Direktlänk till inlägg 11 augusti 2011

NU HAR JAG GJORT BORT MIG IGEN?

Av Anita - 11 augusti 2011 19:50

För er som inte dansar kanske jag måste förklara vad "gnussa" är för något.

Det är en dansstil som Sundsvallarna hittat på. Medan man dansar som vanligt med benen sätter man pannorna mot varandra och snurrar huvudet fram och tillbaka.


Jag brukar alltid undvika gnussare. Ska jag gnussa ska jag nog vara ordentligt kär.

Nu föll det sig så att jag hade kaffekokning i skallen och tankarna. Jag hade nämligen kokat över kaffet strax innan vi drog iväg till dansen. Som ni kanske har märkt så är jag lite förvirrad ibland.

Jag har till och med fått en liten lapp att sätta på dörren

JAG VET ATT JAG ÄR I MIN EGEN VÄRLD dET ÄR OK, DOM KÄNNER MIG HÄR.


Nåväl Jag dansade med en kille. En fin mjuk låt och plötsligt tittar han på mig och frågar: "Får jag låna din panna". Mitt svar kom omedebart. "Kaffepannan"??????


Han såg på mig som om jag inte var riktigt klok och jag förstod i det ögonblicket

att det var "gnussa" han ville göra.

Det blev ett nervöst fnitter och vi skrattade oss igenom hela dansen och det var inte ett dugg romantiskt. Skulle knappast tro att den killen dansar med mig någon fler gång.


Kvällen fortsatt i fnittret och skrattets tecken och vi dansade och hade det väldigt kul. Hemresan var bara ett stor gapflabb. Tänk att man kan ha så roligt


Det enda negativa bortsett från mitt idiotbeteende var att det var så hemskt kallt. 4 grader när jag kom hem och jag var riktigt frusen.


  Jag har i alla fall plockat blåbär idag. Katten Oskar följer med mig överallt nu när vi blivit ensamma så han var med till skogen och satt på en stubbe och väntade.


Jag har plockat lite potatis till grannen och jag har kastat in lite ved så det har inte varit bara lata sig hela dagen.


Sundsvallsborna kom till sin stuga ikväll och jag har inte träffat dom på länge så jag gjorde mig en promenad dit. Blev bjuden på grillat minsann. Visst har jag en otrolig tur.


   Från det ena till det andra så är min skräphög full med blommande vildbalasminer just nu. Hur mycket som helst blommar det .


Jag har kollat badvattnet och nu är det bara 16 grader. Slut på dom långa simturerna alltså.


  Här bor mina vänner hackspetten. Samsas bra i varsin holk verkar dom göra. Tyvärr hann jag inte fotografera dom när dom stack ut skallen.


Vad mera ska man tala om idag. Kanske blir det en danskväll till, kanske inte. Vi får se nästa onsdag. Det känns synd om det tar slut. Dansen  är min glädje och nu har jag dansat en sommar till. Jag är tacksam för det.


Jag har planer för morgondagen men jag vet av erfarenhet att det blir något annat än vad jag tänkt så jag säger ingenting, jag bara glider med i det som händer och låter det vara så. Jag måste lära mig att släppa kontrollen.


Dagens ord: I varje vuxen finns ett barn som frågar " Vad var det som hände"

 
 
Soldansare

Soldansare

11 augusti 2011 21:17

Han borde väl ha fallit för din charm den där gnussaren, tycker jag!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Selma

Selma

11 augusti 2011 21:37

Jag har oerhört svårt för kroppskontakt om jag inte är på det humöret och det inte är med rätt människa. Jag gillar inte kvinnor som ska kramas heller stup i ett.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Sundinska

Sundinska

11 augusti 2011 21:59

Haha, "kaffepannan?" :D
Den var bra!

http://solagast.blogspot.com

 
Karin

Karin

12 augusti 2011 09:23

Tur att man kan fnittra fortfarande som barn och tonåringar kan göra.
Kram Karin

http://htpp://pixelmojan.se

 
Skatan

Skatan

12 augusti 2011 22:48

Vilket härligt minne att ta fram i vinter. Och varenda gång du sätter på käffepannan :-) ha ha ha...

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Margit

Margit

12 augusti 2011 23:24

Festligt..med "feltolkningen"...av PANNAN..Men lätt att förväxla..efter det som hänt dej tidigare... GNUSSA..jag tror att jag hört det uttrycket förr...kanske därför att jag är Norrläning..?
Läste just att även hos dej..så var det BARA + 4 grader varmt, natten som varit...
Kram!!

http://margiholm.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards