Direktlänk till inlägg 10 september 2011

TILLBAKABLICK PÅ SOMMAREN

Av Anita - 10 september 2011 07:33

Sommaren var alltför kort även om det verkligen var en härlig sommar. Så tänker jag och funderar över allt som man inte hann.


Jag hann inte träffa sonen så mycket som jag hade önskat. Inte heller Sofiepropp men jag har träffat så många andra trevliga människor.

 


Jag har haft besök av 2 av mina bloggvänner och dessutom själv besökt Ingrid på Gotland. Såna härliga människor.

Jag hann inte med några loppisrundor i sommar inte en enda marknad. Jag missade Storåsnatta men dansade många onsdagar på Hällesjö och Hanssons Loge fick också åtminstone ett besök  

Jag har träffat min faster och mina kusiner fler gånger än på länge.

Jag har hälsat på en väninna jag inte träffat på länge och tillbringat en dag på Spikarna på Alnön   Så den underbara veckan på Gotland som gav både inspiration till att börja jobba med ull och annat.

  Så hann jag inte mer än hem så var det dags att fara och gå på trumbyggarkurs.

  Det var intressant och nu sitter jag varje fredag när jag bastat och trummar lite för både djur och eventuella människor.

En resa till blev det och det var den där härliga dagen då vi åkte till Ulvön för att fina Kinabror, AMV med man när dom fyllt 60.

  Vi hade tänkt göra utflykt till Kälagotte, klättra upp i ett berg vi hitintills misslyckats med  och äta kams på någon hembygdsfest men man kan inte hinna allt.

Jag hann bada mer än på många år. Jag hann med att gå på många surströmmingsfester och ett suveränt härligt 50-årskalas.


Jag hnn fixa i min trädgård och göra en ny kryddgård och en fin hydda som nu är överväxt av blommor. Jag hann fixa en jordgubbspyramid som gett massor av jordgubbar redan.

 

Vi fick till slut till nere vid bryggan och det blev jättefint. Jag har dessutom städat upp där nere så nu ser det riktigt hyfsat ut.



Så har jag hunnit med att gå på svampkurs.

  Vi har dragit igång vår meditationsgrupp igen.

Vi har haft träff med en massa trevliga tjejer från Solvones kurs hemma hos DataFia.

Så årets grej. Växtfärgningen som legat nere i många år nu. Dessutom efterjobbet med att börja väva plädar. Vi har snart nått så långt att vi kan börja med det.   Dessutom har jag fått inspiration att börja tova igen. Ull är ett härligt material.

Jag har hunnit plocka mer bär än någonsin. Varit och hälsat på flera som jag inte träffat på länge.


Egentligen är det underligt så mycket man ändå hinner med på den korta tiden som sommaren är. Nog märks det skillnad mot när man bara hade sin ynka semester att ta till.


Allt har ju gått bra också. Inga stora förtretligheter har hänt. Bilen går bra.

Jag har varit frisk. Den här tiden ifjol var jag jättesjuk och låg här som en dö padda och hade harpest.


Nu är jag frisk, rätt smal, rätt solbränd och känner mig bra. Det var ju det här med tandläkaren då men något helvete ska man ha hela tiden om inte annat för balansens skull.


Hur skulle man kunna njuta av det som är bra om man inte visste hur det kunde vara att ha ett rent helvete. Så är det väl.


Dagens ord: Livets trasmatta har både mörka och ljusa ränder men kom ihåg att det är du själv som väver den.

 
 
Liliann

Liliann

10 september 2011 11:12

En underbar sommar verkar du ha haft (har ju följt din blogg så...)Det får mig att tänka tillbaka på min sommar..hmmmm....
Liliann

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Soldansare

Soldansare

10 september 2011 15:33

Ja, tänk vad mycket roligt du ändå har haft denna sommar.
Jag är en sådan där som tänker mycket på vad jag inte hinner med men då brukar jag få skäll av P som säger åt mig att tänka på det jag faktiskt har gjort istället för det som är ogjort. När man räknar så ser det faktiskt inte så illa ut alla gånger...
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Titti

11 september 2011 15:30

Vilken fantastisk sommar du haft!

Ååå, jag tror minsann att jag har lite färdigbetat ullgarn i samlingarna. Om jag skulle ta å färga med lite ljung kanske... det blir en så underbart djupt gulgrön färg av det!

En annan gång när jag tittade in här var du lite orolig över ekonomin. F´låt att jag lägger mig i men jag vet att det finns något som heter seniorlån, men inte hur det funkar. Tror man lånar på sin fastighet. Du kanske skulle kolla med din bank?

Kramen från Titti
(f.d SkogsHuldran... verkar längesedan nu som jag hade blogg!)

 
Ingrid

Ingrid

11 september 2011 17:26

Vilken härlig sammanfattning av sommaren! Man kanske skulle göra något liknande. Ännu har vi haft fina dagar, men idag har solen svikit oss även om det varit ganska varmt.

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Karin

Karin

11 september 2011 19:33

Du har hunnit med mycket under dina fina sommar.
Nu har du många minnen med dig under den mörka vintern.
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Janne

Janne

12 september 2011 08:07

Du får trösta dig med att det snart kommer en ny sommar. Jag tycker du varit duktig och hunnit med mycket ändå i sommar. Ha en fin dag !

http://badbollen.blogspot.com

 
Ann

Ann

13 september 2011 07:29

En härlig sommar Anita! Jag gläds med Dej och Din sommar! Jag är faktiskt nöjd med min med trots "lite smolk i bägarn" hihihi...Sånt man får ta...Ser verkligen fram emot att se plädarna...Tänk va vackra de kommer att bli!!! Och vilka underbara färger... Kramar till Dej ...

http://dansann.blogg.se

 
Margit

Margit

13 september 2011 23:35

Så många fina vackra bilder du visar!
Kram på dej!!

http://margitholm.blogg.se

 
Äppelblom

Äppelblom

12 september 2013 10:05

Tack för din resumé av din sommar - den låter jättehärlig.
Nu får vi göra det bästa av hösten och drömma om sommaren som kommer.
Kram till dig och ha det bra!

http://skogsvandring.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards