Direktlänk till inlägg 27 juni 2011

SOMMARENS FÖRSTA JORDGUBBE

Av Anita - 27 juni 2011 07:58

  Den ligger här i handen, den första jordgubben. Rekordtidigt och jag är sååå nöjd med min jordgubbspyramid och jordgubbarna som verkar vara av en rekordtidigt sort. Söt och god var den också. Sorten heter Korona och rekommenderas varmt.


Idag skiner solen för första gången på några dagar och jag tänker på de stackare som måste till jobbet och vara instängda på kontor och fabriker idag.

Jag tänkte  fara och jobba men som den fria människa jag är så kan jag ju ångra mig och ändra planer efter lust och smak.


Så, det blir att gå ner till sjön och tvätta mattor istället.


Fast, nu börjar vi från början. Förrgår kväll var det småregnigt. Jag blev bjuden på mat hos DataFia  och sedan for vi till mig och tittade på en DVD och myste lite.

PappersBeda med familj kom också en sväng.


Gårdagen gick i ett flygande fläng för nu förvandlas byarna som genom ett trollslag.


Auktion på föreningshuset. Hela byn full med bilar och massor med folk.

Det är alltid lika kul men jag ropade inte in någonting.

 Träffade brorsan med familj, AMV med brorsa och tjej.

Min tremänning från Stockholm med familj och en massa andra. Man går liksom runt och minglar som stockholmarna skulle säga. Här heter det inte så. Här går man runt surrar med folk. Samma sak skulle jag tro.


Nåväl, en varmkorv blev det ju för klockan 2 ska jag träffa fotogänget och vi ska hänga upp en fotoutställning på sommarcafe.


Sommarcafe är något alldeles extra. Det är vi kärringar på byn som sköter det en dag var i sommar och det är så roligt. Dit kommer alla hemvändare och en hel del okända människor också.

 Vår gamla kyrka är vägkyrka och dit kommer många på sommaren speciellt nu när det gjorts en kopia av kyrkan på Jamtli i Östersund och att det finns en kopia av kyrkstapeln på Skansen. Det visst ni inte va?????


Råkar ni vara i närheten så är det verkligen värt ett besök för den kyrkan liknar ingenting annat. Jag älskar de vackra väggmålningarna och träsniderierna. Söta, naiva och alldeles unika.


AMV var kvar och stannade och hjälpte till. Sedan åkte hon och jag hem och fixade lite med min brygga och sedan åt vi.

  Kirskålspajen med sallad och drack syrendricka.

 Ser ni vilken härlig färg drickan har. Pajen blev faktiskt väldigt god. Det är västerbottenost i den och kirskålen smakar mer än tex spenat. Receptet kommer ur en bok jag fick av AMV förra veckan. "Ogräsmat" av Ann Katrina Vesterberg.


Det var en bok för mig som just nu måste hålla igen med handlandet om jag ska ha råd med veckan i Gotland.

Ogräs finns det gott om och nu börjar det växa i mina land också. Jag har sallad och potatis och jordgubbar. Örter och sockerärtor och så småningom har jag väl både tomater och gurkor förhoppningsvis så nog ska jag klara livhanken.

  Igår kväll cyklade jag bort och tittade till Stockholmskarin och då blev det förstås lite pyssel borta hos henne. Träffade vägbasen och vi pratade en stund.


När jag kom hem var DataFia med man på gång och vi satt i solnedgången på farstukvisten och drack vårt kvällskaffe och pratade.


Ni har inte hört ett enda negativt ord från mig idag. Rekord va.


Nej nu har jag inte tid. Solen lockar mig ut och nu ska det tvättas mattor tills Lekkamraten, hans Leilja och hans syster kommer och hälsar på. Dom har varit bortresta en hel månad så det ska bli roligt att träffa dom igen.


Dagens ord: Hellre fri och fattig än bunden och rik.

 
ANNONS
 
Sundinska

Sundinska

27 juni 2011 09:19

Åh vad roligt, ska du åka till Gotland! Visst hade du aldrig varit där tidigare eller spökar det uppe i min hjärna nu igen..? :S
Gotland är iaf ett av de finaste och bästa ställena jag vet :)

http://solagast.blogspot.com

 
Liliann

Liliann

27 juni 2011 10:01

Ja idag sitter jag instängd på kontoret, lite lagen om alltings jävlighet...MEN det är så mycket roligare att jobba när det är vackert ute ...KRAM och sköt om dig

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lise-Lotte

27 juni 2011 12:11

Roligt att kirskålspajen blev god. Den ser väldigt god ut, och med Västerbottenost i så kan det väl knappast bli fel! Kanske ska ge mig ut på jakt efter lite kirskål jag också :)

 
Ingrid

Ingrid

27 juni 2011 17:19

Visst är det underbart att vara fri och rå sin tid!

Egen jordgubbe redan, det var inte dåligt. Hoppas att du hinner skörda innan du ska till Gotland, men nu ska det ju bli varmt så då blir det väl fart på bären.

Jag har just varit ute och vattnat mina, för ännu är det mycket kart som förhoppningsvis ska mogna.

Ha det såg gott!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
billan

billan

27 juni 2011 22:56

Mina gubbar är bara vita och omogna än så länge....
Kul med pajen, får ta och testa det nästa år...antar att kålen är för "övermogen" nu, ska väl vara späd eller???
Må så gott!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Lena

Lena

28 juni 2011 00:04

Grattis till första jordgubben! Kirskålspajen ser också god ut. Härligt att detta tjuriga ogräs kan komma till någon glädje.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Skatan

Skatan

29 juni 2011 06:43

Vilket fint stilleben du ordnat där på bordet ... Vilken färgprakt!

Njuut!

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se