Alla inlägg under maj 2011

Av Anita - 17 maj 2011 15:28

  Tänkte fara och jobba igår morse men katten Oskar och jag sov så länge så det var ingen ide. När regnet fallar är det skönt att ligga och höra hur det smattrar på taket.


Plan 1: Städa och baka sockerkaka. Jag har fått ägg av broder O och då blir sockerkakan så gul och fin.

Sockerkaka blev det men sedan lockade solen ut mig.


  Mitt gamla trädgårdsland har blivit överfullt med lupiner. Ett helt fält fullt med alla olika färger. En del gillar inte dom för dom sprider sig men här i Fisksjön där inte så mycket lever får man vara jätteglad för de blommor som trivs men......

jag har en PLAN och just igår skulle det bli för då fanns lusten där och pockade på. Nej inte den lusten! Lusten att gräva och odla.


I mitten på lupinåkern ska det byggas en hydda av sly (det finns det ju gott om)

Runt hyddan ska det sättas luktärter och sockerärtor och där ska lille gullige Liam och jag sitta och dofta på blommorna och sticka ut handen och plocka sockerärter och mumsa på. En matta i mitten ska vi också ha.


Men......först måste jag gräva upp en massa lupiner som är i mitten. Om ni inte grävt upp lupiner förr så ska jag tala om att det är ingen barnlek. Dom har otroliga rötter och jag tror jag drog upp minst 50 stycken.


Så kom jag på att broder O:s fjälla ville ha lupiner så jag sparade dom i en stor balja. Jag har ju svårt att slänga växter.


Så blev jag lite slö och det började regna så jag tog en promenad och när jag kom hem igen så kom en av åkarna hit och fikade och sedan kom broder O o fjällan för att hämta blommorna.


Sent på kvällen fortsatt jag för jag kunde inte låta bli. Det är så roligt. Det är dessutom så fantastiskt att jobba i skymningen.

 Det är då morkullan sträckar över gården.

Det är då älgmamman kallar på sin nyfödda kalv ute på åkern.

Det är då göken gal för första gången iår.

  En bra bit hann jag men till slut jagade hungern och tröttheten mig in i huset. Egentligen vill jag vara ute dygnet runt nu även om det sista dagarna kommer regnskurar lite då och då och det är rätt kallt.


Idag åkte jag till jobbet och på hotellet var det bruna bönor och fläsk och vi for dit och åt och pratade. Alltid lika trevligt.


När jag åkte hem låg ett träd över Fisksjövägen, inte stort men i alla fall. Eftersom det inte finns någon fler än grannen och jag i byn var jag ju tvungen att åka hem och hämta en såg. Jag är dålig på att såga, skitdålig så under svordomar lyckades jag få av trädet och dra det på sidan.


Idag har jag gjort klart hyddan.

  Kanske ser den inte mycket ut för världen just nu men vänta till slingrande luktärtor i alla färger täcker den och den ligger mitt i ett hav av blå-lila-rosa-vita lupiner. Kommer att bli toppen tror jag.


Nästa plan är att göra en jordgubbspyramid men jag måste ha hjälp med snickrandet så jag får väl vänta till gamla Anders dyker upp.


Det är konstigt att hela jag är så full med ideer och planer och det spritter i både händer och ben att få börja med allt jag tänkt men inte hunnit.

 Min livsenergi har verkligen återkommit med full styrka och det är jag jätteglad för.

Solen, friheten och hälsan. Styrkan och skratten och snart dansen också. Vad mer kan man begära. Jo, lite mer pengar och en tjusig italienare men man kan ju inte få allt här i livet.


Läste på facebook att någon idiot hade sagt att kvinnor över 50 inte skulle ha bikini eller kort-kort.  Undrar vad karlar över 50 inte ska ha? Såna uttalanden  gör mig helförbannad.

Bara därför ska jag gå omkring i min fina röda bikini med prickar på så fort det blir väder och kortkort också och visa mina åderbråcksben för dom som vill se.


Dagens ord: Alltid retar det någon. 
ANNONS
Av Anita - 16 maj 2011 09:38

  En regning måndagsmorgon var det väl lämpligt väder att fara och jobba men jag och katten Oskar vaknade inte förrän efter nio. Med regnet tattrande på taket är det lätt att sova. Ändrade mina planer genast. Det kommer väl en dag imorgon också. Efter en hel veckas utevistelse finns det att göra inne i vilket fall.


Ni ska inte tro att jag är hjärtlös och självisk. Jag har verkligen tänkt på er stackare som jobbar hela veckorna.

 Minns hur det var. Det kom soliga fina dagar och där satt man instängd på kontoret och tänkte. " Till helgen då ska jag vara ute och grilla och rota i trädgården och bara ha det härligt"


Jo minsann framåt fredag börjar det dra ihop sig till regnväder precis som det blev den här veckan. Plötsligt var det bara 3 grader varmt och pissregnade hela tiden. Sånt gör att man blir stressad för allt man skulle gjort och inte kunnat.

Tack och lov att de dagarna är över för min del.


Jag drog på mig regnkläder och stövlar för trots regnet skulle min kryddgård göras klar och det tog mest hela dagen och halva lördagen också men nu är den klar.

Stenarna med namnen är målade och utlagda. Det fattas en del örter fortfarande. Dom står i växthuset och växer till sig. Mina egenhändigt tillverkade fågelbad är utplacerade och alla mina grodor är på plats


Så här blev det i alla fall.

  Kommer att bli bra när alla örterna har börjat blomma och välla över kanterna.

Jag är nöjd.


Jag är nöjd med resten av helgen också. Lördagen kom PapperBeda och vi åt pasta med laxsås och ett glas gott vitt vin.

Vi planerade inför vår växtfärgning som ska bli strax före midssommar. Det är länge sedan vi färgade nu och har nästan glömt bort men det blir nog bra. Klart att vi badade bastu nere vid sjön också men det var så ruggigt ute så vi kastade oss inte i sjön utan gick upp och duschade istället.


Såg på melodifestivalen gjorde vi förstås.

 Jag kanske är gammaldags men jag tycker att det börjar bli för mycket av allting. För mycket blinkande ljus. Dansare är inte längre dansare utan riktiga akrobater. Har man anlag för migrän måste man få det av allt glimmande och blinkande i bakgrunden. Musiken och artisterna försvinner liksom i alltihop. Det finns liksom inget bräcken på någonting. Var ska det sluta. Liksom för mycket tycker jag.


Skit samma. Igår regnade det från och till.  PappersBeda och jag åt frukost och jag stökade lite inne. Bakade en sockerkaka till vägmötet.


 Så kom vägbasen och strax därefter dök ett par jag känner upp. Dom ville ha några plantor som jag har gott om.


 Canadensiskt älggräs. Stora rosa plymer. Rätt fina faktiskt. Det blir ju en del plantor över när man rensar rabatter.

Så blev det ju lite fika förstås.


Igår kväll var det då dags för vägmöte och det dök upp några gubbar, samma som vanligt så nu blir det till att skriva protokoll och dona och fixa med det en stund.


En lite trist sak är att mina änglatrumpet er har fått spinn. De hade det ifjol och jag har sprayat och satt i luspinnar och jag vet inte vad. Nu har dom tappat nästan alla blad så det fanns bara ett alternativ och det var att sätta ut dom fast risken för frost inte är över. Dom brukar repa sig när dom kommer ut och jag har dom i ett skyddat hörn på altanen så jag får väl vakta och lägga över. Få se om dom repar sig.  


När jag sitter här framför datorn ser jag ut på vägen och nu kommer posten i sin gula bil.

Ser att det är skimrande grönt utanför och till och med min mossiga gräsmatta börjar grönska lite sakta. Skatan hoppar runt och letar mask. Det är disigt och duggregnar lite grann.

  Det blir en städdag idag. Ska bli riktigt roligt.

Hörde ni vad jag sa.

Jag berättade just nu att jag bakar!!!!!!!

Jag berättade just nu att jag ska städa och tycker att det är helt ok!!!!!!!!


Personlighetsförändring har inträtt hos skogsnuvan. Allt är roligt när man inte måste skynda sig.


Dagens ord: Rik är den som har friheten att göra vad man vill . (Jag är rik fast jag är fattigare än en kyrkråtta ).

ANNONS
Av Anita - 14 maj 2011 08:29

 

Fredagen den 13-de är över och här sitter jag utan skråmor eller andra skador så man får väl säga att det gått rätt bra.


I förrgår eftermiddag medan solen fortfarande sken kom gamla Anders och jag har lejt honom att snickra min nya kryddgård. Från att vara fyrkantig så ville jag ha den 8-kantig.

Problemet var att jag var tvungen att ta ur alla växter och alla jord för att rensa bort ogräs och elände.

Därför blev jag inte så där väldigt glad igår morse när det regnade för fullt men jag har ju sagt förut att jag gillar regn så det var bara att leta fram stövlar och regnkläder och köra igång.


Regn gör håret lockigt och fluffigt.

Regn gör den torra huden i ansiktet mjuk och behaglig.

Regn fyller mina dammar med vatten så jag slipper fylla på dom med vattenslangen.

Regn vattnar torra gräsmattor och suktande växter och efter regnet luktar det förföriskt gott utomhus.

Nu har björken musöron och häggen kommer att slå ut när som helst.


Nåja vi går tillbaka till morgondagen.


Svalorna sitter och kurar inne i logen och väntar på bättre tider och jag gräver så dyngan sprutar.


 I min kryddgård har jag stenar som jag målat och skrivit namnen på. Oregano, Timjan, Rosmarin, Gräslök, Lavendel, Mynta, Citronmeliss, Salvia, Mejram. Kanske något mer som jag inte minns.

I vilket fall har jag tagit in stenarna för att bättra ¨på dom. Runda och blå är dom.

Det tog hela dagen att göra det där med uppehåll för att åka och handla lite mat för helgen.


Nu har jag satt i alla växter jag har och fler ska det bli. Jag har satt ut mina grodor och fågelbad i kryddgården och när det växt till ska ni få se hur det blev när det är klart. 


Tidsoptimist är jag naturligtvis.

 Hade planer på att jag skulle hinna med en hel del annat men det är konstigt. Nu när jag får vara utomhus och hålla på med sånt jag tycker är roligt har min energi och styrka kommit tillbaka och jag blir alltför ivrig och vill göra allt på en gång.


Kände igår när jag bar två tunga matkassar att något hänt med mig.

Av allt grävande, krattande, vedstaplande och kroppsarbete har jag blivit starkare i armarna så jag orkar mycket mer.

Ser i spegeln att jag är alldeles hemskt solbränd och håret är så kritvitt som det kan bli. 

Naturen är nog den bästa läkningen av både kropp och själ.


Hannele nere i Göteborg hade en jättefin bild av sin frukost och då tänkte jag på hur annorlunda saker kan vara.

 En del gör sig för och gör det fint med sin frukost men jag bara kastar fram en plastpåse och lite pålägg.

  Mitt frukostbord inbjuder kanske inte till några stora gastronomiska fröjder men som sagt "Det ska vara lätt att leva" och det är skönt att sitta och titta ut över sjön och läsa lite och äta lite och lyssna lite på "radion Jämtland".

 Eftersom jag inte har råd med någon dagstidning måste man ju höra lite vad som händer runt i bygden.


Nej, nu hoppar jag som en kängeru mellan sakerna.


Idag kommer PappersBeda och vi ska planera inför växtfärgningen och plädvävningen som vi ska göra i sommar.


Så ska jag som sagt måla om mina stenar och trots regnet ska jag gå ut och fixa lite utomhus . Annars aktar jag mig för att göra planer på helgerna för det kommer alltid något annat och så ska det vara. Trist vore det annars.


Dagens ord: Omväxling förnöjer. Att ha full kontroll och välplanerat gör livet trist och grått.  

Av Anita - 12 maj 2011 08:53

  Igår kom första åskvädret. När jag sitter på förstukvisten och har dragit ur telefoner och datorer och bara hör hur åskan närmar sig över sjön. Ser att löven på björkarna slagit ut på ett par dagar och hör hur fåglarna väsnas med oroligt kvitter och då förstår jag att det kommer att bli ett väldigt bombardemang.


Det är speciellt att sitta och ser hur det blir gråare och gråare över sjön och blixtrarna korsar varandra över vårkallhöjda.


Så kommer det : Dånet när störtregnet närmare sig över sjön. Börjar med några lätta tatter på taket och sedan bara dån dån och det fullkomligt sprutar vatten ur stuprännan. Ser blixten tuscha grannens gamla tvantenn så det bara blixtrar åt alla håll. Nu är det nära.


Tänker på hur förskonade vi är i Norden och här. Inga jordbävningar eller stora översvämmningar. Inte ens krig har vi haft på många hundra år.

Hur ofta tänker vi på det.


Nåväl när värsta åskan dånat över går jag in och lägger mig på soffan men jag har njutit av att känna den underbara doft som kommer efter regn.


Nu när solen kommit fram igen hör jag det första lilla efterlängtade ljudet.

En svala har kommit! Dock är det inte min halvtama svala Iris och jag undrar om hon kommer isommar.

 Vet inte hur gamla svalor blir och hon har varit här i många år. Jag har i alla fall öppnat portarna till "maskin" alltså logen så att hon fritt ska kunna flyga ut och in och bygga sitt bo som vanligt.

Tänk vilken gåva att fåglar som kommer flygande ända från Afrika bygger bo här hos mig på samma ställe år efter år.

Det fyller mig alltid med samma lycka och jag har väldigt svårt att förstå mig på människor som irriterar sig på att dom skitar ner.

 Va då vi är väl mycket värre på att skita ner vi människor, eller hur.


Dagens ord: Om jag vore en fågel ville jag vara en svala. Komma ner till värmen när det är vinter och uppleva bara den finaste tiden i Sverige när det är sommar.

Kloka fåglar minsann.

   
  

Av Anita - 10 maj 2011 15:56

Två dagar med utearbete har gjort mig mör i alla muskler men det är bara bra för då vet jag att mina muskler tränas och jag blir starkare och starkare.


Vi börjar väl från början. Vädret är helt underbart. Måndagen grävde jag rabatt  Att det kan finnas så mycket brännässla och kvickrot. Det var bara att gräva upp hela rabatten och sätta om det som skulle vara där. Då blir det en massa blommor över och jag har aldrig förmågan att slänga dom. Jag släpper dom fria!

I England heter det att göra woodland men jag säger släppa dom fria.

 Gräver ner dom i skogskanten och de som vill leva gör det och andra inte. Det är lika spännande varje år att se vad som kommer upp av rent misstag.


Jag blir så ivrig när jag kommer igång och kylskåpet var väldigt tomt. inte ville jag fara och handla så då får man ta till ett "Kajsavargtrick".


En bit sallad och en bit gurka. I min rabatt stack de första skotten av mjölkört upp och ni kan inte tro vilken delikatess dom små spröda skotten är. Lite harsyra och sedan krydda med nyss uppvuxen gräslök och lite timjan. Några osttärningar och lite dressing och en macka till.


Ett glas av min björksavsdricka med isbitar i. Jag gör den med citron och den blir väldigt god och förmodligen nyttig också.  


Växthusets tur. Städa. Planta om gyckelblomster. Bära ut dom stora pelargonerna och några tomatplantor. Sätta lite frö och allt tar ju längre tid än man tror.


Sundsvallsborna kom för att titta till sin sommarstuga och dom satt i nyköpta härliga stolar nere vid sjön och mådde gott.


Så rensade jag dammen från gegga och luktaillavatten och fixade till lite där och när det var klart kom min vedänglar med en kärra med ved som vi lastade av.


Dom är helt underbara dom sköna gamla härliga människorna. Jag kan inte nog vara glad för alla underbara människor jag har omkring mig.

  Klart att katten Oskar och jag gick badrastrandsrundan innan det var dags att göra kväll. Ute på ön eldade man och jag hörde dansmusiken spela, lommen ropa och fiskmåsarna glamma.

 Det är underbart att leva. Det är underbart att äntligen vara frisk igen. Känna sig stark och frisk och fri.


  Imorse kom mina vedänglar med mera ved som vi kastade in. Sedan satt vi en stund i hamocken och drack morgonkaffe.


Så drog jag iväg till Kälarne och handlade jord. En tripp in på jobbet och lite andra småärenden. Kom hem mitt på dagen och tänkte börja med min hydda.


men.....solen varm och jorden hård. Jag tappade lusten och ändrade mina planer och gick ner för att städa nere vid strandstugan. Plocka fram bord och stolar och göra lite fint. men.......tog fram mitt sidentäcke, ett glas cider och en bra bok.

Lade mig i solen och tog på mig baddräkten för första gången iår. Latade mig en lång stund och katten Oskar kom också och lade sig att sola med mig. Vi kan konsten att njuta både han och jag. Jajamän.


Visst är det väl härligt med det första man gör varje vår. Det är något speciellt.

Så nu har jag städat strandstugan.

  Hej på er alla. Här tar jag kort på er eller?????

Strandstugan och doften i den får mig att komma ihåg många härliga stunder. Vi ska inte prata om sex och sånt men jag säger bara som så. En del av mina bästa stunder har jag upplevt i det lilla söta huset. Så det så! Så är det!


Så har jag gjort iordning på min farstukvist. Satt rosa dyna och kuddar på bänken. Skurat träbron och satt ny vaxduk på bordet. Det är så fint sååååå


Cykeln har jag tagit fram för ikväll blir det en cykeltur ner till byn har jag tänkt fast man vet aldrig. Allt kan hända.


Dagens ord: Man är inte sämre än man kan ändra sig. Man mår bästa av att göra det man känner för så känn efter. Visst vill du väl gå ut i solen ikväll?  

Av Anita - 9 maj 2011 09:02

  Så varmt och skönt solen skiner. Vinden fläktar lite lätt men är bara som en ljummen smekning. Fåglarna sjunger och nu har vårens näst sista fågel kommit. Flugsnapparen. Kan säga att han blev lite överraskad när han såg att hackspetten tagit hans holk. I vanliga fall brukar han jaga bort talgoxen som brukar ta holken i besittning men en hackspett rår han inte på.


Det finns olika sätt att rensa blomrabatter. Det vanliga som man gör när man har bråttom och jobbar och allt ska ske fort fort. Dra upp lite ogräs här och där och hoppas på det bästa.


Nu när det finns tid gräver man bort både brännässla och kvickrot och det är ett ganska gediget jobba. Det gjorde jag igår. Tänkt att jag ska ta en rabatt varje dag och göra det ordentligt.

Som vanligt händer det en massa annat under dagen så ni ska inte tro att jag är klar.


  AMB med man kom och naturligtvis ska vi göra det vi pratat om hela vintern.

Fira våren med att sitta i hamocken och dricka muskato. Hade inte tänkt att bilden skulle bli så här men det är ganska tydligt för hur jag är.

 Skitig under naglarna med en längtan till Italien.

  Så AMV och jag satt där och fnittrade och sedan gick vi badstrandsrundan. Lite tung i benen blev vi för vi är inte van att dricka alkoholhaltiga varor och absolut inte mitt i solgasset på en söndag.


Vi fick stanna och vila flera gånger hi hi.

Lite soppa åt vi i deras husvagn och framöver kvällen ringde DataFia och bjöd på middag så då for jag dit och åt fläskkotletter och potatisgratäng. Mums mums.


Vandrade hem och fick då dagens promenad. Fast klockan var 7 på kvällen kunde jag gå barärmt dom 3 km som det är hem till Fisksjön.


Landade framför tvn men somnade. Jo föresten. Natten innan var jag vaken till klockan 3 och läste en så spännande bok att jag inte kunde sluta. "Nora Roberts" Hotfullt Paradis. Den var spännande, romantisk och sexig och dessutom handlade det om en fantastisk ö någonstans i tropikerna. Kunde bara inte sluta.


Det är väl härligt när man kan ligga och läsa på natten utan att behöva känna att man blir trött på dagen. Jag har ju privilegiet att kunna sova en stund i hamocken på dagen om jag vill. Nu blev det ju inte så men valet är i alla fall mitt.


Hörde ni: VALET ÄR MITT. JAG bestämmer över mitt eget liv för första gången.


Nej nu måste jag ut i solen. Rabatterna väntar på min jordiga hand.


Dagens ord: Solen lyser även på orensad rabatt.

Av Anita - 7 maj 2011 16:25

  

Så drog vi iväg till Qvinnspiration en hoper fruntimmer och jag.


Jag och DataFia provade på makrame men det var ingenting för mig. Jag är vänsterhänt och att knyta små små knutar från fel håll var inte min modell precis.


Lärde mig att man faktiskt kan tova i tvättmaskin och att man kan färga i mikron två saker som jag inte hade en aning om.


Dessutom att jag är av typen Pitta och att man då ska äta på ett visst vis.


Roligaste av allt var nog ändå att jag till slut fick prova på att dansa Zumba.


Ett fel jag gjorde var att gå och äta först och ni ska veta att den här fina salladsbuffen och den goda soppan och det härliga brödet satt sig som en smäck runt midjan och magen och det är ju den man ska röra på som mest.


Nåja, roligt var det. Jobbigt var det och troligen var jag den gamlaste av alla som dansade men som ni vet så skiter jag ofta i sånt och dansade av hjärtans lust och det var så roligt och så glädjebringande. Måste försöka att börja med det som motionsform till hösten.


Sedan var det en massa annat, luffarslöjd, behandlingar av olika slag, växtfärgat garn och plädar och stickat och hatt-tillverkning.


Under glada skratt blev det till sist hattprovning.

  Hatt har aldrig varit min modell för jag ser för hemsk ut i hatt. Möjligen kan jag tänka mig en cowboyhatt men DansBritt var ju fin i sin och DataFia också.

  Avslutade dagen med ett besök på handelsträdgården och köpte lite penseer till gravarna och så hade den dagen bara rusat iväg.


Då är det väl dags för dagens ord då

Tiden går fort när man har roligt. Zumba ska bli min modell.

Av Anita - 6 maj 2011 16:18

  

Kanske ni tror att jag som bor här i skogen bland djuren och växterna alldeles ensam ska vara ganska tuff och rådig.

Nog trodde jag det också men man blir aldrig klok på hur andra är och inte på¨sig själv heller.

Vi tar det från början. Jag åkte ner och hälsade på DataFia igår kväll för att vi skulle gå en promenad med hunden Bibi.


När jag åkte hem var det två stora fina tjäderhönor alldeles vid min brevlåda.

Katten Oskar och jag satt och såg på tv då det small till hårt ute på förstukvisten.


På marken utanför låg en stackars tjäderhona och vred sig i smärta. Hon hade flugit rakti in i väggen. Jag väntade lite och hoppades på att hon bara fått en hjärnskakning men inte. Hon låg där och pep och tittade på mig med rädda ögon.

Katten Oskar var naturligtvis beredd att hoppa på henne så jag fick ta honom i famnen och bära in honom.


Vad gör man med en skadat tjäderhöna som ligger och skriker. Bryter halsen av henne? Slår ihjäl henne med något hårt?

 Står här vilsen och feg och blödig.

Slutade med att jag ringde till DataFias man och bad honom komma.


Jag KUNDE bara inte döda henne. Precis när han kom så dog hon av sig själv och han undrade om jag skulle flå och steka henne. Inte kunde jag det heller så vi kastade den åt räven.

 Visserligen är tjäderstek en delikatess men jag skulle inte kunnat äta henne sedan hon tittat på mig med dom där ögonen. Det skulle bara inte gå. Så nu vet ni.

Jag är både feg och blödig. Det är bevisat. 


Snart har den här veckan gått och trots att det varit lite kyligt har det varit en rätt bra vecka och blommorna växer trots kylan.


  Lupinerna har börjat komma upp och i bladvecken ligger regndropparna och glänser som vackra diamanter. Naturen har så mycket vackert att bjuda på under maj månad.


Idag har jag jobbat halva dagen och städat lite inne. Det är fredag kväll och då ska jag tända upp i bastun och ta ett riktigt långt och härligt bad. Vi får se om jag vågar ta ett svalkande dopp i sjön för nu är ju faktiskt sjön öppen .

Eftersom jag är rätt feg så har jag inte bestämt mig ännu.


Dagens ord: Att se det rätta men inte göra det är den feges lott. 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se