Direktlänk till inlägg 28 maj 2011

ALLA DESSA FANTASTISKA KVINNOR

Av Anita - 28 maj 2011 08:54

  Mitt ibland alla matchomän och hårdkokta karlar finns dom där.De duktiga, modiga, vackra kvinnorna som orkar tampas med de ibland helt oförstående och sanslösa karlarna som kan göra livet surt för den gladaste.


Det är dom här jag saknar från jobbet. Kände det när min jobbkompis och jag drog till stan för att i glada tjejers lag tacka av ytterligare en som försvinner till andra spännande äventyr.


Tipsrunda, exotisk planka och mycket skratt och prat gjorde den häggdoftande försommarkvällen till en toppenkväll.

  När stormen mojnade regnade det hela fredagen och det blev till största delen en innedag. Visserligen en liten tur för att handla lite mat. Frampå kvällen kom PappersBeda. Hon ska vara borta i helgen så hon kom med en födelsedagsprecent.


Av ett par gamla jeans har hon gjort ett förkläde till mig som jag kan ha ute i trädgården. Där finns plats med både telefonen, spaden och rensverktygen. Toppenbra.  


Så kom broder O med fjälla och lämande hunden Wilma. Hon ska vara här tillsammans med katten Oskar och mig en vecka när dom ska åka till Grekland.

  Hon är en väldigt trevlig hund och natten har faktiskt varit lugn. Katten Oskar kom inte och jagade henne ur min säng utan lade sig på sin fårskinnsfäll högt under taket uppe på ett skåp. Han har inte heller stått ivägen och hindrat henne från att komma in i huset som han brukar göra så förhoppningsvis ska det bli bra.


  Så fyller jag 63 år och ett helt år till har gått. Ser man tillbaka på det så har det varit ömsom vin ömsom vatten som man säger.


Sjukdomar och elände men också ett liv i frihet och ett liv när jag fått uppleva våren, varit utomhus och verkligen samlat kraft och energi.


Som jag berättade förut så plockar jag alltid en liten bukett av de vilda utslagna blommorna så jag ser en blomma varje morgon jag vaknar. Igår plockade jag små söta violen i gräset nere vid sjön. Dom är så oansenliga så de flesta missar nog att dom finns men tillsammans blir dom som det vackraste ljuvaste smycket.

Är dom inte fina i alla sin enkelhet?


Kinabror och broder B har redan ringt och grattat. Ska väl iväg och hämta smörgåstårta på utifall att någon råkar komma framåt eftermiddagen.


Dagens ord: Ungdomen har ett fagert ansikte. ålderdomen en vacker själ. Synd att man inte kan vända sig ut och in i så fall.  
ANNONS
 
Sundinska

Sundinska

28 maj 2011 11:11

Men det där förklädet var ju supersmart! Det borde hon söka pantent på :)
Har en massa gamla jeans som har blivit...äum...för små på något konstigt sätt som jag absolut inte förstår. Men ett par kan jag ju göra något med, jag kan ju tråckla ihop ett förkläde! :)

http://solagast.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

28 maj 2011 12:20

Grattis, grattis på 63-årsdagen!

Du är ju rena ungdomen och vilken fin present du fick. Det där förklädet var verkligen en kreativ skapelse!

Synd att jag inte kan komma och smaka på smörgåstårtan, hade det inte varit så långt till Fisksjön hade jag garanterat dykt upp.

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansaren

Soldansaren

28 maj 2011 12:22

Grattis kära Skogsnuva! Och tack än en gång för att man får vara med och följa ditt liv, både vinet och vattnet, här på din vackra och livsbejakande blogg!
Stora, stora kramar!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Selma

Selma

28 maj 2011 13:02

Grattis!

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Skatan

Skatan

28 maj 2011 16:09

Grattis ... men hur många år som än går kommer du inte ifatt mig i alla fall *fniss* :-) ... Hoppas du får en fin dag. Förklädespresenten var ju helt underbar ... så himla praktisk också. Just nu känner jag mig varken fin utanpå eller inuti ... så jag behöver inte bekymra mig om att jag inte kan vända mig ut och in ...
Du ... däremot är lika vacker ut- som invändigt. Extra många kramar får du en sån här dag ... KRAMAR!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Kristina

Kristina

28 maj 2011 21:57

Ett stort grattis på födelsedagen önskar jag dig!
Viken fantasi att kunna göra ett så fantastiskt förkläde.
Ha det så gott och kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

28 maj 2011 23:16

Det har varit födelsedag här tydligen, så jag passar på att instämma i kören: Grattis.
Min 63 års dag firas vid midsommartid....
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Sundinska

Sundinska

30 maj 2011 00:27

Men hjälp, nu lider jag av Alzheimer Light...jag glömde ju att skriva grattis i mitt inlägg..! :S
Nu blir det ju i efterskott istället, men bättre sent än aldrig heter det ju!

http://solagast.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se