Direktlänk till inlägg 2 juli 2011

VALLMONS BLAD

Av Anita - 2 juli 2011 11:05

  

Ena dagen står den där, stolt skimrande och vacker och en aning mystisk. Min rosa vallmo, stor som en mat-tallrik. Nästa dag ligger alla blad på marken och bara frökapseln kvar. Så skört och vackert och så förgängligt.


Den här veckan har varit både sorg och glädje men mest ändå en massa kroppsarbete i den oerhört varma solen.


Tisdagen jobbade PappersBeda och jag på sommarcafe och det var som vanligt väldigt trevligt. Trots det strålande vädret hade vi mycket folk och fotoutställningen var populär. Så många fastnade framför de gamla korten och mindes. Vägkyrkan besöktes också av många människor och som jag sagt förut. Den är något alldeles speciellt.


Mycket tid har tillbringats nere vid sjön förstås. Jag har nog tvättat 30 mattor och fler finns att tvätta. Det har varit som mest 23 grader i vattnet och nu har jag badat så fort jag blivit för varm.


Jag har haft sällskap av många människor som kommit till mig för att bada förstås men också av en tam trast som kommer så fort jag går ner till sjön. Katten Oskar bryr sig inte om den av någon underlig anledning. Djuren här i Fisksjön följer inga naturliga beteenden. Det är ett som är säker.


Min pappa och jag är lite lika. Det är bättre att göra något provisoriskt än att vara så noga att det aldrig blir av. Så sant så sant. Tex Åror som håller på att gå sönder i bladet och har vassa stickor där man håller.


Man kan köpa nya men utan pengar har nöden ingen lag. Man kan laga bladet med plåten från en konservburk och lite nubb. Man kan linda med eltape där man ska hålla och det funkar även om det inte är så snyggt.


Jag har också provisoriskt gjort fortsättning på bryggan men den tänker jag inte visa er för ni kommer att skratta livet av er men som sagt, det funkar bättre än att kliva omkring på ett stenrösa och göra illa fötterna. Det är i alla fall GANSKA platt.

  Nu är jordgubbarna mogna och när jag går förbi kan jag nappa av mig en solvarm, söt och god jordgubb.


Klippa gräs får man göra tidigt på morgonen innan det blir alltför hett och en dag orkade jag bara med en timmes gräsklippning.


  Kryddgården har växt till sig och jag har redan sködat både oregano och timjan till maten och naturligtvis gräslök till matjesillen och persilja till lite av varje.


DansAnn och jag har varit till Hällesjö på dans men för första gången i Anns liv åkte vi hem lite tidigare. Det var väldigt segt och vi hade nog större förhoppningar på Zlipz. Hoppas det blir bättre nästa gång vi ska iväg. Det var i alla fall trevligt att träffas och ha tid att prata ett tag. Det var länge sedan.


Torsdag eftermiddag var jag bjuden på surströmmingsfest till Fångsjöbacken. Där har min tremänning sin sportstuga och pappas kusin som är 91 år och väldigt pigg var också med. Härligt att sitta på deras altan i skuggan och prata hela eftermiddagen. Hon och jag träffas bara en gång per år och då har vi mycket opratat om man säger så.


Det tråkiga med den här veckan var ju farbror Elvis bortgång. Det ligger lite som en skugga över allt det vackra även om han var gammal och hade levt sitt liv länge.


Idag är det mulet och jag sov jättelänge. Nu är fönstren mot naturen öppna och jag vaknar ibland av tranans skrik och lommens rop från sjön. Vaknade inte förrän sent idag för det har blivit för lite sömn den här veckan.


Några besök hos StockholmsKarin och naturligtvis har jag grannen som tjatar om att han ska ale päran. Det betyder med andra ord att jag ska ale hans potatis. När han säger att han ska så menar han att jag ska. Pust.


  Min trädgård är en stor glädje och nu blommar det för fullt.


Idag är det crousing på Hammarstrand och backtävling. AMV, PappersBeda och jag ska väl ner en sväng om det inte regar. Karlarna är redan där allesammans.

Det blir nog en cykeltur ner till sommarcafe eftersom DataFia har det idag och kanske behöver hjälp.


Dagens ord: Det är i sanningen jobbigt att vara pensionär. Den här veckan har jag inte ens haft  tid med en enda tupplur.

 
 
Ingrid

Ingrid

2 juli 2011 14:42

Du tar verkligen vara på de här fina dagarna och är flitig som bara den med mattvätt och annat nyttigt.

Det ser så grönt och ljuvligt ut i din trädgård! Här är det bara torrt och pinnigt. Vi behöver ordentligt med regn.

Vad betyder ale päran - är det detsamma som att kupa dem?

Ha en fin fortsättning på helgen!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

An Ek

3 juli 2011 16:07

Va kul med rosa vallmo, det har jag aldrig sett förr! Ha en skön sommar, du bästa Anita!

 
Janne

Janne

3 juli 2011 21:03

Nere på Öland såg vi många Vallmo. Dom har en vacker färg. Ha en fin dag nu !

http://badbollen.blogspot.com

 
Karin

Karin

3 juli 2011 21:19

Vilken fin vallmo! Har aldrig sett en sådan stor blomma! Synd att blombladen faller av efter en dag, men frökapseln är också fin! Du får fota den i närbild!
Nu måste väl alla mattorna vara tvättade? 30 st! Du lär få armmuskler av allt slitande.
Kram och dansa vidare både på dansgolv och i din fina natur!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Dansann

Dansann

4 juli 2011 07:36

Hej på Dej! Tack och kram för senast! Du har skrivit mitt i prick i "korta ord" hur vår premiärkväll var dvs seg!!! Och lite slätstruken kanske, både musiken och publiken! Det som gjorde kvällen så trevlig och mysig var att att vi verkligen fick tid att surra med varann...Vi ses! Kram Ann!

http://dansann.blogg.se

 
Skatan

Skatan

4 juli 2011 21:40

Din trädgård är sannerligen paradisisk ... :-) och fotografierna får du ta fram i november - mars och glo på när sommaren känns långt borta. Helt underbart somriga är dom!

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards