Direktlänk till inlägg 24 september 2011

NÄR ALLA HAR ÅKT OCH VINDEN MOJNAT

Av Anita - 24 september 2011 19:52

  När alla har åkt och vinden mojnat tar jag min trumma och går ner till sjön. Tänder en brasa och sitter där nere tills det mörknar och hör lommen ropa och elden spraka och ger mig en stund av eftertanke och ro.

 

Vi börjar väl från början med att jag kan konstatera att idag har varit en väldigt bra och trevlig dag när man tittar tillbaka på den.


Började i morse med att PappersBeda kom och började med väven. Nu har hon dragit egenom det sista och kan göra ett litet försök att väva.

  Vi kom i bryderi om vi ska ha gult, vitt eller grått som inslagsfärg men vi lämnar och låter tankarna gro ett tag så får vi väl se.


Ett klokt råd är att om man inte vet hur man ska göra så kan man låta det vara så kommer nog svaret till en.

  Äntligen en dag full av solsken efter lång tid av gråväder och regn.

Känns lite bättre inom en också och än bättre blir det när min svägerska och brorsdotter med ny kille och framför allt LILLE LIAM kom . Den killen är det goaste och raraste jag vet och klok och snäll. Det är en fröjd att få träffa honom. Vi gick till sjön och han stod och kastade med sitt lilla kastspö. Långt ut kommer han också.


Så äter vi lite paj och brorsdotterns nya killer fixar med min dator så nu kan jag använda min skrivare. Jättebra.

  Sedan vi ätit middag åkte dom och jag tog som sagt min badstrandsrunda med katten Oskar som sällskap. Det har regnat så mycket att det knappt är någon sandstrand kvar. Det är lika mycket vatten i sjön som det brukar vara vid vårfloden.

  Det har gulnat lite mer i träden nu och färgerna är vackra. Allt är vackert innan snön kommer och förstör alltihop och vi får gå in i den helvetiska mörka kalla tiden som vissa gillar. För mig är det helt oförklarligt.


Nåja igår kväll var jag iväg till Hammarstrand och hälsade på Sofiepropp. Vi gick och åt pizza och sedan såg vi på en film och pratade och hade trevligt.


Vet att jag var jättesur och elak  sist jag skrev. Det jag lärt mig på positivitetskursen var totalt bortblåst.

Jag såg bara enländet med trasiga grejor,trasiga tänder och pengar som jag inte har.

men nu är det ju så att allt ordnar sig på något vis.


Visst kan jag stå och diska för hand men eftersom jag för det mesta har folk här på fika och middagar så blir det mycket disk. Vore det bara jag själv var det väl ingen sak men jag tycker att min tid är så viktig och kan användas till bättre saker än att stå i en diskbalja. Skit samma. Det ordnar sig nog.


Jag har så mycket att skriva om men det kommer en dag imorgon också och det får inte bli för långt för då blir det jobbigt att läsa och ni har väl annat för er en lördag kväll.


Dagens ord: Bekymra dig inte över gamla problem det kommer snart nya.

 
ANNONS
 
Herta

Herta

24 september 2011 20:29

Helt underbar bild, den där med badstranden...i höstfärger.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Kristina

Kristina

24 september 2011 21:46

Vilken otur med både diskmaskin och strykjärn.
Man kan inte alltid vara positiv. Jag har oxså mina dåliga dagar då allt försvinner från den positiva kursen.
Men det kanske tur att man har gått den så att man hittar tillbaka igen, och det gör ju vi alltid.
Vad härligt du bor, nära sjön och naturen.
Tack för tipset om de färska blommorna vid sängen.
Ha det så gott och goa kramar till dig och din trumma.

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

AnEk

24 september 2011 22:09

Viiiiilka underbara bilder! Man kan sitta inne o njuta av dina bilder, dom är vackrare än ute hos mig! Kram o gonatt!

 
Liliann

Liliann

25 september 2011 10:43

Trots en del bakslag verkar du ha många underbara minnen från sommaren att plocka fram när det blir vinter. Vet ju att du hatar den men det är lättare att ta sig igenom den om man kan komma ihåg vad som väntar "bakom knuten", en ny underbar vår, sommar och höst. Men jag håller med o att inte är det favoritårstiden direkt! Å du iaf jag gillar när skafferiAnita tittar fram emellanåt! KRAM

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Margit

Margit

25 september 2011 10:52

Underbara bilder.och vilka färger! Höstens färger får man verklige njuta av!!
Önskar dej Anita en fin dag!!!
Kram!!

http://margiholm.blogg.se

 
Janne

Janne

25 september 2011 11:18

Goddag ! Idag har jag en liten gästbloggare på min blogg. Ha en fin dag !

http://badbollen.blogspot.com

 
Anita F

Anita F

25 september 2011 12:49

Men hallå du positiva !!! Det var fantastiska bilder, kloka ord, helmysigt inlägg om vad du gjort och slutorden gick direkt in i mitt inre där de tagits omhand. Bilderna du visar är så fantastiskt fina så jag stornjuter. Vilket lanskap!!!
Tack för att du sprider positiva ord för det är precis vad jag behöver. Tack min vän !!!
Stor kram från mej !!

http://minplats.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

25 september 2011 13:27

Vilka vackra höstbilder! Och era plädar går i samma härliga färger! Är lite avundsjuk på dig för att du kan sitta och trumma vid sjön och elden. Det är väl nackdelen med att bo i stan, även om jag är en stadsmänniska, man kan ingenstans gå för att vråla högt eller få riktig tid för eftertanke...

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
margareta.warenius@gmail.com

margareta.warenius@gmail.com

25 september 2011 19:32

En så ljuvlig miljö du har flicka lilla, var gång du ser ut genom fönstret så ser du en tavla och den tavlan ändra motiv varje dag. Vi som läser din blogg är så glada åt dina berättelser och kort, så fina bilder och att få se en bild av Sverige, en ort som man aldrig kommer till. Du är en lycklig männska, som har en sån miljö omkring dej. Nej men sätt igång med väven och vävin dina tankar i filten. De ordna sig alltid. margareta

http://margaretawareniusblogspot.com

 
Karin

Karin

25 september 2011 22:40

Det är bra att du tar din trumma och går ner till sjön ibland, blir ett med naturen, och då blir nog problemen lösta, eller i varje fall mindre.
Kram Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se