Direktlänk till inlägg 3 september 2011

PÄRJÄVLAR

Av Anita - 3 september 2011 09:05

 

I förrgår trillade jag tillbaka till mitt irriterade sura och rent ut sagt förbannade gamla jag. Det var länge sedan jag kände så här. Jag har varit så äckligt positiv så länge nu.


Nåväl, först var det Teliastrulet som retade upp mig rejält.


Sedan var grannen ut och tjatade om potatisen (päran) som skulle upp. Vet att han är som en igel så jag gav mig ut i jorden.

Normalt sett gillar jag att rota och hacka i jorden men.......

Det kom regnskur på regnskur som gjorde jorden blöt o läbbig.

Det var stenhårt som cement på vissa ställen.

Hälften av päran var maskäten och bara att slänga.


En hel del var uppätna till hälften av sork.

Grannen var ut minst 20 grader och skulle höra hur många hinkar jag tagit upp.


Sedan skulle jag dra dom på en vagn till hans källare i höggräset och fan trot att han ids gå dit och hämta några.

Troligen ligger dom här hela vintern och ruttnar.

När han för femtielftegången hade varit ut på bron och tjatat så talade jag om för honom att det var då sista året jag satt potatis till honom.


Jag vet ju att han kommer att berätta för folk hur jobbigt han haft med potatisen och hur hårt han jobbat.

Skitig blev jag. Hungrig blev jag. Less blev jag.


Lika bra att vräka till med dagens ord nu när jag var så dum att jag lovade hjälpa honom sätta potatis. Hjälpa va då hjälpa. Jag har gjort allt utom att köpa sättpotatis.


Två dagens ord ska ni få:

1. Den som tar faan i båten får ro den iland.

2. Den som gärna bär lastar alla på.

  Med andra ord. Jag får skylla mig själv som är så jävla dum.

Inte ens fjärilarna kunde muntra upp mig och när jag jobbat från klockan 10 till klockan 4 var jag ganska mör i armar och rygg men jag fick konstigt nog inte träningsvärk.


Gårdagen hade jag lugnat ner mig och när jag fick ytterligare ett paket från telia med den där lilla pjoppen som ska sitta i datorn med simkortet i så lugnade jag mig och insåg att det var jag som varit ett dumhuvud och att jag hetsat upp mig för tidigt. Jag har inte försökt att få ihop hela grejen. Spar tills jag är på superhumör.


Tillbringade hela dagen nere vid sjön i solskenet. Eftersom jag slitit så hårt så tog jag mig en ledig dag. Tovade lite grejor, eldade i värmarn för att få varmvatten. Låg på bryggan och läste en ny bra bok. Katten Oskar gjorde mig sällskap.


När jag låg där kom DansBritt och vi bestämde oss för att gå till skogen och leta svamp.

  Det är en underbar tid att gå i skogen. Svampar är vackra även om de flesta är giftiga.

  Vi gick upp till en gammal fäbovall och där är så otroligt vackert och hur mycket svamp som helst. Tyvärr inga trattkantareller som vi mest letade efter. Hittade lite soppar och annat som jag lika gärna kunde hittat på gräsmattan hemma.

  Här ligger rester av gamla hus och jag tyckte att den här grejen nästan liknade en staty med planteringar runt. Skulle passat i vilken fin park som helst.


Nåväl. Vi fick en härlig och ganska lång promenad som tog flera timmar längre än vi tänkt. Vi var utsvultna när vi kom hem och jag hade som tur var gjort en köttgryta som bara var att värma.


Efter det gick vi ner och tog i bastubad i skymningen.

Vilket väder vilken solnedgång.

 Vilken härlig värme i bastun. Dessutom hade jag kvar varmvatten i värmaren så vi stod där och tvättade oss och tömde över oss ljummet vatten istället för att kasta oss i sjön. Det var mycket behagligt och blev en väldigt fin kväll även om vi båda två nickade till framför tvn sedan.


Två dagar av kroppsarbete minsann. Här behövs det inga gym eller träningsrundor eller annan. Tänkte på det när jag hackade och hackade i landet.

Här skulle man satt några av träningsidioterna att jobba så det blev något nyttigt gjort av allt slit.


Jag har lärt mig att man ska tänka till och se något positivt med allt.

Tranorna som kom hit igår är väl glada för potatisen som ligger på landet och är maskätna.

Maskarna har blivit mätta.

Sorkarna har blivit mätta.

Grannen har förhoppningsvis blivit nöjd.

Jag har förhoppningsvis tränat mina armmuskler och kanske fått bort lite gäddhäng.


Känns  faktskt lite bra att jag då och då kan trilla tillbaka till surkärringen. Jag trodde att hon hade försvunnit för evigt men icke.

Lärde mig att jag inte ska hetsa upp mig förrän jag tänkt till lite. Telia förlåt. Kanske föresten. Det funkar inte än.


Ha en bra helg mina vänner. Jag har en del roligt och spännande att pyssla med i helgen men det ska ni få höra sen. 

 
 
Soldansare

Soldansare

3 september 2011 14:42

Nej, inte behöver du gå till gymmet inte. Bra att du sa ifrån till grannen, tycker jag. Visst ska man vara hjälpsam men det måste ju finnas gränser.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

3 september 2011 17:10

Så härligt!
Jag har nästan saknat surkärringen, nu är hon här igen och ordningen är återställd ;)

Potatis är ett elände i år. Här på Konsum köper de upp potatis från en odlare, som är tvungen att tvätta potatisarna för att de inte ska ruttna.

Ändå får man stå och plocka och klämma och lukta på varje potatis för att inte få med sig ruttna i påsen. Det går inte att köpa mer än man gör av med på några dagar.

Jag som alltid haft egen potatis förut......

Kram och ha en fin helg!

http://stenstugu.com/wp

 
irja

bloggplatsen.se " title="http:// 40-talisten, bloggplatsen.se " target="_blank">irja

3 september 2011 23:34

Käraste Anita,,,
Underbart att läsa att det finns fler än jag som är en surkärring,,, LER det finns dagar som inte är så trevliga, viljan finns men min lekamen strejkar.... och då blir jag mer än sur....

Vi skörda våra pären (potatisen) förra lördagen,de blev en fin potatisskörd lena och fina inte ett enda skorv ,,grönsakerna är kvar att skörda,så det får vi ta till veckan som kommer, och mannen är ledig,,, inga sorkar heller hade varit på besök,,, då i lördags var det soligt och skönt väder,då är det roligt att ta upp potatis,,,, vädret har inte varit mycket att lita på, antingen har det varit regn på förmiddagen,solsken på eftermiddan eller tvärtom,,,
Idag var vi till lingonskogen,och bara på två timmar fick vi ihop 30 liter lingon, och när alla medtagna spannen var fyllda med lingon, kom första regndroppen,,, tala om tur....
Nej inte inte behöver man gå på gym inte och betala dyrt,för att hålla kroppen i trim,,, kroppsarbete det är hälsan själv ....

Ha en fortsatt trevlig weekend vännen//
KramiZar IA......

http:// 40-talisten, bloggplatsen.se

 
Skatan

Skatan

4 september 2011 08:18

Visst är det härligt att Moder Natur som tröst och "avledare" när annat blir för mycket :-)

Men du är alldeles för snäll, Anita. Och det var alldeles rätt Dagens ord som du delade med dig av:Den som gärna bär lastar alla på.

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Karin

Karin

4 september 2011 18:49

Trädgårdsarbete är bra motion, allsidig också!
Ibland när man ger lillfingret till någon, tar de hela handen....
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Kristina

Kristina

4 september 2011 20:57

Jag har med varit en surkärring några dagar. Trött på vedhögar och gräsklippning. Men nu är veden inne och musklerna helt slut eller vältränade inte vet jag.
Har ni redan börjat ta upp potatisen, jag kanske får tänka på det med. Jag gick också ner till sjön och badade så nu känns det bättre.
Nu ska jag njuta av "Floden är mitt liv"
Kramar till dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Staffan H

Staffan H

4 september 2011 23:42

Det finns gott om magiska skogar och platser hos dig ser jag. :-)

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Janne

Janne

5 september 2011 07:56

Ibland kan man bli irriterad på olika saker. Mitt grafikkort i datorn gick sönder så jag får köpa ett nutt. Typiskt ! Ha en fin dag !

http://badbollen.blogspot.com

 
zaq

zaq

6 september 2011 22:44

Vardagsmotion är gratismotion ;-) Men för att lyckas ta upp de där pärena (eller för att översätta till mitt liv: för att kunna klä, duscha, förflytta (baxa och i vissa fall lyfta) en tung brukare) så måste jag träna, med de där jä... hantlarna och övningarna för annars håller inte mitt diskbråck sig i schack, och löparrundorna transporterar bort slaggprodukterna som samlas i lymfa annars och så släpper såväl tryck som värk...

Men jag har matat mask och sork jag med i mina dagar ;-) men inte satt jag pären åt nån surgubb ;-)

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards