Direktlänk till inlägg 28 juni 2011

BLIR NÄSTAN FÖR MYCKET

Av Anita - 28 juni 2011 08:48

   All blomdoft och all blomprakt blir nästan för mycket. Man kan inte njuta av varje uns, man vill se och lukta och göra allting samtidigt och det går ju inte.


När man ser att solen skiner då kan man inte åka och jobba utan matt-tvätt behöver göras och då får man ju vara nere vid sjön hela dagen och det ni mina vänner är verkligen ett nöje en sådan här dag.


Kärra full med skitiga mattor, börja värma vatten i vattenkokaren. Det är jobbigt att tvätta skitiga trasmattor. Dom blir tunga när dom blir blöta. Nu är det så att det finns tråkiga och mindre tråkiga metoder.


Mamma och jag låg på knä på bryggan och skurade varje matta med såpa innan vi sköljde dom. Det är klart att dom var skitigare då när karlarna kom in med koskit på skorna och alltid hade uteskorna på sig inne.


Nu är mattorna inte alls så skitiga så jag lägger dom i en stor balja med lite såpa och lite tabortfläckarmedel och låter dom ligga ett tag innan jag kliver i och trampar ungerfär som om man trampade druvor till vin. Fukar utmärkt.


  Så dyker "Lekkamraten" med fru och syster upp. Systern är så väldigt söt och  jag tycker så mycket om henne. Vi fann varandra direkt när vi träffades första gången. En varm härlig dag och vi fikade och åt och hade det trevligt. Dom hade med sig både mat och fika så sådana gäster är det ingen sak att få.

Dom hjälpte mig ut med båten så nu är den i sjön.

Fiskade lite gjorde dom också så katten Oskar fick lite fisk.

  Så kom gamla Anders och vi började med det provisoriska bygget av att få ut en brygga från land. Kanske ser det inte ut som något praktbygge men det kommer i alla fall att funka så man kan ta sig ut för att doppa sig och skölja tvätt. Vattnet blev varmt framöver eftermiddagen hela 20 grader och det underlättade när vi skulle hålla på med bryggan.


Nu hänger en del av mina mattor på tork och jag hoppas att det inte börjar regna så att dom blir blöta igen.


Det var en trevlig dag och när kvällen närmade sig och jag vattnat alla blommor i trädgården kände jag mig ganska mör.


Idag känner jag att jag har träningsvärk både här och där, både av matt-tvätten och av att kånka stenar till bryggan.


Dagens ord: Ett livets mysterium är det att de vackraste sommardagarna flyger iväg så fort så man inte hinner med.
 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

29 juni 2011 06:41

Det känns verkligen så ... att det nästan blir för mycket på en och samma gång. Man skall "fånga" sommaren och njuta av den i fulla drag för man vet ju så väl vad som väntar framöver ... i november, december ... osv ... Brrr ...

Fast själv har jag lovat mig att inte stressa som jag brukar. Inte ens med att "fånga sommaren".

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Soldansaren

Soldansaren

29 juni 2011 07:07

Jag brukar alltid känna mig lättad när vi går in i september och man kan slappna av (!) igen. Vet att det förmodligen är ett feltänk, sedan blir det ju bara kallt och svart. Men just nu är jag nästan lite rädd för månaden juli. Brukar alltid vara lite deppig då, men det behöver ju inte betyda att det blir så i år försöker jag intala mig.
Ni ser i alla fall ut att ha det ganska härligt på dina bilder!
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Dansann

Dansann

29 juni 2011 07:10

Nu Du Skogsnuvan! Nu ere dags att putsa på dansskorna...igen!!! Jag fixar jordgubbar och ringer innan jag far! Hällesjö...here we comes!!!!
Kram Dansann!

http://dansann.blogg.se

 
Anita F

Anita F

29 juni 2011 09:44

Att tvätta mattor i sjön är ett härligt jobb även om det är tungt och känner på kroppen när man kommit över medelåldern (var den nu ligger) *skrattar* jag har också tvättat en matta för ett tag sen i vår bäck ... Det doftade såpa och det älskar jag. Påminner om "förr i tiden" ...
Ser att du har det fantastiskt skönt i den varma sommardagen som rusar fram ....
Stor kram till dig !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

 
Janne

Janne

29 juni 2011 23:35

Hej Nu är vi hemma igen ! Ha en fin dag nu !

http://badbollen.blogspot.com

 
Karin

Karin

29 juni 2011 23:38

Tvätta mattor i sjön har jag aldrig gjort, men det luktar säkert gott om dom nu, när du har använt såpa. Hoppas att solen har torkat dina mattor nu!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 18 juli 15:09

  Nej nu kan man kalla det hetta. Skogsbränder runt omkring som är svåra att släcka. Den som är två mil härifrån brinner sedan lördag  och det är verkligen en hemsk brasa.   Uppe i bergen där det är oländig terräng kämpar massor av människor ...

Av Anita - Måndag 16 juli 07:04

  Vilka dagar. Lördagen var det dags för Håsjös största evenemang. Såpbandyn. En sport som verkar vara populär att titta på. Det filmas och direktsänds över hela världen och filmen har setts av 100000. Jo, det är sant Man tror inte sina ögon. Br...

Av Anita - Lördag 14 juli 09:02

Allt har sin tid men i juli är det alldeles för lite tid och för mycket att hinna med.   Tid för bönderna att skörda och jag har minsann sett att det är en slitsam tid. Det ser jag när bonden som fått vårt hö jobbar i hettan till långt in på nat...

Av Anita - Onsdag 11 juli 08:59

På sommarens hetaste och finaste dag så dyker DansAnn upp för att hämta mig på ett sommaräventyr som försenad 70-årspresent.   Det var väldigt länge sedan vi sågs och kunde prata riktigt ordentligt med varandra. Hon berättade att hon hade haft p...

Av Anita - Måndag 9 juli 07:45

  Så kom Sundsvallsborna och med dom katten Gosan. Kastrerade katten Morris blev kär som en klockarkatt och har mest varit borta vid deras stuga och stört och jamat och försökt att fria till tjejen som inte alls är intresserad.   I förrgår vad...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se