Direktlänk till inlägg 29 september 2011

SVART OCH VITT, KALLT OCH VARMT

Av Anita - 29 september 2011 11:29

  Det har varit ett riktigt skitväder några dagar igen. Med det menar jag storm så huset har skakat och regn, inte det mysiga duggregnet utan skurar som bara forsat ner från himlen.

men.....det kunde varit värre. Det har i alla fall inte varit kallt.


Som ni ser nu så försöker jag febrilt söka efter det positiva i allt och med mitt sura humör är det inte så lätt.


Nu skaffar jag teliamobil för att slippa att åskan slår ner i bredbandsmodemet. När jag äntligen fått till det så vad händer då. Jo ingen åska men fel på mobilmottagningen. Hela dagen igår och halva idag. Hoppas bara jag hinner skriva det här innan det är färdigt igen

men......nu funkar det i alla fall just nu.


Jag hittade mina gamla skivor från 60-70talet. Tyvärr kan jag inte spela dom och en del var det bara skivfodralen kvar

men...... tänk så fantastiskt youtube: Där fanns alla mina gamla nostalgista favoriet  Little Tony med cuore matt från 67, Lobo med I love you to want me och en massa annat. Vilken stund. Jag skulle ha delat med mig av dom

men.....jag vet inte hur man gör för att få in youtubegrejorna på bloggen.


En rolig grej till hörde jag på radio Jämtland igår. Vår Lars Persa som sjunger på jämska har gjort "Rör int  foppatofflorna min" Så kul bit och faktiskt

foppatofflor har blivit mina favoriet. Sonen tycker att mina lila är förfärligt fula men det skiter jag i. Jag behöver inte längre vara vacker. Det är fördelen med att bli en gammal kärring. Det är inte ens ide att försöka.


Jag fick min värmpepump härom dagen inmonterad. Nu står den här och fräser och ger värme. Bara för att prova den för det är inte kallt ute

men.....man måste ju prova.


Bruna bönor åt jag med tjejerna på hotellet härom dan i tisdags närmare bestämt. Gott gott

men......jag säger bara det. Tur att man bor ensam. Katten Oskar låg inte ens hos mig på natten och ändå låg jag inte i brakskitarna dal.   Just nu känner jag mig lika taggig som den här tisteln.


Igår såg jag att det var ganska nödvändigt med en städning. Jag provade nya dammssugaren som jag fick när jag köpte värmepumpen och kan man tro vilken grej. Herre je vad den sög. Trodde den skulle ta med mattor och allt. En makalös makapär. Jag hatar snabeldrakar.


For för att handla lite grann och nere på byn fick jag storpunka på bilen. Lyckades komma in på sidan och så började det.

1. Bakluckan går inte att öppna på vanligt vis.

2. När man öppnat den ramlar den ner i skallen på en om man inte har något att sätta upp den med. Det hade jag INTE.

3. Vingla upp och hålla emot medan man försöker få ur reservdäcket och alla grejor man ska ha. Allt fastskruvat fint och ordentligt.

4. Regnar

5. Jag har en jättebra grej man skruvar av muttrorna på däcket med men en mutter satt så fast så jag orkade inte få av den. Tänk er en enda mutter.

6. Bilarna susar förbi, framför allt lastbilarna och som sagt. Jag är ingen ung vacker flicka längre så ingen stannar.

7. Ska jag vandra iväg och leta efter någon i något hus som ska kunna hjälpa till.

8. Mobiltelefonen funkar naturligtvis inte.

men.......då kommer en av mina fd åkardrängar och han stannar och fixar allt på en liten stund.

9. Så jag tar tillbaka allt jag sagt om åkare. Det finns ju faktiskt en och annan som inte är vägarnas marodörer utan vägens RIDDARE. Tack för det.

10. Åker på macken och lämnar in det trasig däcket och måste köpa ett nytt.

Så nu har jag utgifter upp över öronen.

Tandläkaren

Värmepumpen

Nytt däck'

men här gäller det att vara positiv utav bara faaaaan.

Jag vann 35 kronor på keno och solen har kommit fram så jag kan gå ut och stöka i trädgården.


Som sagt

 

Dagens ord: Efter regn kommer solsken (i bästa fall) Allt har ett syfte även stenarna på vägen.


 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

29 september 2011 14:08

Man måste ju prova ... precis som du säger. Man måste prova. Mina foppatofflor är förresten gula ... och fula (säger dom andra)

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Selma

Selma

29 september 2011 15:27

Om man tittar på ett YouTube-klipp finns det ett fält under det där det står "dela". När du tryckt på den knappen kommer det fram ett alternativ "bädda in". Då kopierar jag det som står i den rutan och klistrar in i bloggtexten och vips har jag ett klipp att visa.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

29 september 2011 16:24

Här är det bara maken som går i foppatofflor, men han trivs förträffligt i dem.

Problemet med YouTube löste ju Selma för dig.

Hoppas att ni snart får trevligare väder, här har det varit "kanon".

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
margareta.warenius@gmail.com

margareta.warenius@gmail.com

29 september 2011 20:34

SOLSKEN UTE SOLSKEN INNE, SOLSKEN I SINNE!
GUD VAD MAN ÄLSKAR SÅNA ÅKARKILLAR, inge prestige bara guldhjärta
Kämpar på Anita!
margareta

http://margaretawareniusblogspot.com

 
margareta.warenius@gmail.com

margareta.warenius@gmail.com

29 september 2011 20:43

Hej igen, 70-talet. Vilken härlig musik.
Jag har t o m sparad Svenne/Lotta.
Och tänk mest var texterna på svenska.

Nu kommer Svenne på egen konsert "in live" och
jag har köpt biljett.

margareta

http://margaretawareniusblogspot.com

 
Lena

Lena

29 september 2011 22:24

Det blir sol och 25 grader varmt i helgen! Jippie!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Ann

Ann

30 september 2011 07:31

Hej min vän! Det är klart det finns "Riddare utefter vägen"! En fråga till Margareta som skrivit kommentar här ovan...Svennes konsert är det som en turné uti landet? Eller? Jag älskar ju Hepstars och Svenne , så det vore kul att veta?
Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Janne

Janne

30 september 2011 08:59

Hej! Här har det inte varit någon storm men det har varit sol och regn om vartannat. Ha en fin dag !

http://badbollen.blogspot.com

 
Margit

Margit

1 oktober 2011 10:32

Stackars dej...så mycket motgångar och strul..men datorn..mobilmottagninge..och så PUNKETRING..på det... Förstår att då ligger det inte så nära till skrattet....
Skönt att han kom..och hjäpte de med punkan!!
Jag kan inte heller byta ett däck själv....
Önskar de en bättre fortsättning på helgen, utan missöen och strul!!!
Kram på dej min vän!!!

http://margiholm.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 25 maj 08:41

  Så varmt och skönt det varit. Därför var det korta byxor topp och sandaler so jag hade på mig i torsdags och vilket rent misstag det var.   Jag följde med PappersBeda till Östersund och det var bara 5 grader varmt och regnade. Fy sjutton så ...

Av Anita - Onsdag 22 maj 18:45

  Nu är nog den bästa tiden. Varmt och skönt och fjärilar och humlor och inte ens mygg ännu.   Igår var det rekordvarmt och fram på eftermiddagen kom TuppOla och vi åkte till Östersund för att gratta Sofie Propp när hon fyller år. Indalsälve...

Av Anita - Måndag 20 maj 22:15

  Sådana här dagar är det minsann en ren fröjd att vara pensionär. I den ljuva vårens tid när friheten känns som en gåva. Jag tänker på hur man hade när man jobbade. Hur man längtade ut i solen. Hur man undrade hur man skulle hinna med allt man sk...

Av Anita - Fredag 17 maj 07:37

  Sista dagarna har gjort mig riktigt nöjd både med vädret och med min insats. Tänk att energin kan komma tillbaka så fort bara det blir fint väder.   Tisdagen plockade jag ut pelargonerna till växthuset. Jag lagade sprickor med ull så att de...

Av Anita - Måndag 13 maj 09:16

Ibland ska det vara första gången på länge som man man gör något och så var det den här helgen.   Första gången på flera år som min bloggvän Skatan kommer och hälsar på. Det var så roligt att träffa henne igen och på något sätt kändes det som igå...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se