Direktlänk till inlägg 28 juni 2011

BLIR NÄSTAN FÖR MYCKET

Av Anita - 28 juni 2011 08:48

   All blomdoft och all blomprakt blir nästan för mycket. Man kan inte njuta av varje uns, man vill se och lukta och göra allting samtidigt och det går ju inte.


När man ser att solen skiner då kan man inte åka och jobba utan matt-tvätt behöver göras och då får man ju vara nere vid sjön hela dagen och det ni mina vänner är verkligen ett nöje en sådan här dag.


Kärra full med skitiga mattor, börja värma vatten i vattenkokaren. Det är jobbigt att tvätta skitiga trasmattor. Dom blir tunga när dom blir blöta. Nu är det så att det finns tråkiga och mindre tråkiga metoder.


Mamma och jag låg på knä på bryggan och skurade varje matta med såpa innan vi sköljde dom. Det är klart att dom var skitigare då när karlarna kom in med koskit på skorna och alltid hade uteskorna på sig inne.


Nu är mattorna inte alls så skitiga så jag lägger dom i en stor balja med lite såpa och lite tabortfläckarmedel och låter dom ligga ett tag innan jag kliver i och trampar ungerfär som om man trampade druvor till vin. Fukar utmärkt.


  Så dyker "Lekkamraten" med fru och syster upp. Systern är så väldigt söt och  jag tycker så mycket om henne. Vi fann varandra direkt när vi träffades första gången. En varm härlig dag och vi fikade och åt och hade det trevligt. Dom hade med sig både mat och fika så sådana gäster är det ingen sak att få.

Dom hjälpte mig ut med båten så nu är den i sjön.

Fiskade lite gjorde dom också så katten Oskar fick lite fisk.

  Så kom gamla Anders och vi började med det provisoriska bygget av att få ut en brygga från land. Kanske ser det inte ut som något praktbygge men det kommer i alla fall att funka så man kan ta sig ut för att doppa sig och skölja tvätt. Vattnet blev varmt framöver eftermiddagen hela 20 grader och det underlättade när vi skulle hålla på med bryggan.


Nu hänger en del av mina mattor på tork och jag hoppas att det inte börjar regna så att dom blir blöta igen.


Det var en trevlig dag och när kvällen närmade sig och jag vattnat alla blommor i trädgården kände jag mig ganska mör.


Idag känner jag att jag har träningsvärk både här och där, både av matt-tvätten och av att kånka stenar till bryggan.


Dagens ord: Ett livets mysterium är det att de vackraste sommardagarna flyger iväg så fort så man inte hinner med.
 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

29 juni 2011 06:41

Det känns verkligen så ... att det nästan blir för mycket på en och samma gång. Man skall "fånga" sommaren och njuta av den i fulla drag för man vet ju så väl vad som väntar framöver ... i november, december ... osv ... Brrr ...

Fast själv har jag lovat mig att inte stressa som jag brukar. Inte ens med att "fånga sommaren".

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Soldansaren

Soldansaren

29 juni 2011 07:07

Jag brukar alltid känna mig lättad när vi går in i september och man kan slappna av (!) igen. Vet att det förmodligen är ett feltänk, sedan blir det ju bara kallt och svart. Men just nu är jag nästan lite rädd för månaden juli. Brukar alltid vara lite deppig då, men det behöver ju inte betyda att det blir så i år försöker jag intala mig.
Ni ser i alla fall ut att ha det ganska härligt på dina bilder!
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Dansann

Dansann

29 juni 2011 07:10

Nu Du Skogsnuvan! Nu ere dags att putsa på dansskorna...igen!!! Jag fixar jordgubbar och ringer innan jag far! Hällesjö...here we comes!!!!
Kram Dansann!

http://dansann.blogg.se

 
Anita F

Anita F

29 juni 2011 09:44

Att tvätta mattor i sjön är ett härligt jobb även om det är tungt och känner på kroppen när man kommit över medelåldern (var den nu ligger) *skrattar* jag har också tvättat en matta för ett tag sen i vår bäck ... Det doftade såpa och det älskar jag. Påminner om "förr i tiden" ...
Ser att du har det fantastiskt skönt i den varma sommardagen som rusar fram ....
Stor kram till dig !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

 
Janne

Janne

29 juni 2011 23:35

Hej Nu är vi hemma igen ! Ha en fin dag nu !

http://badbollen.blogspot.com

 
Karin

Karin

29 juni 2011 23:38

Tvätta mattor i sjön har jag aldrig gjort, men det luktar säkert gott om dom nu, när du har använt såpa. Hoppas att solen har torkat dina mattor nu!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se