Direktlänk till inlägg 25 augusti 2011

FÅHÄV LAPPSJUKA OCH OVÄNTAD KOMPLIMANG

Av Anita - 25 augusti 2011 09:49

 

Vi börjar väl med ordet FÅHÄV. Kanske är det jämska, vad vet jag men jag vet väldigt väl vad det betyder.


Det är när det liksom inte händer något, när man bara sitter och tänker, jag skulle. Jag vet en hel del människor som är sådana men jag ska inte nämna några namn för jag har själv en släng av det ibland.


I sonens rum står en trasig tumlare och en gammal lejongul trasig frysbox. I flera år har jag pratat kring att den skulle ut men den står där fortfarande på sina klumpiga fötter. Som fastvuxen minsann och ingen fattar vad jag säger. Gå ut med er eländiga maskiner.


Nu är det så att PappersBeda och jag ska ha vävstolen där så härom kvällen kom hon och hennes man med släpvagnen och det är så att PappersBeda med man är inte det minsta FÅHÄVA. Där händer det saker och ingenting är omöjligt.


Går inte vävstolen upp genom trappen firar man upp den med spännband till balkongen och på ett litet nafs var de gamla grejorna nerburna för trappen och bortforslade. Nu förstår ni namnen FÅHÄV.


 

Gårdagen var en solig varm, tyst dag. Nja föresten första två timmarna klippte jag gräs och svettades i solen. Så pass att jag gick ner till sjön och tog mig ett snabbt dopp. Det var 19 grader så det var helt badbart.

Jag hann koka lite lingonsylt också.


Så fick jag ett trötthetsryck och lade mig på sidentäcket i solen och småsomnade lite. Det var så skönt i solen men ack så tyst. Inte ens lommen skrek. Ett litet tyst spinnande från katten Oskar som också vilade på täcket.


Framåt eftermiddagen fick jag ett LAPPSJUKERYCK. Hade inte sett en människa på hela dagen så jag gick bort till sundsvallsborna och fick eftermiddagskaffe och en trevlig pratstund.


Eftersom jag har plockat undan alla mina chorts och trott att sommaren var slut tog jag på min turkosa kjol med volander. Lite svalare i värmen.


Brukar sällan ha på korta kjolar på grund av mina fula åderbråcksben men.... spela roll här hemma där ingen ser en.


Då kommer vi in på sista ordet. OVÄNTADE KOMPLIMANGER.

Efter vad jag märkt så säger en jämtländsk man aldrig komplimanger om han inte menar det eller är jävligt full.


Inte får man någon ofta minsann.

Man kan nästan räkna dom på handens ena fingar och räknar man bort dom som man får när dom är fulla så är det nästan obefintligt.

Annat är det med italienarna. Dom sprider komplimanger omkring sig som rosenblad men vilka som är allvarligt menade vete sjutton.

    


Nu kom i alla fall grannen ut och säger " På 50-talet var jag på bio. Det var en film som hette " Hon dansade en sommar." När jag ser hur fin du är i din kjol kom jag att tänka på den.


Det var banne mig den finaste komplimang jag fått på länge. Han såg inte mina fula åderbråcksben utan såg bara min fladdrande klänning och minns en vacker film sedan 50-talet. En oväntad och riktigt rörande komplimang.


Det skulle vara mer likt honom att säga "Hua så fula ben du fått."


Så gick dagen vidare. Jag skördade lite och gick badstrandsrundan. Gick barafota i vattnet. Hittade en Karl-Johansvamp efter stigen och nu har jag fått svampögat så när jag kom hem hittade jag sex stycken till på gräsmattekanten.


Det blev en macka med stekt svamp på frampå kvällen och sedan kom gammelsvägerskan med man och hälsade på så dagen blev inte så ensam som jag trott.


Jag har bockat av några punkter på min göra gruvsamma saker men än finns det en del att göra. Det som retar mig mest är trots allt Telia och omöjligheten att ha med dom att göra. Fy sjutton.


Nåja. Ny dag nya äventyr. Idag är det gråmulet men jag har ju massor att göra inomhus så ibland behöver man en innedag även om jag nu vant mig vid att leva mitt liv utomhus i friska luften och mår så innerligt bra av det.


Dagens ord: Jag skulle gå under av leda om livet vore så enkelt och smärtfritt som jag önskade att det var.

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

25 augusti 2011 10:50

FÅHÄV ... här har du en som är FÅHÄV. Får liksom ingenting gjort trots att jag egentligen har massor att ta mig för. Fast nu är det ju så varmt förstås.
Apropå komplimangen tycker jag den säger väldigt mycket. Själv tror man att allt som är "fel" hos en själv syns för andra. Själv stirrar man ju sig blind på det. En stor näsa (som min), eller ben med några åderbråck (som du säger dina har fått). Men människor SER INTE de här "felen" faktiskt. Din granne såg helt enkelt hur fin du var i din kjol och så kom det här fina minnet för honom ... :-) Många kanske får såna här minnen och tycker att du är fin på det ena eller andra sättet ... men glömmer helt enkelt att säga det HÖGT. Folk i allmänhet har ju svårt att ge komplimanger. Och att ta emot.

Hoppas din dag blir fin och att du kan ta dig ett dopp i Fisksjön idag också.

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Herta

Herta

25 augusti 2011 11:02

Jag tror att det är vi tjejer som påminner om att sk åderbrock finns.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Kristina

Kristina

25 augusti 2011 13:44

Nu har jag fått en givande läsning. jag tycker mycket om det sätt att skriva. Du har en härlig humor.
Vi satte in en värmepump till förra vintern. Det funkade väldigt bra ihop med våran vedeldning.
Vi har också vedspis och en insats i öppna spisen.
Värmepumpen blåste rund värmen så att det blev mera varmt över allt.
Men vi eldade samtidigt men inte på nätterna som vi tidigare har fått gjort.
Goa kramar till dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

25 augusti 2011 16:08

Oh, jag skulle vilja se dig dansades bort över gräset i din turkosa kjol!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Telia Kundservice

Telia Kundservice

25 augusti 2011 16:35

Hej! Jag heter Susanne och jobbar på Telias Kundservice.
Det är tråkigt att läsa att du tycker att det är svårt att ha med oss att göra. Om du har frågor så kan du kontakta oss via telefon på 90200, via e-post och chatt på www.telia.se/kontakt samt via våra butiker.
Om det finns något jag kan hjälpa dig med så får du gärna kontakta mig. Du kan nå mig via den här länken:
http://proof.telia.se/enkatpoll.asp?ProofID=15515

Med vänliga hälsningar
Susanne Boström
Telia Kundservice

http://www.telia.se

 
mimio

mimio

28 augusti 2011 20:40

Det var en fantastisk komplimang Anita! Tänk vilka minnen och känslor du väcker Underbart! Tack för senast, jag lever på minnena från sommarNorrland numera. MAn är ju tillbaka i saltgruvan igen... Nåja, idag har jag och min syster varit på Sofiero trädgårdsfest. Kul men vi slirade runt i gyttja efter allt ösregn,,, haha jag har tvättat mina kängor i maskinen nu ..får se om de hämtar sig igen =)

http://mimio.blogg.se

 
Staffan H

Staffan H

29 augusti 2011 00:34

Fåhäv - vilket underbart dialektord! Jag minns en av mina gamla norrländska släktingar som inte blev rätt förstådd när han sade att någon blev storsint. Detta betydde inte "generös" utan var (gammaldags?) ångermanländska för "arg".

Hon dansade en sommar var ingen dålig film att referera till. Vacker komplimang du fick där.

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 20 aug 08:41

  Nu har det gått några dagar och jag har inte ens fått mig till att skriva ens ett litet blogginlägg.   Fredag åkte Kinabror, DansBritt och jag till Ålggårdsberget  och åt lunch och sedan var det den vanliga rutinen med att handla mat och åka...

Av Anita - Torsdag 15 aug 07:24

  Helgen började med att Kinabror och jag åkte på auktion bara för skoj skull. Fint väder och mycket folk var det där och massor av grejor. Jag såg ett par gamla fina rottingstolar som jag väldigt gärna ville ha. Jag har alltid velat ha sådana m...

Av Anita - Lördag 10 aug 08:46

När HunnGun var här tog vi fram mitt gamla fotoalbum och då ramlar drömmarna och minnena över en. Det var tonårstiden då man läste dikter och kärleksromaner av Barbara Cartland. Ni vet, hon med vackra riddare som kom ridande på vita hästar och kysste...

Av Anita - Onsdag 7 aug 17:25

Jag vill bara säga att jag bangar inte för vättar, tomtar och andra väsen som ställer till bus lite då och då. Jag blir inte ens förvånad men nog är vår datavärld mycket mer konstigt och skrämmande minsann.   Nu var det så att när det börjar mul...

Av Anita - Måndag 5 aug 20:35

  Så tyst det är.  Hunden Jack och jag rensar vinbärsbuskar idag. Jag drar upp ogräset och Jack bär bort det .Lommen ropar och sjön är spegelblank.   Jack badar och det är fortfarande 20 grader varmt i vattnet.   Mustachen kom och hä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se