Direktlänk till inlägg 26 maj 2011

MENINGEN MED LIVET

Av Anita - 26 maj 2011 10:57

  Min blogg heter ju "Det ska vara lätt att leva" och det är min tanke och den försöker jag leva upp till men det är sjutton så svårt ibland för en fattig, pessimistisk kärring.


Ibland funderar jag som många andra på vad jag ska tillföra den här världen och vad som varit meningen med MITT liv.


När jag suttit framför datorn och telefonen och skickat ut räkningar och producerat massor med meningslösa papper som inte varit till glädje för någon så har jag undrat om det varit alldeles meningslöst. Ungefär som den där magmedicinreklamen som dyker upp på tvn. Där det bara väller in papper från alla håll.


men.....imorse när jag öppnade facebook var det ett litet meddelande från en kvinna som var här i Fisksjön några somrar för länge länge sedan.

Hon skrev att hon minns alla promenader. fisketurer och sagostunder med glädje.


Minnena vaknar och jag minns alla barn som varit här. Om sagor och skogspromenader.

  En del har varit intresserade av blommor och bär, en del har jag lärt fiska och simma. Hundrädda barn lärt sig gilla hundar. Blyga barn har spelat teater och sjungit. Att tända eld och ro båt och hitta i skogen.


Kanske har det varit min uppgift fast det för mig har varit en helt naturlig sak men när det finns kvar i minnet hos nu redan vuxna barn så har det kanske varit viktigt för någon. Barndomsminnen av en solig sommar. Att bära en kunskap vidare till nästa generation.


Mina dörrar har alltid stått öppna för alla och jag har försökt att dela det lilla jag har med dom som kommit hit.

  Trots alla meningslöas timmar på kontor så kan jag tänka tillbaka på alla härliga stunder i paradiset Fisksjön.

Minns alla stojande barn. Alla glada fester och alla njutningsfulla somrar.

Ja, tänker jag efter har min livsuppgift inte varit så illa i alla fall, framför allt har den varit väldigt rolig.


Vad är meningen med DITT liv? Om du inte riktigt vet så fundera på det. Rätt vad det är så dyker något upp som talar om det för dig precis som det gjorde för mig en helt vanlig morgon i maj.


För att trilla tillbaka till dagens mödor så blir jag så förbannad på stormen som aldrig vill ge med sig. Solen skiner men en iskall vinder river och sliter i allt. Jag har redan fått hämta trädgårdsmöbeln flera gånger inne i skogen, taket till hamocken har blåst sönder och den stackars skatan som ligger på ägg uppe i toppen på björken har snart inga pinnar kvar i sitt bo.


Gräsmattan är full med avbrutna kvistar och det går inte att göra något utomhus.


Dagens ord: Man får ta dagen som den kommer.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

26 maj 2011 19:13

Jag är övertygad om att du betytt mycket för många människor.

Jag ska ta mig en fundering på vad jag kan ha satt för avtryck, vad mitt liv haft för betydelse.

Ha en fin fortsättning på torsdagskvällen!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Janne

Janne

26 maj 2011 21:54

Alla är vi betydelsefulla på varsit sätt. Det är skönt att minnas härliga stunder ibland. ha en fin Dag nu !

http://badbollen.blogspot.com

 
Lena

Lena

26 maj 2011 22:07

Dina dörrar står fortfarande öppna och du är jättebra på att dela med dig till alla som tittar in på din blogg. Den gillar jag! Tack! Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Kristina

Kristina

27 maj 2011 09:51

Det har blåst här med men det är inget som hänt. I natt har det regnat, men nu skiner solen.
Det har nog betytt mer för barnen att få komma till dig än du kan tänka dig!
Mening med livet går att fundera på, i mitt fall är jag glad att jag har fått komma i kontakt med det andliga.
kram och ha det gott!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Skatan

Skatan

27 maj 2011 11:32

Har man betytt något för någon är det en del av meningen med ens liv ... det tror då jag. Och du, du har betytt och betyder mycket för så många. Att jag fick lära känna dig ser jag som en "skänk från ovan", en gåva som jag är sååå himla tacksam för. Och som fick mig att tänka till också över hur JAG lever MITT liv ...
Och du frågar också om vad som är meningen för mig ... för mig personligen ... och det tål att tänkas på lite närmre ...

Förutom barnen och barnbarnen som ju är en stor del av meningen med mitt liv ... som ger det mening så ... tål det att tänkas på vad mitt EGET liv har för mening egentligen...

Jag skall ta mig en riktig funderare faktiskt ...

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

AnEk

27 maj 2011 16:18

Jag håller med om att ha fått lära känna dig är en "gåva", underbart att få ta del, via bloggen, av ditt händelserika liv och att du betyder o har betytt mycket för många, förstår man, för du är bara helt underbar!
Vi hörs o kanske ses snart!

 
Ann

Ann

27 maj 2011 20:26

Det funderar jag flera gånger om dagen på, ibland tycker jag mej närma mej, andra gånger känns den långt bort. Men jag har kommit på att jagandet efter den tar bort kraften i att bara känna den.

http://anbylens.wordpress.com

 
Margit

Margit

27 maj 2011 23:42

Jag har fördtått...att DU betyder mycket för MÅNGA personer..och många BARN..när jag läser det du skrev i ditt sista inlägg!!!
Du är en händig och DRYFTIG person...som ALDRIG ligegr på latsidan..utan "fullt upp" hela tiden..och du är förnöjd med din situation... Och som penionär..man får diponera sin tid.."som man vill"..var auppe hava natten..ligga halva dan...eller tvärtom...
Kram till dej Anita!!! Trevlig helg!!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Soldansaren

Soldansaren

28 maj 2011 12:55

Ända ned till gnällbältet har du ju sträckt dina fingrar, via bloggen, och berört mig med dina vårskrik och jordbänningar och kamp mot snön och kylan och din luffarslöjd och ditt sätt att tänka och se på livet. Din blogg berikar mitt liv, det är då ett som är säkert!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 14 jan 22:08


  Fredagen den 13:de sägs ju vara otursdag. 20:da Knut ska julen ut. Fullmåne natt av sömnlöshet. Allt på en enda gång.   Vissa ting kan man påverka och jag bryr mig inte alls om att kasta ut julen just den dagen. Jag gör väl som jag vill. ...

Av Anita - Tisdag 10 jan 13:50


  Så är helgerna slut och kylan har vänt och nu är det helt plötsligt plusgrader igen efter att det varit 31 grader kallt. Det är minsann häftiga ryck i vädret den här vintern.   När vi kom hem från Bräcke för några dagar sedan var det lite ka...

Av Anita - Lördag 7 jan 12:12


  Så kom kylan. Mannen och jag hade bestämt att vi skulle åka till AMV och Gubben i Bräcke och ev ligga över. Vi tvekade när vi såg hur grönjävligt kallt det var. Att lämna huset och katten och med kall bil är ju lite gruvsamt men samtidigt börjar...

Av Anita - Onsdag 4 jan 10:20


  Min lilla plätt på jorden är alldeles vit av snö. Nog hade jag hoppats på en snöfattig vinter så man kunde gå på sjön och i skogen. Nu blir man ju så instängd. Hoppas bara att dom som har snöskoter blir glada och kör upp riktigt mycket spår i sk...

Av Anita - 31 december 2016 11:45


Så gick då år 2016 och nu väntar ett nytt år inpå knuten. Nyårsfirandet blir en lugn tillställning med Mannen. TuppOla och jag. Består väl mest av att äta god mat och se på tv. Inget rafflande alls.   Det har väl varit ett rätt bra år ändå. Ja...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

49 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se