Direktlänk till inlägg 17 juli 2011

LUMMELUNDAGROTTAN

Av Anita - 17 juli 2011 08:29

Med skräckblandad förtjusning gick vi in i den stora märkliga grottan.

Det var tre småkillar som hittade den och utforskade den. Det var länge sedan och jag minns när vi kröp i trånga grottor hemomkring. Förmodlingen visste deras föräldrar ingenting. Det är i sanningen så att barn har änglavakt annars skulle mycket hända.


Sedan åt vi saffranspannkaka. Det måste man göra när man är på Gotland. 

   Nåja, inte var det någon våldsammare sensation. Smakade mest som vanlig pannkaka men sylten var lite speciell.


Vi åkte sedan till några bekanta till PappersBedas syster. Där i deras trädgård var det träd med massor av körsbär men dom sa att dom var för sura att äta så fåglarna fick äta upp dom. Stora flockar med råkor flög omkring i träden. Hade det varit mina körsbär hade jag plockat varendaste ett och gjort sytl och saft.


På kvällen skulle vi på Kneipbyn på Nikilodiumdagen.  Där var folk så man nästan small av. Det bara kom och kom fler och fler och vi fick köa i timmar. Jag hade en kasse med mig och man skulle visa kassen för att komma in. Jag sa till killen att jag har min jacka och ett par skitiga sockar, Vill du titta?


Det ville han inte. Kanske jag inte ser ut som en sån som kastar flaskor på artisterna eller vad som var meningen med att titta i väskor.


Det var mest en massa barn för artiserna var Danny, Love generation, Amy Diamond. Det var fint väder fast mulet. Ungarna skrek och tjoade.


Efteråt skulle det skrivas autografer. Kön till det var hur lång som helst. Dom som stod längst bak måste ha fått vänta i timmar. PappersBedas dotter var ganska långt fram så det tog inte så lång tid en halvtimme eller så.


Jag beundrar tålmodiga föräldrar som står där och väntar i timmar för en liten sketen namnteckning på ett papper eller en tröja för barnens skull. Tur att jag inte har småbarn längre för jag skulle aldrig gjort det.


   Cikorian blommar överallt och det känns som om det är Gotlands vanligaste blomma och den är fin.

Jag har köpt en liten kanna med cikoria på. Pratade med kvinnan som drejade dom och hon var egentligen revisor men hade slutat för att sitta på landsbygden i Gotland och dreja fina krukor och dessutom små små miniatyrer och det måste vara jättesvårt. Hon ångrade sig inte ett ögonblick. Mod är vad det är. Beundrar dom som har mod.


Jag har altid varit en fegis, det är därför det gått så illa för mig. Jag har låtit livet styra mig istället för att styra livet. Därför blev jag bara en sketen misslyckad kontorist.


Jag som velat bli keramiker i min ungdom har naturligtvis skärskådat en massa keramik och fullkomligt dräglat över vackra saker.


Ni vet ju att jag sällan är sjuk på att handla grejor men jag har faktiskt kunnat önska att jag vore rik och kunnat köpa mer av allt det vackra hantverk som finns här. Så mycket vackert har jag sällan sett.


Vi avslutade kvällen med att titta på en rolig gammal svensk film på tv och där lärde jag mig två kloka ord varav det ena ska sparas till lämpligt tillfälle.


Idag är sista dagen här och vi ska faktiskt ut till en strand för idag skiner solen. Jag börjar bli riktigt brun nu fast vi inte solat. Solen tar på ett annat vis här än hemma. 


Dagens ord kommer från gårdagens film: De godaste äpplena mognar sakta precis som kvinnorna

. Ps.... eftersom jag är brun kanske jag till och med håller på att bli övermogen Ve och Fasa. Övermogen, vilket fasanfullt ord.

 
 
Selma

Selma

17 juli 2011 09:59

Tsss, inte är du övermogen inte.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

17 juli 2011 17:21

Hejsan!
Jag kan tänka mig att kvällen på Kneipbyn inte var helt i din smak, men Lummelundagrottorna är alltid en höjdare.
Jag satt också och såg på "Höst i Paradiset", jag gillar de här filmerna av Rickard Hobert.
Inte är du övermogen Anita! Dit har du nog en bra bit även om du börjar bli brun. ;)
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
The Secret Garden

The Secret Garden

18 juli 2011 00:06

Halloj!
Nu äntligen kan jag komma in på din blogg! Har varit omöjligt ett tag nu.
Vill berätta att om du vill så går det jättebra att komma och kolla in trädgården när du vill. Slå en signal innan bara så att jag vet när du kommer.
Och ja.......tidningarna var här. Texten är det mycket fel i, i båda tidningarna, och den ena OP, funderar jag på om fotografen köpt sin "fotograflicens" på en skämtaffär???!!! Ska man bli förbannad eller inse att det är Jämtland?? Alltså jag har ingenting emot länet men det verkar ofta som om det är lite blaha med mycket, som det i andra delar av landet är riktig kvalité på. Typ tidningar.
Och så kan man tänka....när jag läser i tidningen andra nyheter....hur mycket är fel där och missvisande??! Riktigt skrämmande!
(jag har ju jobbat med mediabevakning på all sveriges press i 18 år.... och OP artikelbilderna var ett RIKTIGT bottennapp!)
Och texten...en liten damm???? va faaan ska man ha för storlek om den ska vara stor?? den är ju 10 meter lång 6 meter bred och 2 meter djup med två vattenfall och en bäck...

ojoj vad jag skriver, men jag retar upp mig på de "glassiga" lokaltidningsmänniskorna som inte ens ids sköta sitt jobb.

Som sagt, du är mycket välkommen att hälsa på!!! :)

Njut av Gotland! Jag har varit där en gång för lääääääänge sedan. Tillsammans med en på den tiden stor förälskelse..och det kommer jag aldrig att glömma.

Ha det gott!!

http://hemligatradgarden.blogspot.com

 
Sundinska

Sundinska

18 juli 2011 02:25

Lummelundagrottan är något alldeles speciellt och jag tycker att filmen de visar innan om pojkarna är rolig. Tänk att de kröp ner i den där grottan helt utan utrustning, med bara stearinljus - och ingen visste vart de var! :)

Det finns en butik inne i Visby som heter Hantverksgården(minns inte om den ligger på Hästgatan eller Smittens Backe, med nåt av dem är det), där du kan plocka ihop egna små presentlådor med salmbärssylt, kryddor, oljor, teer, kaffe m.m En souvenir för dig själv eller kanske till den som är snäll och klappar och matar Oscar medan du är på vift och får färg..? :D

http://solagast.blogspot.com

 
Janne

Janne

18 juli 2011 07:27

Jag var i Lummelundagrottan när vi var på skolresa i klass 6. Jag kom åt någon blomma utanför och blev dödssjuk då jag var mycket allergisk som barn. Ha en fin dag nu !

http://badbollen.blogspot.com

 
Ingen bild

An Ek

18 juli 2011 10:23

Det är så underbart att läsa alla dina positiva tankar o berättelser, man blir glad av dig! Ha en fortsatt trevlig resa! Gotland är fint, var där för en massa år sedan! Kram!

 
Anita F

Anita F

18 juli 2011 21:55

jag har också varit på Gotland och besökt bl a Lummelundagrottan. Fantastiskt !!! Rosorna i Visby, alla raukar och Fårö .... Ja, jag skulle vilja åka dit igen men nu har jag ju fått återuppöeva Gotland på ett annorlunda sätt men inte så dumt det heller.
KRam på dig och tack för att du berättar !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

 
Kristina

Kristina

18 juli 2011 21:58

Nu har jag fått en intresant och givande roande läsning.
Tack snälla för allt du visar från din semester.
Fortsätt och ha det gött
Många goa kramar från mig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Staffan H

Staffan H

19 juli 2011 11:04

Såja, upp med hakan nu! De flesta av oss valde att låta oss styras av livet, för det var det säkra och det trygga, det som gick att bygga upp en tillvaro på. Så resonerade de flesta tills för inte så länge sedan. Tur att saker och ting ändras, för jag tror att de som är unga idag generellt sett har styrkan att stå emot sådant och testar lite av hur de kan styra livet innan de bestämmer vilken väg de ska ta. Jag kan inte tycka annat än att det är klokt att göra så.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Ingen bild

zaq

26 juli 2011 22:44

Näää-ä du, Du är minsann inte misslyckad, en underbar fin kvinna med häärlig humor, glimten i ögat och social som bara den... inte övermogen hellr, så det så!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards