Direktlänk till inlägg 20 juni 2011

NEJ

Av Anita - 20 juni 2011 09:00

  Ska man börja med det positiva eller ska man börja med det som känns mindre bra? Det är frågan.

Här kommer det positiva. Igår hann garnet torka och när jag lade upp det på bordet vid strandstugan kände jag mig väldigt nöjd.

  Härliga samstämda färger som kommer att bli sååå fina plädar. Det är jag säker på.

Annars var gårdagen en lite från och till dag. Regn o sol. Kallt och varmt. AMV med man var i stugan så jag hade trevligt sällskap.

Frampå kvällskvisten var jag ner på byn på bokcirkeln och senare på kvällen kom PappersBeda med dotter.


Dom ska dra till Stockholm på äventyr och jag ska vara hundvakt till grisnäsan Bob.

Jag skjutsade dom till Bräcke där dom skulle ta tåget klockan 12 på natten.

När jag åkte hem skymde det en liten aning. Ni vet det där konstiga ljuset när allt flyter ihop och det inte hjälper att ha helljus på.

Rävar, älgar och allehanda djur dyker upp på vägen hela tiden men jag körde bara ijäl en sork så det gick bra. Dessutom älskar jag de vemodsfyllda sommarnätterna.


Grisnäsan och katten Oskar är ingen bra kombination så inatt har Oskar legat ute.


Så till det mindre bra.

En del gamla kärringar och stockholmare har nog ett annat psyke än  vi andra människor.

Det finns liksom bara dom.

Vet inte om ni minns att jag berätta om den 87-åriga tanten jag skulle hämta vid tåget för ett par somrar sedan och som var spårlöst försvunnen och hade sagt fel, kom med buss och vid annan tid.

 


Nu är det dags igen.

Igår kväll ringde hon och skulle ha hämtning i Sundsvall. Det är "bara" 13 mil dit enkel resa. Dessutom på onsdag kväll då jag skulle på träff med tjejgäng.

Inga bussar går så sent.


Jag har ringt till min vän snälle Sven men han är borta just då så han kunde inte hämta. Nu har jag försökt med gamle Anders så jag får väl se om han kan låna min bil och hämta henne.


Annars är det bara att ställa in mina planer och åka till Sundsvall vilket jag inte har minsta lust till.


 Hatar att köra i stan speciellt vid rusningstrafiken och med alla jävla rondeller som man fått för sig att pryda hela stan med.

Jag hatar rondeller! Vet att jag får mothugg men för mig känns det tryggare med rödljus. Då är det bara att stå stilla till det blir grönt. 


Dessutom ska jag jobba på onsdag för idag och imorgon är jag hundvakt.

Då säger ni. Det är väl bara att säga NEJ. men......man säger inte nej till en så gammal tant som inte kan fixa något själv. Det vore annat om det var en ung människa. Suck och pust.

 Samtidigt blir jag på dåligt humör för jag förstår att jag kommer att få agera hemsamarit framöver.  Handla och greja och skjutsa hit och dit.


  Nu går vi tillbaka till det positiva.

Sommaren har nått långt här i Jämtland iår. Jordgubbarna brukar vara klara i mitten- slutet av juli och nu har jag redan kart. Blir det sol några dagar så kan jag kanske smaka min första jordgubbe till midsommar om inte fåglarna hinner före förstås.

Gott om blommar att pynta med finns det också. Minns inte att ängarna och trädgården någonsin varit så fulla med blommor så här tidigt.


Till och med potatisen jag satt i pallkragarna är jättestora och det kanske till och med finns någon liten nypotatis till midsommar, något som aldrig hänt förut.


På tal om midsommar så har jag totalt slut på pengar och dom jag får snart kommer att gå till räkningar så iår har jag bestämt mig för att inte bjuda hem någon till midsommar, något som inte heller har hänt på många, många år.


Dagens ord: Den som kan bära fattigdom är rik nog. Jag har ju både kirskål och syrendricka att leva av.

 

  

 
ANNONS
 
Ingen bild

Herta

20 juni 2011 20:11

Vilka helt underbara färger.

 
Ingrid

Ingrid

20 juni 2011 21:22

Vilket underbart garn!
Det måste bli otroligt vackra plädar.
Att Grisnäsan kommer och stör friden nu igen vid Fisksjön, stackars Oskar!
Dina jordgubbar är ju bra på gång. Mina plantor är ganska dåliga, jag tror att det är någon sjuka på dem, men en och annan gubbe har vi fått äta i alla fall.
Du är snäll du, som tar hand om den gamla damen, heder åt dig!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Anette

21 juni 2011 15:10

Åh, vilka fina färger!

 
Anita F

Anita F

21 juni 2011 16:27

Vilka underbara färger. Fantastiskt !! Visst blir det många härliga plädar.
Du är snäll som bemödar dig att tänka på hur tanten skall kunna ta sig från Sundsvall. Egentligen ligger ju ansvaret hos henne själv ... Ska man ut och resa kan man ju inte förlita sig på att andra ska hämta och åka och fixa ... Joo, jag vet. Det där samvetet som spökar om man inte gör vad man kan. Kanske löser det sig utan att du behöver lägga om dina planer och åka dit.

Hoppas du får en fin midsommar även om du stannar hemma. Jag har lovat vara hundvakt så vi firar midsommar väldigt enkelt alldeles själva.
Stor kram och tack för ditt intresanta inlägg !!! Många leenden får man för du berättar så bra.

http://minplats.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Titti

22 juni 2011 22:34

Du färgade med oss när vi var små, minns Alvprinsessan när jag berättar vilken blogg jag läser. Ja vi färgade lite på prov i stormköket, svarar jag. Det var roligt, jag har nog lite färdigbetad ull kvar i kistan, när jag tänker efter. vet att jag färgade på jobbet med åk. 4-5 för några år sedan med. då färgade vi med ljung och alla fick gissa vilken färg det skulle bli på garnet. Ingen gissade rätt. det är ju inte helt lätt att fundera ut att det blir gulgrönt av ljung! En mycket vacker nyans.

Alvprinsessan hälsar till dig! Hon är färdig tågförare nu.

Önskar dig en fin Midsommar, med eller utan gäster!

 
Kristina

Kristina

22 juni 2011 22:40

Vilka underbara färger på garnet. Vilka vackra plädar det kommer att bli.
Tänk att det finns människor som ska styra ens liv. Man har inte hjärta att säga nej och sen mår man dåligt.
Jag känner igen det.
Hoppas att det löser sig till det bästa för dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
zaq

zaq

23 juni 2011 22:40

På något märkligt vis, tror jag stenhårt på att du kommer få en helt underbar midsommar!
kramar

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 13 nov 09:45

  I det grå och trista vädret så tröstade jag mig med en ÅsaNissefilm men det var nog den sämsta jag sett. Jag gillade inte att det var fel gubbe som spelade Sjökvisten. Ingen är som den riktiga Sjökvisten. Han är för härlig. Som vanligt kom Åsa...

Av Anita - Fredag 9 nov 21:17

  Gråvecka och grått är mitt humör också och jag skulle tro att jag inte är ensam om det. Det finns nog gott om sura kärringar och gubbar i grå november.   Fast det finns dom som är födda med ett glatt humör som ingenting biter på. Vad tråk...

Av Anita - Tisdag 6 nov 08:27

  Att vakna till en solig och fin morgon fast det är november gör att jag ändar planerna. Inget inomhusjobb idag utan bara vara ute så mycket som möjligt. Det gäller att andas in den klara höstluften innan det blir för kallt.   Hunden Jack få...

Av Anita - Söndag 4 nov 08:03

I det grå, i halkan under däcken och under skorna då blir jag lite glad att det är finväder.    Igår tog vi långa promenader efter stranden och lyssnade till sjöns mullrande och isen som gick sönder och klirrade och väsnades.  Skuggkvinnar vandr...

Av Anita - Fredag 2 nov 07:36

  När jag vaknar och tittar ut och ser hur allt är vitt och fullt av snö och is. Allt är grått och vitt och humöret ramlar genast ner i skoskaften och jag deppar ihop totalt. Ska det bli vinter redan? Ska det bli minst ett halvår med snö nu?   ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se