Direktlänk till inlägg 21 september 2011

GÖRA SÅ GOTT MAN KAN

Av Anita - 21 september 2011 13:09

  Jag gör så gott jag kan med att försöka hålla kvar det sista av sommaren.

Jag har sedan i maj alltid haft en blombukett på mitt sängbord för att se en blomma det första jag ser på morgonen. Nu blir det svårare och svårare att hitta blommor till min morgontröst.

  En stackars ensam pensee blommar i stenläggningen utanför bron och när jag tog en promenad igår fick jag ihop några stackars bleknande klöverblommor. Fortfarande hade dom en svag doft av honung. Så det första jag såg var dom och det är ingen dålig början på dagen jämfört med hur det var förut när jag jobbade och det första jag såg var tre väckar klockor.


Kvällarna är mörka nu och ibland får jag frågor om jag inte känner mig "otrön" och rädd när jag befinner mig i det totala mörkret här i Fisksjön.


Om jag vore det skulle jag inte kunna bo här men jag måste säga att det är en tröst att jag kan se en liten lampa lysa på andra sidan sjön hos "mitt ljus i mörkret".


Småfåglarna från skogen har börjat samla sig här hos mig nu och skatorna har försvunnit till skogs. Dom hittar så många döda älgar att äta av nu och då passar inte brödsmulor längre.

  Det är inte så gult och fint som det brukar iår. Löven faller innan dom fått den fina färgen. De två frostnätterna tog död på min änglatrrupet precis innan den skulle till att så ut.


Jag har varit nere vid sjön och plockat in det jag kunde och städat ur lite i strandstugan. Jag har inte legat där nere en enda natt iår. Vet inte varför det blivit så men det har liksom inte blivit av. Ser in i stugan och fylls av vemod.


Det är lite grått idag och dimman ligger över sjön till mitt på dagen. Jag har varit iväg och handlat och fixat på gravarna.

Annars har jag skördat, gjort iordning äppelpajer och torkade äpplen och syltat gröna tomater. Dagarna går fort undan och ikväll är det meditationstjejerna som kommer hit och det är alltid trevligt.


  Det har så gott som blommat ut i mina små krukor framför bron och jag sätter i ljung och mossa och försöker göra så höstfint det går. Än ger jag inte upp. Nejhejsan.


Hösten är en liten sorgsen tid tycker jag. Ändå är jag ju frisk och stark mot ifjol då allt gick på tok samtidigt och jag verkligen hade gett upp.


Jag gruvar mig ju för vintern, kylan och snön och dålig ekonomi och allt skit som alltid brukar hända på vintern men.......jag har ju lärt mig att man ska leva i nuet och just i detta ögonblick ska jag ta en kopp kaffe och sedan gå ut och börja fixa lite i trädgården och den verkligheten just nu är ju helt ok kan man tycka. Att andas in den friska luften och jobba med kroppen är något som verkligen känns bra.


Nu kan man säga att jag bara saknar pengar och kärlek så vore livet ganska perfekt idag i alla fall.


  Glagubbe på er alla.


Dagens ord: Alla moln bringar inte regn.

 
 
Margit

Margit

21 september 2011 15:43

Så fina planteringra du gjort!! Och den gada gubben..så söt han är...
Ja visst känner vi att hsten har kommit och de mörka mornarna. Vilken skillnad och mörkt tidigt på kvällarna också!
Kram!!

http://margiholm.blogg.se

 
Skatan

Skatan

21 september 2011 16:01

Du har då förmåga i alla fall att ta vara på det vackra och se det ... trots allt. Visst är hösten en vemodig årstid och man vet vad man har att vänta. Jag bor ju inte mitt ute i skogen förstås ... men ändå. Kram på dig du fina bloggkompis!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

21 september 2011 17:30

Visst är hösten en lite vemodig tid och sommaren försvann som vanligt i ett nafs. Nu gäller det att överleva vintern, så att man får uppleva en ny vår. Nej, jag höstdeppar väl inte direkt, men lite dämpad blir jag och då har jag det ändå så bra med värme och alla bekvämligheter om man jämför med ditt tuffa vinterliv.
Vi får hoppas att det blir en mild vinter och bara lite, lite snö i år.
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Sundinska

Sundinska

21 september 2011 23:51

Först när hösten smög sig på(även om det gick ganska fort i år), så tyckte jag att det var ganska trevligt med den friska luften och att man ändå kunde vara ute vissa dagar i kortärmat utan att svettas bort.
Men så kom regnet. Och mörkret.
Och nu har det varit tre frostnätter på ganska kort tid.
Ser inte heller fram emot kylan och att inte ha råd att slå på elementen... :/

http://solagast.blogspot.com

 
Anita F

Anita F

22 september 2011 10:14

Jag har sagt förut att jag roas av att läsa din blogg. Du är så rolig !!! Fast jag själv är på uruselt humör idag så har jag nu skrattat en stund åt det du skrivit.
De tre väckarklockorna såg jag framför mig ... och en yrvaken Skogsnuva.
Du har så rätt i att vi skall leva i nuet men ibland är det svårt att göra det. Du påminde mig i allafall och tack för det. Fina bilder visar du som vanligt och sjöbilden är så fantastisk.
Tack för idag och för den roliga och glada stund du gav mig.
Kram från mej !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

 
margareta.warenius@gmail.com

margareta.warenius@gmail.com

22 september 2011 14:13

o nej hösten är ju härlig, alla dofter av äpplen och svamp som ffinns i mängder i år oxå, alla färger, Nu blommar Nakna Jungfrun den syrenlila, och rönnen,gul klematis, rudbeckia. Önskar jag vore morgonpigg, men mina ögon är som grisögon kl09.00 och jag vill inte se mej i spegeln före 11
margareta

http://margaretawareniusblogspot.com

 
mimio

mimio

23 september 2011 21:11

Hallååå fjällan! vet du vad? jag var i Trelleborg idag o på hemvägen såg jag att vallmon blommade i dikesrenen, igen. tredje rundan liksom - fantastiskt. Sensommarn här nere är verkligen vacker. I vår familj brukar vi säga att den (sommarn) börjar men yngste sonens födelsedag 7 maj och slutar men min 25 september och det känns så skönt, för då blir den låång oavsett väder. Du har gjort fint i dina krukor och ljung tänker jag det plockar du väl själv? jag köper o sätter på trappan,ljung är vackert.
vi tittar ofta på Norrlandsbilderna o längtar tillbaka.Hoppas vi ses snart igen Skogsnuvan. Du är alltid välkommen hit! Trevlig Helg och kram

http://mimio.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards