Direktlänk till inlägg 4 juli 2011

MYGG OCH STOCKHOLMARE

Av Anita - 4 juli 2011 21:19

 

Så kommer dom, myggen, fjärilarna och stockholmarna. Då är det sommar på gott och ont.men.......nu pratar vi inte mer om det.


Idag har jag jobbat från tidiga morgonen till sena kvällen och nu är jag helt utmattad. Jag förstår inte hur man orkade jobba varje dag förut.

Naturligtvis har datorn på kontoret bara vrångats och jäklats som vanligt är precis när det är som mest brått. Avslutade dagen med att äta pizza på¨hotellet med snälle Sven.


Så drog jag hem för att överlämna inhandlad bensin till stockholmarna och hälsa broder B med familj välkommen till semesternöjet.

Imorgon kommer sonen och nu är det massor med människor på den här gården, kanske mer än 10 just nu.


Jag sitter här och tänker på att jag banne mig är som päran. Går att använda till allt.

Sedan jag blev pensionär så finns det mycket som jag används till. Jag är barnvakt, hundvakt, chaufför, servitris, målar skyltar och postlådor, åldringsvård, gräsklippare, matlagare, planterare, handlar åt folk.  Dessutom är jag städkärring och kontorist också.Jag vet inte vad. Dessutom så ska jag ju sköta om mitt eget också och försöka ha lite kul och dansa och bada. Inte är det underligt att man blir lite trött.


 

Inatt strax innan jag vaknade hade jag en märklig dröm. Jag såg en sköldpadda föröka pippa med en igelkott. Jag vet inte om det gick så bra men kanske fick han till det. Vad kan man tyda en sådan dröm till? Drömtydare. Tyd det om ni kan.


Då går vi över till djurlivet i paradiset Fisksjön. AMV:s man kom hem och talade om att han sett en gam efter Fisksjövägen, en jättefågel med lång hals.

Skulle tro att det var hägern som förvirrat sig upp på vägen för han brukar fiska nere vid badstranden. Stå stilla som en staty i timmar. Märklig fågel på min ära.


  I min lilla damm växer grodynglen mer och mer för varje dag. En del har fått bakben redan och kommer snart att hoppa upp på land. Hoppas att dom inte försvinner så jag kan ta kort på dom. Dom är så enormt söta när dom är små.

  Grodpappan vaktar tryggt på sin sten.

Katten Oskar ligger hos mig på nätterna och spinner och nere vid sjön har jag min tama trast som nu äter brödsmulor ur händerna. Svalorna bygger bo i uthusen och kvittrar så glatt. Annars har fågelsången dämpats nu. Tiden går så fort. Ungar har kläckts och börjat flyga, sjöfåglarna har massor med ungar.


Ikväll blir det tidig säng för jag är trött och veckan framåt är fulltecknad med aktiviteter. Ska försöka kliva upp tidigt och städa sonens rum så han får lite fint när han kommer.

   

Dagens ord: Som fladdrande fjärilar far dagarna fort förbi, så skimrande och vackra och tyvärr så snart förgångna.

 
 
Liliann

Liliann

4 juli 2011 22:15

Intressant dröm....har du Djurens språk av Solöga?....går att få till en intressant tolkning :)
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

5 juli 2011 09:31

Så är det att vara pensionär, fullt upp på alla fronter!

Vilken dröm du hade, men inte helt omöjligt att de skulle kunna få till det. Sköldpaddan sticker sig ju i alla fall inte på igelkotten.

Ha en skön tisdag!
Här är det snuvigt och lite avslaget, men jag tror säkert jag är frisk till du dyker upp på ön.
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Margit

Margit

5 juli 2011 15:51

Ja tänk vad man har mycket för sej..nu när mn är pensionär..och tiden går SÅ fort..och ingen semster har vi heller..DET känns ju lite konstigt det...
Trevligt att se och läsa i dn blog!! Fullrulle..precis som hr..och samtidigt r det skönt att ha fullt upp omkring sej..så an INTE slaggar igen..
Grodyngel..ja det kommer jag ihåg sedan man var barn, då var vi och sökte i några diken..tog den och fngade dem..Ja visst var det söta.
Lasse klipper gräset just nu..så det luktar nyklippt gräs..och motorn "stör mej"..med sitt "oljud"..
Kram till dej Anita!!! Livet är kort..Kör hårt.... Önskar dej en trevlig kväll!!!

http://margiholm.blogg.se

 
Anita F

Anita F

6 juli 2011 17:52

Visst har du rätt i att dagarna är som fjärilar och fladdrar fort förbi ... Det tar på livet om vi inte säger till dagarna att de lugnar ner sig.
Jaa, som pensionär har man mer att göra än när man jobbade men men ... det är gott att vara efterfrågad också. Du tirvs nog bäst att ha massor med folk omkring dig och mycket att göra ...
Ha det gott med fjärilar, muggor och stockholmare !! KRam på dig !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

 
Soldansaren

Soldansaren

6 juli 2011 19:39

När det var som varmast förra veckan drömde jag att jag var ute och skottade snö. Jag som inte skottar snö ens när det finns snö att skotta. Var väl tecken på ngn slags värmekolaps, antar jag.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

7 juli 2011 17:51

Apropå drömmen Den tyder jag så hääär: ... att Kärleken övervinner allt ... till och med vassa piggar (igelkotten). Det är bara att klä på sig en bra rustning (sköldpaddan) ... ett skal ... och föröka igen. Försöka duger alltid. Det gäller att inte ge upp. Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards