Alla inlägg under september 2011

Av Anita - 10 september 2011 07:33

Sommaren var alltför kort även om det verkligen var en härlig sommar. Så tänker jag och funderar över allt som man inte hann.


Jag hann inte träffa sonen så mycket som jag hade önskat. Inte heller Sofiepropp men jag har träffat så många andra trevliga människor.

 


Jag har haft besök av 2 av mina bloggvänner och dessutom själv besökt Ingrid på Gotland. Såna härliga människor.

Jag hann inte med några loppisrundor i sommar inte en enda marknad. Jag missade Storåsnatta men dansade många onsdagar på Hällesjö och Hanssons Loge fick också åtminstone ett besök  

Jag har träffat min faster och mina kusiner fler gånger än på länge.

Jag har hälsat på en väninna jag inte träffat på länge och tillbringat en dag på Spikarna på Alnön   Så den underbara veckan på Gotland som gav både inspiration till att börja jobba med ull och annat.

  Så hann jag inte mer än hem så var det dags att fara och gå på trumbyggarkurs.

  Det var intressant och nu sitter jag varje fredag när jag bastat och trummar lite för både djur och eventuella människor.

En resa till blev det och det var den där härliga dagen då vi åkte till Ulvön för att fina Kinabror, AMV med man när dom fyllt 60.

  Vi hade tänkt göra utflykt till Kälagotte, klättra upp i ett berg vi hitintills misslyckats med  och äta kams på någon hembygdsfest men man kan inte hinna allt.

Jag hann bada mer än på många år. Jag hann med att gå på många surströmmingsfester och ett suveränt härligt 50-årskalas.


Jag hnn fixa i min trädgård och göra en ny kryddgård och en fin hydda som nu är överväxt av blommor. Jag hann fixa en jordgubbspyramid som gett massor av jordgubbar redan.

 

Vi fick till slut till nere vid bryggan och det blev jättefint. Jag har dessutom städat upp där nere så nu ser det riktigt hyfsat ut.Så har jag hunnit med att gå på svampkurs.

  Vi har dragit igång vår meditationsgrupp igen.

Vi har haft träff med en massa trevliga tjejer från Solvones kurs hemma hos DataFia.

Så årets grej. Växtfärgningen som legat nere i många år nu. Dessutom efterjobbet med att börja väva plädar. Vi har snart nått så långt att vi kan börja med det.   Dessutom har jag fått inspiration att börja tova igen. Ull är ett härligt material.

Jag har hunnit plocka mer bär än någonsin. Varit och hälsat på flera som jag inte träffat på länge.


Egentligen är det underligt så mycket man ändå hinner med på den korta tiden som sommaren är. Nog märks det skillnad mot när man bara hade sin ynka semester att ta till.


Allt har ju gått bra också. Inga stora förtretligheter har hänt. Bilen går bra.

Jag har varit frisk. Den här tiden ifjol var jag jättesjuk och låg här som en dö padda och hade harpest.


Nu är jag frisk, rätt smal, rätt solbränd och känner mig bra. Det var ju det här med tandläkaren då men något helvete ska man ha hela tiden om inte annat för balansens skull.


Hur skulle man kunna njuta av det som är bra om man inte visste hur det kunde vara att ha ett rent helvete. Så är det väl.


Dagens ord: Livets trasmatta har både mörka och ljusa ränder men kom ihåg att det är du själv som väver den.

ANNONS
Av Anita - 8 september 2011 14:51

  

Idag är det uppehållsväder och jag samlar frön och plockar lite utanför. Jag har massor med krasse i olika färger och jag samlar fröna och torkar dom till nästa år. Visserligen vet man inte vad det blir för färg men skit samma.


Så samlar jag vallmofrö och då kommer jag på att någon bad att få frö från min rosa fleråriga vallmo. MEN vem var det? Kontakta mig så skickar jag en hoper i ett kuvert.


Jag har jobbat idag och sedan tog jag en promenad i närheten och plockade lite lingon eftersom jag inte såg några jägare på de här markerna. Hittade lite blåbär som var så stora, goda och fina så jag kunde inte låta bli att plocka en skål full som jag åt med lite mjölk. Gott.


Blir ett kort inlägg idag för jag ska ut på nya äventyr som förhoppningsvis blir alldeles gratis idag. Ha det.


Dagens ord: Så länge man inte gett upp har man inte förlorat.

ANNONS
Av Anita - 7 september 2011 13:08

  

När jag åkte hem från tandläkaren hörde jag Höstvisa med  Cumulus på radion. Försökte hämta hem den till er från youtube men klarar inte av det.

I vilket fall är den så på pricken som mitt humör just nu.

....skynda dig älska dagarna mörkna minut för minut.


Varför så nerstämd undrar ni?

 

Inte hjälper det att borsta tänderna när gamla plomber från 60-talet ger upp. Visade sig att den tand som är viktigast måste göras en krona på för att den ska hålla. En provisorisk fyllning blev dagens grej och chockbeskedet om att det skulle gå på 4000 kronor att fixa den.  Enda ljuglimten av det besöket var att tandläkaren hade enormt vackra bruna ögon.


Precis det här som inte skulle få hända. Nu när jag precis lagt ner mina pengar på en värmepump och till och med lagt ner några 100-lappar på färgen till köket så händer det här.


Nu sitter jag här och funderar över hur jag ska kunna klara av det och vet att de enda pengar jag har är de till att köpa ved.


Frysa eller inte kunna tugga. Vilket jävla val. Som att välja mellan pest och kolera.


 

Utanför pågår älgjakten för fullt och regnet strilar ner och dom sitter som blöta kråkor i sina regnrockar och kurar på passen. Där kan dom gott sitta.Filmen "Jägarna 2" går på bio här nästa söndag och inte nog med det Lassgård kommer att vara här i egen hög person. Han härstammar härifrån och hade morföräldrar i en liten by i närheten.


Filmen bryr jag mig inte om. Jag har sett jägare alldeles nog men Lassgård vill jag se i verkligheten för han är en så underbar person och duktig skådespelare. Det kan vara värt 60 kronor att se honom bara och så får man filmen på köpet.


Vad mer. Jo jag tycker att det är så roligt att se på bloggen vad som hände den här dagen för ett år och för två år sedan. Man glömmer fort. Ifjol den här dagen var jag och Lekkamraten ute på sjön och det var soligt och lugnt och en härlig höstdag. Lekkamraten föresten. Det var länge sedan jag pratade med honom. Får nog slå honom en pling.


I måndags var jag på Håsjögården. Det skulle komma 80 personer och titta på kyrkan och fika. Det var såna som var med i nogot som hette "Träakademin" och vi trodde att det var ett gäng gamla gubbar men det visade sig vara 2 fulla bussar med ungdomar som går på en skola i Kramfors som är specialicerade på gamla hantverk.


Vilka underbara ungdomar. Dom var så otroligt intresserade Fotograferade i kyrkan och i alla små detaljer och frågade och frågade. Tror att dom blev där nere i en och en halv timme och tittade. Det är så trösterikt att se att det finns ungdomar som vill ägna sig åt hantverk. Verkligen härligt.

 

Härom kvällen blev jag sittande framför tvn och såg en film som handlade om en amerikansk författarinna som åkte på en resa till Toscana i Italien och blev kvar där i ett gammalt hus. Det var en underbart romantisk och gripande film precis vad man kan önska sig.

 Det behövs både romantik och kärlek åtminstone på film. I verkligheten så sprutar det minsann varken romantik eller kärlek över en minsann.

Inte pengar heller vad det anbelangar.


Så slutar jag min nedstämda eftermiddag med ett dagens ord som är helt åt helvete vad jag kan se.


Den som inte har tur i pengar har tur i kärlek. pssssss har jag då aldrig märkt. Undrar vilket ägghuvud som kommit på det där.


Bara för att muntra upp mig kommer det här lilla illasinnade grejen. Så ni kvinnor som undrar varför gubben pissar på golvet i toan kanske ska avråda honom från att borsta tänderna samtidigt som han pissar.

 

Av Anita - 5 september 2011 09:12

 

Sista två dagarna har varit blandad kompott minsann.

Lördagen hade vi träff hos DataFia. I hennes nya lilla hus träffades vi, Solvones gäng, vi som gått på andlig kurs tillsammans. Det blev en väldigt trevlig dag med många funderingar och samtal, god mat och naturligtvis en trummeditation ute på trappan. Dom som for förbi funderade säkert över vad vi gjorde men skit samma.


Igår var det det rent kroppsliga som gällde.

 Dan före älgjakten är det full rulle ute på vägen, bilar kör fram och tillbaka och man kan riktigt känna ivern och skräcken och fasan i luften. Skräcken och fasan står djuren i skogen för och ivern dom som äntligen ska få ut och skjuta och känna sig riktigt "käråt".


AMV med man kom och hon och jag skulle gå badstrandsrundan men vi gick bort till ån och bäverdammen. Farbror bäver är en skygg en som man inte får se så ofta. Han är uppe på nätter och tidiga mornar och råkar man på honom slår han med sin platta svans och dyker ner på ett ögonblick.


Idag var det annorlunda. Han måste ha hört oss på långt håll för vi pratar mycket men där låg han lugnt simmande i vattnet. Gjorde sig ingen som helst brådska utan simmande sakta neröver ån. Det var kul att få se honom på så när håll. Kameran var förstås inte med!

  Frampå kvällen kom PappersBeda och nu fortsätter vi med vårt växtfärgade garn.Nu drar vi igenom skeden. Det heter tydligen att förskeda.

   Nu börjar man ana hur plädarna ska bli så småningom. Breda blir dom i alla fall och stora och mysiga och varma. Vi är så ivriga att få sätta igång men vi saknar några pinnar som ska komma snart.

  Ull är så härligt att jobba med. Händerna glider så lätt på ullgarn och man blir så lugn i sinnet. Det är en lisa för kroppen att jobba med ull.


 Första bilden är de tovade grejorna och jag har fått tillbaka lusten att jobba med ull. Den har sovit ett tag förmodligen för att man måste stressa med allt man gör när man jobbar och livet tar för mycket onödig tid från det som är roligt.

  Så har vi dragit upp lite på vävstolen och vi är en liten bit på väg. Snart Snart kan vi börja väva. Så kul det ska bli.


På tal om kul så har jag så otroligt mycket planer att ta tag i.

Jag har fått för mig att jag ska måla panelen i köket ljus. Furu blir så mörkt och när jag ser andras fina hus och kök blir man lite inspirerad till att göra någon förbättring men en förbättring för mig får inte kosta just någonting och vad kan vara billigare än att köpa lite färg.


Sedan har jag en plan på att ändra i min trädgård men det får bli till våren. Jag vet precis hur jag ska göra.


Så finns det lite mer planer på att tova lite speciella grejor och göra lite speciella grejor i luffarslöjd.


Så vill jag göra iordning en fin stig i skogen. Lägga brädor över blötmarker och ta bort träd som ramlat ner och klippa långt gräs och göra något fint på min fina lilla kulle borta i skogen.


Mitt huvud snurrar av planer men idag blir det till att fara till Håsjögården och jobba. Det ska komma 80 personer dit som ska ha fika och jag har lovat hjälpa till . Skulle tro att det tar hela dagen.


Dagens ord: Glöm inte vilken skatt en vanlig dag kan vara. 

Av Anita - 3 september 2011 09:05

 

I förrgår trillade jag tillbaka till mitt irriterade sura och rent ut sagt förbannade gamla jag. Det var länge sedan jag kände så här. Jag har varit så äckligt positiv så länge nu.


Nåväl, först var det Teliastrulet som retade upp mig rejält.


Sedan var grannen ut och tjatade om potatisen (päran) som skulle upp. Vet att han är som en igel så jag gav mig ut i jorden.

Normalt sett gillar jag att rota och hacka i jorden men.......

Det kom regnskur på regnskur som gjorde jorden blöt o läbbig.

Det var stenhårt som cement på vissa ställen.

Hälften av päran var maskäten och bara att slänga.


En hel del var uppätna till hälften av sork.

Grannen var ut minst 20 grader och skulle höra hur många hinkar jag tagit upp.


Sedan skulle jag dra dom på en vagn till hans källare i höggräset och fan trot att han ids gå dit och hämta några.

Troligen ligger dom här hela vintern och ruttnar.

När han för femtielftegången hade varit ut på bron och tjatat så talade jag om för honom att det var då sista året jag satt potatis till honom.


Jag vet ju att han kommer att berätta för folk hur jobbigt han haft med potatisen och hur hårt han jobbat.

Skitig blev jag. Hungrig blev jag. Less blev jag.


Lika bra att vräka till med dagens ord nu när jag var så dum att jag lovade hjälpa honom sätta potatis. Hjälpa va då hjälpa. Jag har gjort allt utom att köpa sättpotatis.


Två dagens ord ska ni få:

1. Den som tar faan i båten får ro den iland.

2. Den som gärna bär lastar alla på.

  Med andra ord. Jag får skylla mig själv som är så jävla dum.

Inte ens fjärilarna kunde muntra upp mig och när jag jobbat från klockan 10 till klockan 4 var jag ganska mör i armar och rygg men jag fick konstigt nog inte träningsvärk.


Gårdagen hade jag lugnat ner mig och när jag fick ytterligare ett paket från telia med den där lilla pjoppen som ska sitta i datorn med simkortet i så lugnade jag mig och insåg att det var jag som varit ett dumhuvud och att jag hetsat upp mig för tidigt. Jag har inte försökt att få ihop hela grejen. Spar tills jag är på superhumör.


Tillbringade hela dagen nere vid sjön i solskenet. Eftersom jag slitit så hårt så tog jag mig en ledig dag. Tovade lite grejor, eldade i värmarn för att få varmvatten. Låg på bryggan och läste en ny bra bok. Katten Oskar gjorde mig sällskap.


När jag låg där kom DansBritt och vi bestämde oss för att gå till skogen och leta svamp.

  Det är en underbar tid att gå i skogen. Svampar är vackra även om de flesta är giftiga.

  Vi gick upp till en gammal fäbovall och där är så otroligt vackert och hur mycket svamp som helst. Tyvärr inga trattkantareller som vi mest letade efter. Hittade lite soppar och annat som jag lika gärna kunde hittat på gräsmattan hemma.

  Här ligger rester av gamla hus och jag tyckte att den här grejen nästan liknade en staty med planteringar runt. Skulle passat i vilken fin park som helst.


Nåväl. Vi fick en härlig och ganska lång promenad som tog flera timmar längre än vi tänkt. Vi var utsvultna när vi kom hem och jag hade som tur var gjort en köttgryta som bara var att värma.


Efter det gick vi ner och tog i bastubad i skymningen.

Vilket väder vilken solnedgång.

 Vilken härlig värme i bastun. Dessutom hade jag kvar varmvatten i värmaren så vi stod där och tvättade oss och tömde över oss ljummet vatten istället för att kasta oss i sjön. Det var mycket behagligt och blev en väldigt fin kväll även om vi båda två nickade till framför tvn sedan.


Två dagar av kroppsarbete minsann. Här behövs det inga gym eller träningsrundor eller annan. Tänkte på det när jag hackade och hackade i landet.

Här skulle man satt några av träningsidioterna att jobba så det blev något nyttigt gjort av allt slit.


Jag har lärt mig att man ska tänka till och se något positivt med allt.

Tranorna som kom hit igår är väl glada för potatisen som ligger på landet och är maskätna.

Maskarna har blivit mätta.

Sorkarna har blivit mätta.

Grannen har förhoppningsvis blivit nöjd.

Jag har förhoppningsvis tränat mina armmuskler och kanske fått bort lite gäddhäng.


Känns  faktskt lite bra att jag då och då kan trilla tillbaka till surkärringen. Jag trodde att hon hade försvunnit för evigt men icke.

Lärde mig att jag inte ska hetsa upp mig förrän jag tänkt till lite. Telia förlåt. Kanske föresten. Det funkar inte än.


Ha en bra helg mina vänner. Jag har en del roligt och spännande att pyssla med i helgen men det ska ni få höra sen. 

Av Anita - 1 september 2011 10:12

  Om jag tänker efter så gillar jag allt som flyger utom mygg och broms.

Jag tycker om mina svalor och mina skator som knackar på fönstret om jag inte ger dom mat.

Jag tycker om mina säderärlor som sitter stilla och lyssnar när jag spelar på min trumma.

Jag gillar trollsländor och humlor och till och med fladdermöss fast med en liten ilning av fasa när dom tänker sätta sig i mitt hår.


Igår var en dag av fladder. Fladdrade iväg till jobbet men fick telefon från dom som skulle sätta in min värmepump  och vände hem.


Grannen tjatade om att jag skulle ta upp potatis och jag begav mig till pälandet med grävet i högsta hugg.


Där var det ett ljuvligt fladder. Jag blev fullkomligt överfallen av massor av vackra fjärilar. Dom satt överallt till och med på hackan. Runt landet växer det tistlar och tydligen lockade dom dit de vackraste tänkbara fladdrande varelser.

  Den här känner jag inte till vad den heter

  men det här är ett påfågelöga. Den ser verkligen ut som den har ögon och kan säkert skrämma en och annan fjärilsätare.

  Amiralen är också en vacker och stålig fjäril.

  Den här imiterar med den äran ett torkat löv.


Nåja jag tog upp lite potatis innan killarna kom för att sätta upp pumpen. Det tog några timmar och snart kan jag känna värmen när vinternatten blir kall.

Tror att jag gjorde en bra affär. Det är inte roligt att frysa.


På kvällen var det dags att träffa "meditationstjejerna" igen efter sommaruppehållet. Inte blev det någon meditation men det blev berättelse av vad vi gjort under sommaren, lite demonstration av trummorna och mycket skratt. Kanske var det precis vad vi behövde


Idag har jag jobbat några timmar och när jag kom hem och hämtade posten blev jag nerstämd igen.

Telia Telia. Det ringde till slut en tjej och jag beställde ett mobilt bredband. Trodde att jag skulle få en sån manick man sätter in i datorn som ser ut som en liten grej.

 Vad kommer. Ett litet sketet simkort och var i fridens namn jag ska sätta in det i datorn har jag ingen aning om för det finns ingenstans som det kan stoppas in vad jag ser.


Borde anat att det skulle bli något skit för det blir det alltid när det börjar krångla och jag har krånglat så mycket med telia. Jag blir så trött. Orkar inte ens försöka ringa och få reda på vad jag ska göra. Det lär väl vara jag som är dum på något sätt kanske.


Ja i vilket fall ska jag gå ut och försöka få upp potatisen så jag slipper höra gnället från grannen. Som ni hör så är mitt humör inte på toppen idag. Önskar att jag som en fjäril kunde fladdra iväg och sätta mig på en blomma  och smaska istället för att pyssla med de jordiska bekymmer.


Skit skit skit skit.

  Dagens ord: De som aldrig förväntar sig något blir aldrig besvikna.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se