Direktlänk till inlägg 29 maj 2011

EN FÖDELSEDAG JAG ALDRIG KOMMER ATT GLÖMMA

Av Anita - 29 maj 2011 13:05

  Tänk så fort allt kan ändra sig. Från spegelblankt och lugnt vatten till en storm, en jättevåg och sedan släcks ett liv. Så ofattbart.


Fisksjön, paradiset där inget ont kan hända. Sjön som är ens vän, men snabbt kan förvandlas till ett stormande inferno.

Sjön man fiskat i. badat i, gått på dåliga isar under flera hundra år och ingen har någonsin drunknat här så vitt jag vet.


När Radio Jämtland gick ut med nyheten "Drunkningsolycka i Fisksjön" började min telefon ringa. Till och med Kinabror hade hört det ända borta i Kinaland.


Jag var på väg hem med en födelsedagstårta och när jag kom hem var gården och vägen ner till sjön full med polisbilar och räddningtjänstbilar.


Ni minns att jag berättat om stormen som så plötsligt slog till härmod dagen och fortsatt i flera dagar. Ibland kan det bli så. Från spegelblankt till full storm på några minuter.


Jag som satt upp flaggan för att fira min födelsedag kände plötsligt att luften gick ur mig och all glädje försvann. Flaggan åkte ner.

Kokade kaffe till räddningsmanskapen som stod här och väntade på läkare och bårbil i flera timmar.


"Mitt ljus i mörkret "med sambo kom och vi satt här och försökte värma oss med en kopp kaffe och samla ihop oss. Mannen som drunknat var en god vän till dom.


Jag kände honom inte så väl men sommarkvällarnas dansmusik kom från hans hus och det hörde till sommarens ljuvliga ljud.

Sova för öppet fönster och lyssna till dansmusiken över sjön. Kopplat till honom och paradiset Fisksjön, trygghetens högborg där ingent ont kan hända.

Så sorgset. Så sorgset.


Efter ett tag kom DansBritt med toppmurklor som smörstektes och åts på macka.Svamparnas rollsrolls som hon sa och det stämmer. Hur gott som helst även om matlusten inte var på topp en sådan här dag.


Så kom AMV med man och vid 9-tiden kom DataFia med familj.

En av mina drömmar uppfylldes. Ett partytält med myggnät för sommaren fester.

Dessutom den här fina häxan som dom påstår liknar mig och en fin orkidee.

  Jag fick en fin groda av AMV som står vid min groddamm.

 

Det kändes skönt att ha sina vänner omkring sig även om stämningen var avslagen.

Tryggheten och tilltron till paradiset Fisksjön var plötsligt borta och jag kommer aldrig att glömma den här dagen.


Dagens ord: Ibland kan livet var skört som tunnt glas.   

 
 
Skatan

Skatan

29 maj 2011 13:39

Ja, livet är skört och det kan hända mycket från den ena minuten till den andra. Och det är så lätt att glömma bort ...
Vilken tragedi ... men du får inte skylla på din älskade Fiskjön ... det var ju inte hennes "fel". Fast förstås ...man kan ju invaggas i falsk säkerhet när man tror man känner sin sjö utan och innan och då kan något sånt här hända. Det var fint att du hade dina vänner att fira din födelsedag med trots allt. De finns ju där i "lust och nöd".
Och fina presenter fick du ... häxan tycker jag mer liknar "min" profil ... men för övrigt så ... ha ha ... oss häxor emellan är det en komplimang att bli liknad vid en ...

Kram på dig du fina Skogsnuvan!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Liliann

Liliann

29 maj 2011 15:23

Ja ibland liksom hejdar sig tiden ett slag.....Kram till dig min vän...

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

29 maj 2011 16:27

Så väldigt lite vi vet om vad som väntar runt hörnet. Som man tror att allt är i sin ordning kan sånt här hända. Livet är bra skört! Vilken chock det måste ha varit för dig som just stod i begrepp att fira din årsdag.
Tur att du har goda vänner att dela både glädje och sorg med.
Varma kramar till dig!

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Lise-Lotte

29 maj 2011 16:47

Ja, den födelsedagen blev förstås inte som du tänkt dig! Så lite man vet om morgondagen, och tur är väl det! Skönt att du hade vänner omkring dig i alla fall.

 
Soldansaren

Soldansaren

29 maj 2011 17:16

Så fruktansvärt! Ja, man vet ju inte vad som väntar. Vad som helst kan hända, när som helst.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Lena

Lena

29 maj 2011 19:56

Hörde om olyckan i Fisksjön på Mittnytt och drog efter andan när jag kände igen namnet. Så tråkigt! Förstår att tillvaron skakades om.
För 8 år sedan idag dog min barndomsväns 20-årige son i en hemsk trafikolycka i västra Medelpad. Så fort det kan förändras i livet.

Jag vill iallafall och trots allt säga ett stort GRATTIS! på födelsedagen. Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
zaq

zaq

30 maj 2011 09:56

Härliga Skogsnuvan, vad tråkigt att det kom ett öde emellan som lade sordin över din dag... Inget vet vi om dagens gång, det gäller som sagt att leva varje minut som vore det den sista. Inte lätt, vem tusan njuter i stolen hos tandläkaren eller vad det nu kan vara, -men man kan ju ta till verklighetsflykt sådana gånger och leva i den stunden ;-)

Grattis ska du ha på din dag, vem säger att maninte kan blanda glädje och sorg under samma dag, det tror jag nog den omkomne också skulle tyckt!
kramar!

http://zaq.blogg.se

 
Ingen bild

Titti

30 maj 2011 21:23

Så tråkigt...
Det känns så chockartat när sådant här händer i ens närmiljö.
Bra att du har vänner att luta dig mot!

Grattis ändå, så här i efterskott!

 
Selma

Selma

31 maj 2011 08:19

Ibland går det så obegripligt illa och fort.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Karin

Karin

31 maj 2011 22:37

Vilken härlig groda, man blir glad av att titta på den! Härliga saker fick du i födelsedags-present, och vänner runt omkring dig, det gjorde säkert att sordin blev lite mindre.
Nu får DU spela dansbandsmusik, för alla boende runt Fisksjön, så att det ljuder fint över vattnet.
Kramar!
Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards