Direktlänk till inlägg 25 maj 2011

STACKARS VILSNA SJÄLAR

Av Anita - 25 maj 2011 15:52

  Precis i dessa dagar får älgkorna kalvar och jagar bort sina fjolårskalvar.

Dom är vilsna och oroliga och rusar runt lite hur som helst helt utan kontroll.

Bara en sådan dag som igår såg jag tre stycken på olika ställen efter vägen. Nu gäller det att ha ögonen med sig och foten på bromsen.


Igår var det en förfärlig storm så att vara ute var inte att tänka på. Då passade jag på att fara till handelsträdgården och köpa jordgubbsplant.

Man blir helt tagen när man går omkring och suktar efter alla fina blommor och träd som finns att köpa och hade man pengar skulle man lätt ruinera sig på fina plantor.

Häggen har slagit ut nu.

  


Så lunch i Hammarstrand tillsammans med Gamle Anders.

Vidare hem och frampå eftermiddagen drog jag till Kälarne en sväng. Där träffade jag Snälle Sven och han bjöd på mjukglass och kaffe på hotellet.


Idag var det lite lugnare på morgonen så jag började plantera mina jordgubbsplantor. Det kommer nog att bli bra tror jag.

Sedan ringde glasmästaren och talade om att den fina broderade tavlan som Kinabrors hushålleska har sytt var inramat och klar så då for jag iväg till Hammarstrand.

Det har blivit mycket fara sista dagarna.

  Den blev så jättefin och jag som tycker om grisar ska titta på den när jag lagar mat. Därför har den fått plats ovanför kökssoffan.


Träffade PappersBeda och vi bestämde oss för att äta lunch i Hammarstrand.


Under tiden ringde Gamle Anders och skulle höra om jag var hemma.

Jag har lejt honom att klyva några stora jätteklampar med tallved som jag ska ha nere vid sjön och elda med i bastun.


 Vissa saker klarar jag inte själv och det är inte nog med att man har sämre inkomst när man lever singel utan man måste betala för att få saker man inte klarar av också. Dubbelt så dyrt.

 Så ni som har karlar som är lite händiga. Sätt värde på det. Vissa gånger kan det vara bra att ha en karl åtminstone ekonomiskt.


Det är bara att erkänna att ibland behöver man vara två. Till exempel när man ska flytta långa bräder eller bryggor eller jättetunga saker.  


Så nu har vi varit nere vid sjön och han har klyvit ved och jag har dragit bort gammalt skräp som ska brännas och städat upp. Klart att det skulle börja storma igen och storm tar väldigt på krafterna. Man blir liksom alldeles urblåst.


Det finns många saker som jag skulle gjort men som sagt. Det är bara otrevligt att vara ute i stormen.


Som ni vet är jag ju fri och pensionär och jag måste INGENTING

Kinabror har varit på en pandapark och pandorna verkar vara väldigt goa och livsnjutare. Titta bara så gott han ser ut att må.

  Jag tror bestämt att jag tar och lägger mig i soffan och tuggar på banan och försöker njuta lika mycket som den här lille rackarn för det är jag värd.

Jag har kroppsarbetat rejält nu i flera dagar.


Dagens ord: Dagarna blir kortare ju längre man lever.

 
ANNONS
 
Soldansaren

Soldansaren

25 maj 2011 19:13

Vi har mycket att lära av djuren. Katter verkar kunna ta vara på tillvaron också, men det väl du bättre än jag :)

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

25 maj 2011 19:14

Några älgar har vi inte, men en massa rådjur och det är likadant med dem. Fjolårsungarna vimsar omkring och ställer till med den ena bilolyckan efter den andra.

En händig karl är guld värd. Maken är gullig och bra på alla sätt och vis, men speciellt händig är han inte, äldste sonen däremot är en riktig pärla!

Ha en fin onsdagskväll!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anita F

Anita F

25 maj 2011 20:33

Jag har också sett några rusande älgar, dock inte springande över vägen men jag tänker alltid på dem när jag kör bil. Min Livskamrat har tummen mitt i handen så den är inte mycket till hjälp praktiskt. Ekonomiskt är han bättre så det jämnar ju ut sig !!! Min son och måg är riktigt händiga så jag klarar mig bra än så länge.

Du bor idylliskt min vän ... och du har det så mysigt så du har allt något att vara glad för du också. Goda vänner förstår jag av bloggen att du har och det är guld värt. Du är en riktig pärla själv tycker jag för jag njuter när jag läser din blogg.
Stor kram från mej !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

25 maj 2011 23:48

Det blir en fin jordgubbsplantering, och jag hoppas att den ger dig många gubbar!
Gullig tavla med grisar, tur att du inte är vegetarian!!
Hälsa svalan Iris!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Selma

Selma

27 maj 2011 10:08

Stackars de små älgbarnen så konstigt det ska kännas.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Skatan

Skatan

27 maj 2011 11:14

Det var säkert en sån där vilsen själ som irrade omkring i StinaFinas och min skog några dagar ... fast det är ungdjur är de stora ändå. Och så sant som du har skrivit. Dagarna bliiir kortare ju längre man lever ... Så är det.

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 20 sept 09:42

  Jag som aldrig brukar bli getingstucken har blivit det fyra gånger i sommar, senast igår. Annars var det en helt fantastisk dag igår. Varmt och skönt som den finaste sommardag. Vinden var ljum för en gång skull.    En bra dag för att fixa ...

Av Anita - Onsdag 19 sept 08:10

  Idag blir det nog en fin dag. Ser att solen lyser på min trädgård som fått andra färger nu.   Härom dagen gick jag en promenad på badstranden.  Tänkte på Astrid Lindgren och filmen vi såg i söndags. På hur fantastiskt det var att hon behöll ...

Av Anita - Måndag 17 sept 09:19

Nu blev ni väl lite nyfiken va? Kan bara säga som så till att börja med. Det är inte roligt att bli gammal och inte långre kan se så bra och inte gå ner i brygga och inte studsa som en gummiboll på stenar och jag börjar nästan misströsta på att klätt...

Av Anita - Fredag 14 sept 08:00

Det är inte så mycket äventyr och mysterier just nu men jag undrar i alla fall vem som drar upp morötterna ur landet utan att äta upp dom och lägger dom i en fin hög. Som ni vet finns det inga människor här nu så det måste vara ett djur, men varför? ...

Av Anita - Onsdag 12 sept 09:53

Igår när jag vaknade till en mulen dag och eftersom jag hela sommaren sagt att jag ska putsa fönster när det inte går att vara ute så var det bara att sätta igång. Jag har inte putsat fönster på flera år. Ytterligare en sak jag skulle göra när jag bl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se