Direktlänk till inlägg 25 juni 2011

MIDSOMMARAFTON I FISKSJÖN

Av Anita - 25 juni 2011 00:22

  En lite annorlunda midsommarafton blev det. Det vanliga är att huset är fullt med människor och djur.

Idag har jag varit gäst och det var trevligt som omväxling.


Nåväl vi börjar från början.

Regnet öste ner när jag vaknade men inget hindrar en hårding som jag så med regnkläder och stövlar gick jag till skogs för att hugga björkar till mig och grannen.

Så tillverkade jag en lövmatta att ha framför dörren och en krans att hänga ovanför. Klart att det måste pyntas med blommor och sådana finns det många av.

  Klockan ett gick jag bort till "sundsvallsborna" som bor i sportstuga en bit bort. Där satt vi på altanen och regnet upphörde. Vi åt matjesill och nypotatis och en fantastiskt god laxtårta. Sedan kaffe och en härlig jordgubbstårta.


  Hem en liten sväng för klockan 6 var det dags för grillning.

Katten Oskar följde med men blev bortjagad av deras gamla sura honkatt. Oj så hon kan fräsa. Oskar gick hem slokörad.


Han och jag tog naturligtvis det obligatoriska bastubadet och jag kan bara säga att det är inte varmt i vattnet, dock börjar det väl vara så där 16 grader nu.


Nu ska ni få följa med mig på en nattlig vandring till vättarnas underjordiska bäck.


Vi börjar med att titta på guckuskorna. Här kallar vi dom för gökskor och jag kan tänka mig att göken blir fina med sådana tofflor på fötterna.

  Så dom doftar. Helt underbart och med en doft som jag inte kan förklara.


Nu mina vänner går vi tillsammans med myggen ner till bäcken för att kasta pärlor till våra vänner vättarna. Häng med.


  Så där ja. Önskade ni er något av dom.


Sommarnatten är ovanligt mörk bara för att det är mulet så att se någon soluppgång känns omöjligt. Det är inte så mycket mer än att gå och lägga sig och hoppas att nästa dag blir lite mindre regnig.


Skönt att inte ha hela köket fullt med disk som det brukar vara på midsommar.


Dagens ord: Sommarnatten mörknar aldrig, bara skymmer litegrann.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

25 juni 2011 08:25

Jag får väl ta och önska mig något av "Di sma undar jordi" (De små under jorden), så kallar vi vättarna här på Gotland.

Ha en riktigt fin midsommardag!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Anette

25 juni 2011 10:26

Visst önskade jag mig något! Hade en fantastisk kväll hos Maria o Inge.Hultarna var ocså där o 2 vänner till värdparet som genast kändes som nya vänner.Markus,älsta sonen med flickvän var också där.Dom hade dukat så fint i trädgården, gjort tipspromenad(det gillar jag)fantastisk midsommar mat.Vi satt ute till kl01.00 o herregud vad det var kallt o blåsigt,rena höstvädret.Vi avslutade med ost,gitarr o munspel.Kl 3.30 körde vi hem. Vi hade så roligt o skrattmusklerna fick jobba!Ha en bra dag. Kram Anette

 
Liliann

Liliann

25 juni 2011 11:24

Fantastiskt.!

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Sundinska

Sundinska

25 juni 2011 13:34

Vad tråkigt att ni fick regn. Solen lyste iaf över de Värmländska skogarna igår och vi fick en jättefin och trevlig midsommarafton. Det ser ju ni ut att ha haft också, men visst är det trevligare att kunna sitta ute och njuta av midsommar.

http://solagast.blogspot.com

 
Ingen bild

Lise-Lotte

25 juni 2011 14:01

Avundas dig inte att bo i Fisksjön på vinterhalvåret, men nuuuu gör jag det!! Rena rama paradiset!
Och glöm inte att berätta om kirskålspajen du gjorde, är så nyfiken på hur den smakade!
Och med risk för att låta tjatig, men din blogg är underbar att läsa! Ha en fin midsommardag!

 
mimio

mimio

25 juni 2011 14:47

Åh vilken fin trollskog! Jag har önskat mig något. Du har gjort så fint på din verande, björkmattan var det första jag lade märke till när jag såg bilden, sååå fin.
Vi hade en härligt midsommarfest i trädgården igår, fast kallt var det. Björn och Anette var här och Rolf och Gunilla som du känner. Jag somnade till koltrastsång i gryningen. Nu längtar vi till att få komma upp till Norrland.

http://mimio.blogg.se

 
Anita F

Anita F

26 juni 2011 21:48

Åhh, vad mysigt du återger din midsommar. Fantastiskt och du är ju en härlig berättare så man ser ju allt framför sig ... Fina bilder bjuder du också på och så frestar du med laxtårta. Ujj !! vad sugen jag blev.
Gott att du min vän haft en god midsommar ... och nu kommer den riktiga sommaren har de lovat på TV.
Stor kram från mig och TACK för underbar berättelse.

http://minplats.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Titti

26 juni 2011 22:40

Ååå, jag älskar Linneorna och deras mandeldoft! Äldsta dottern heter Linnéa i andranamn.

Du fick en bra midsommarafton ser jag! Synd bara om katten Oskar som fick avstå från festen.

Tack för promenaden till den underjordiska bäcken. såklart jag önskade! Men jag avslöjar inte vad, för då går det väl inte i uppfyllelse, tänker jag!

Allt gott!

 
Karin

Karin

27 juni 2011 00:18

Vilken fin tur som jag fick följa med på!
Och tack för att du visade en bild på dina guckusko!
Ha det gott!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Skatan

Skatan

27 juni 2011 07:39

oooh ja ... jag önskade mig något av de små ... och du, Skogsnuvan är själv så magisk så trots att jag var så långt borta ... tror jag fullt och fast på att dina pärlor och du kunde förmedla min önskan ...

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se