Direktlänk till inlägg 5 september 2011

KROPP OCH SJÄL

Av Anita - 5 september 2011 09:12

 

Sista två dagarna har varit blandad kompott minsann.

Lördagen hade vi träff hos DataFia. I hennes nya lilla hus träffades vi, Solvones gäng, vi som gått på andlig kurs tillsammans. Det blev en väldigt trevlig dag med många funderingar och samtal, god mat och naturligtvis en trummeditation ute på trappan. Dom som for förbi funderade säkert över vad vi gjorde men skit samma.


Igår var det det rent kroppsliga som gällde.

 Dan före älgjakten är det full rulle ute på vägen, bilar kör fram och tillbaka och man kan riktigt känna ivern och skräcken och fasan i luften. Skräcken och fasan står djuren i skogen för och ivern dom som äntligen ska få ut och skjuta och känna sig riktigt "käråt".


AMV med man kom och hon och jag skulle gå badstrandsrundan men vi gick bort till ån och bäverdammen. Farbror bäver är en skygg en som man inte får se så ofta. Han är uppe på nätter och tidiga mornar och råkar man på honom slår han med sin platta svans och dyker ner på ett ögonblick.


Idag var det annorlunda. Han måste ha hört oss på långt håll för vi pratar mycket men där låg han lugnt simmande i vattnet. Gjorde sig ingen som helst brådska utan simmande sakta neröver ån. Det var kul att få se honom på så när håll. Kameran var förstås inte med!

  Frampå kvällen kom PappersBeda och nu fortsätter vi med vårt växtfärgade garn.Nu drar vi igenom skeden. Det heter tydligen att förskeda.

   Nu börjar man ana hur plädarna ska bli så småningom. Breda blir dom i alla fall och stora och mysiga och varma. Vi är så ivriga att få sätta igång men vi saknar några pinnar som ska komma snart.

  Ull är så härligt att jobba med. Händerna glider så lätt på ullgarn och man blir så lugn i sinnet. Det är en lisa för kroppen att jobba med ull.


 Första bilden är de tovade grejorna och jag har fått tillbaka lusten att jobba med ull. Den har sovit ett tag förmodligen för att man måste stressa med allt man gör när man jobbar och livet tar för mycket onödig tid från det som är roligt.

  Så har vi dragit upp lite på vävstolen och vi är en liten bit på väg. Snart Snart kan vi börja väva. Så kul det ska bli.


På tal om kul så har jag så otroligt mycket planer att ta tag i.

Jag har fått för mig att jag ska måla panelen i köket ljus. Furu blir så mörkt och när jag ser andras fina hus och kök blir man lite inspirerad till att göra någon förbättring men en förbättring för mig får inte kosta just någonting och vad kan vara billigare än att köpa lite färg.


Sedan har jag en plan på att ändra i min trädgård men det får bli till våren. Jag vet precis hur jag ska göra.


Så finns det lite mer planer på att tova lite speciella grejor och göra lite speciella grejor i luffarslöjd.


Så vill jag göra iordning en fin stig i skogen. Lägga brädor över blötmarker och ta bort träd som ramlat ner och klippa långt gräs och göra något fint på min fina lilla kulle borta i skogen.


Mitt huvud snurrar av planer men idag blir det till att fara till Håsjögården och jobba. Det ska komma 80 personer dit som ska ha fika och jag har lovat hjälpa till . Skulle tro att det tar hela dagen.


Dagens ord: Glöm inte vilken skatt en vanlig dag kan vara. 

 
 
Liliann

Liliann

5 september 2011 09:51

Är alldeles lyrik över ditt vackra garn!!! Håller med om att lusten att skapa är totalt väck när man sliter sitt hår dagarna i ända på sitt jobb. När jag kommer hem har jag absolut ingen inspirationa till att göra någonting, allt känns bara jobbigt och tråkigt och inte veta jag hur jag ska få ork och lust att "vända skutan".....
Kram till Dig
Liliann

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lise-Lotte

5 september 2011 10:14

Fantastiska färger på garnet, pläden kommer att bli jättefin!!

 
Skatan

Skatan

5 september 2011 15:09

Du väckte verkligen minnen till livs med dina väv-bilder. Till och med jag har växtfärgat garn en gång i tiden och vävt, att sätta upp en väv är sannerligen inte det enklaste i världen. Och jag kommer ihåg hur kul det var. Din pläd kommer att bli helt underbar. Det ser jag det.

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

5 september 2011 17:31

Ert garn är så otroligt vackert!
Det kommer säkert att bli jättefina och sköna plädar. En bäver har jag aldrig sett. De finns inte här på ön.
Det blir säkert fint när du får måla i köket. Lite färg kan verkligen göra en stor förändring. Synd att du är så långt borta, för jag har mycket färg över. Jag får nog sätta in en annons och försöka sälja den.

Ha en fin vecka!

http://stenstugu.com/wp

 
Karin

Karin

5 september 2011 18:49

Planer och funderingar SKA man ha, det är halva nöjet!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
margareta.warenius@gmail.com

margareta.warenius@gmail.com

5 september 2011 20:14

Hej, Anita är du inte rädd att bo ensam i vildmarken (Bräcke) t ex för björn?
En mycket god vän till mej blev ihjäl riven av björn för 3år sedan uppe i jämtland, just vid älgjakten. margareta

http://margaretawareniusblogspot.com

 
Staffan H

Staffan H

5 september 2011 23:26

Himla vackra färger på garnet. Pläden kommer att bli mycket vacker.

En burk färg ett enkel, billig och bra förbättring som kan göra underverk. Dessutom är det kul att måla.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Anita F

Anita F

6 september 2011 18:09

Klokt ord vännen !!! Visst är det en gåva men idag är jag förkyld så den här dagen har jag lagt åt sidan. Det gäller att sortera. Har tagit en paus i bloggandet men kommer tillbaka så småningom igen.
Garnet är så fint. Underbara färger. Det ska bli roligt att se när ni börjat väva.
Sätt du igång och måla för det är bpde avstressande och kul och resultatet är ju en fröjd bara det.
Stor kram till dig min vän !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

6 september 2011 18:59

Åh, vad vackert det blir! Vilka färger!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
billan

billan

6 september 2011 22:22

Underbara färger på ditt garn.....pläden kommer att bli så vacker!
Kan tro att din mårbacka blev glad när hon fick komma in i myggpaviljongen och nu ger dig en fantastisk höstblomning i gengäld:)
Må så gott!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
zaq

zaq

6 september 2011 22:35

Nja, välja och vraka var väl att ta i, det är som förut, det ena ger bröd för dagen men man har ingen aning om för vilken dag + osäkeheten gör att man mått få magsår, det andra om det blir verkligehet av är iallafall månadsvis i taget. En månad går fort, men man hinner slappana av litegrann mellan iallafall!
Men jag ahr en oschysst chef, inte fick jag något besked under dagen, och kunde då heller inte ge något till de andra... Blev till att knalla in på AF, skit också! Men visst är jag glad att gamla kunskaper kan användas och duga något till i vår hysteriska värld där allt ska vara på papperet med "magisterexamen" minst ;-)
Snygga färger som sagt, härligt med sådana garner!

http://zaq.blogg.se

 
Kristina

Kristina

7 september 2011 08:56

Det låter underbart med Andlig kurs att få träffa likasinnade. Jag gick healingkurs för 5 år sedan och vi träffas fortfarande 1 gång i månaden.
Jag funderar på att starta en kurs själv.
Jag har en kompis som trummar, vi brukar träffas ibland och heala varandra.

Det är underbara färger som ni har fått fram. Det är så underbart och läkande att utöva hantverk i dessa goa ullgarner.
Jag sitter och stickar raggsockar i tunt ullgarn det känns så bra att sticka i ull och med färger som kroppen behöver.
Goa kramar till dig och tack för en mycket läsvärd blogg.

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards