Direktlänk till inlägg 28 juni 2011

BLIR NÄSTAN FÖR MYCKET

Av Anita - 28 juni 2011 08:48

   All blomdoft och all blomprakt blir nästan för mycket. Man kan inte njuta av varje uns, man vill se och lukta och göra allting samtidigt och det går ju inte.


När man ser att solen skiner då kan man inte åka och jobba utan matt-tvätt behöver göras och då får man ju vara nere vid sjön hela dagen och det ni mina vänner är verkligen ett nöje en sådan här dag.


Kärra full med skitiga mattor, börja värma vatten i vattenkokaren. Det är jobbigt att tvätta skitiga trasmattor. Dom blir tunga när dom blir blöta. Nu är det så att det finns tråkiga och mindre tråkiga metoder.


Mamma och jag låg på knä på bryggan och skurade varje matta med såpa innan vi sköljde dom. Det är klart att dom var skitigare då när karlarna kom in med koskit på skorna och alltid hade uteskorna på sig inne.


Nu är mattorna inte alls så skitiga så jag lägger dom i en stor balja med lite såpa och lite tabortfläckarmedel och låter dom ligga ett tag innan jag kliver i och trampar ungerfär som om man trampade druvor till vin. Fukar utmärkt.


  Så dyker "Lekkamraten" med fru och syster upp. Systern är så väldigt söt och  jag tycker så mycket om henne. Vi fann varandra direkt när vi träffades första gången. En varm härlig dag och vi fikade och åt och hade det trevligt. Dom hade med sig både mat och fika så sådana gäster är det ingen sak att få.

Dom hjälpte mig ut med båten så nu är den i sjön.

Fiskade lite gjorde dom också så katten Oskar fick lite fisk.

  Så kom gamla Anders och vi började med det provisoriska bygget av att få ut en brygga från land. Kanske ser det inte ut som något praktbygge men det kommer i alla fall att funka så man kan ta sig ut för att doppa sig och skölja tvätt. Vattnet blev varmt framöver eftermiddagen hela 20 grader och det underlättade när vi skulle hålla på med bryggan.


Nu hänger en del av mina mattor på tork och jag hoppas att det inte börjar regna så att dom blir blöta igen.


Det var en trevlig dag och när kvällen närmade sig och jag vattnat alla blommor i trädgården kände jag mig ganska mör.


Idag känner jag att jag har träningsvärk både här och där, både av matt-tvätten och av att kånka stenar till bryggan.


Dagens ord: Ett livets mysterium är det att de vackraste sommardagarna flyger iväg så fort så man inte hinner med.
 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

29 juni 2011 06:41

Det känns verkligen så ... att det nästan blir för mycket på en och samma gång. Man skall "fånga" sommaren och njuta av den i fulla drag för man vet ju så väl vad som väntar framöver ... i november, december ... osv ... Brrr ...

Fast själv har jag lovat mig att inte stressa som jag brukar. Inte ens med att "fånga sommaren".

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Soldansaren

Soldansaren

29 juni 2011 07:07

Jag brukar alltid känna mig lättad när vi går in i september och man kan slappna av (!) igen. Vet att det förmodligen är ett feltänk, sedan blir det ju bara kallt och svart. Men just nu är jag nästan lite rädd för månaden juli. Brukar alltid vara lite deppig då, men det behöver ju inte betyda att det blir så i år försöker jag intala mig.
Ni ser i alla fall ut att ha det ganska härligt på dina bilder!
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Dansann

Dansann

29 juni 2011 07:10

Nu Du Skogsnuvan! Nu ere dags att putsa på dansskorna...igen!!! Jag fixar jordgubbar och ringer innan jag far! Hällesjö...here we comes!!!!
Kram Dansann!

http://dansann.blogg.se

 
Anita F

Anita F

29 juni 2011 09:44

Att tvätta mattor i sjön är ett härligt jobb även om det är tungt och känner på kroppen när man kommit över medelåldern (var den nu ligger) *skrattar* jag har också tvättat en matta för ett tag sen i vår bäck ... Det doftade såpa och det älskar jag. Påminner om "förr i tiden" ...
Ser att du har det fantastiskt skönt i den varma sommardagen som rusar fram ....
Stor kram till dig !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

 
Janne

Janne

29 juni 2011 23:35

Hej Nu är vi hemma igen ! Ha en fin dag nu !

http://badbollen.blogspot.com

 
Karin

Karin

29 juni 2011 23:38

Tvätta mattor i sjön har jag aldrig gjort, men det luktar säkert gott om dom nu, när du har använt såpa. Hoppas att solen har torkat dina mattor nu!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 23 feb 08:36

Efter en vecka full av liv och lust sitter jag här själv en lördagsmorgon. Skåningarna åkte imorse och Kinabror har farit på rally. Igår var det fullt ös hela dagen. Vi hela gänget (8 st) var på Hammarstrand och åt på hotellet. Innan hade barnen åk...

Av Anita - Onsdag 20 feb 09:51

Som vanligt kunde jag inte sova när fullmånen spridde sina strålar över sovrumsgolvet i förrgår natt. Det blev till att ligga och fundera. Det har varit några fina dagar nu minsann. Bestämde mig för att julgranen ska ut nu. Den börjar barra lite gr...

Av Anita - Måndag 18 feb 09:37

Det har varit en vecka med konstigt väder men vad kan man vänta sig den här vintern? Det har varit blåst, halka, snö och skitväder men så igår var det helt suveränt. Vattnet på sjön hade frusit till under natten, det var ett par grader kallt och vark...

Av Anita - Fredag 15 feb 16:03

  Nog har jag hört hur man ska göra. Gå så man blir svettig och anfådd i en halv timme varje dag. Helst ska man ha stavar att fäkta med och en del går med hörlurar så dom ska slippa höra naturen ljud och slippa höra hjärtat och andetagen.   me...

Av Anita - Torsdag 14 feb 12:24

  Inte lär det bli varken rosor eller kärlek för mig en sådan här dag men det blev i alla fall en teckning från en liten kille som råkade komma inatt. Det är Kinabrors son med familj som kom och nu blir det säkert en vecka med full rulle. Lite o...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se