Direktlänk till inlägg 7 oktober 2011

ÄNTLIGEN ÄR VI IGÅNG

Av Anita - 7 oktober 2011 08:55

 

Att väva är precis som att måla. Först ska man göra en massa underarbete innan man kan börja men nu är vi äntligen på gång.


PappersBeda gör fransarna till första pläden. Snurra och snurra och sätt fast.

  Av någon anledning heter det att dreja frans.

Jag gör spolar som vi ska ha när vi drar in inslaget och börjar väva.

Det är så bred väv så vi försökte sitta båda för annars får man sitta och flytta sig hela tiden men det är kanske bra träning för rumpan, vad vet jag.

  Första pläden får grått inslag. Nästa ska bli gult och grönt. Det är spännande att se väven växa fram men nu blir det uppehåll några dagar för KinaBror och hans lilla "hjälpreda" från Kina kom sent igår kväll.


Dom ska ligga uppe i Mickes rum och farfarsskrubben så det får bli uppehåll ett tag.


Jag ägnade hela dagen igår åt att städa där uppe. De rum man inte använder har en förmåga att bli avlastningsrum för en massa skräp och en massa grejor man inte behöver. Nu har jag fullkomligt packat in allt i "Brakskitarnas dal". Det går inte ens att komma in där men bättre att ha allt skit i ett rum än att ha det lite överallt.


Det är det här som jag tänkt göra något åt. Städa upp men allt obehagligt skjuter man ju upp och hittar ursäkter för att slippa så det är bra när det händer något som får en att känna sig tvungen ibland.


Nu har jag haft gäster som legat över sedan förra fredagen så när som på måndag och då klagade jag över att det kändes lite ensamt en dag men sedan har det varit fullt ös.


Härom kvällen var vi på Håsjögården för att äta middag efter att vi jobbat på sommarcafe. Det har varit en insamling för att det ska göras jordvärme och tro det eller ej. Folk hade samlat in 160000 redan i den här lilla byn.

Jag har inte lagt till ett öre eftersom jag tillhör den skara som inte har några pengar men jag jobbar ju ideellt där lite då och då. Så är det med livet i allmänhet.


Dom som inga pengar har får jobba istället. Är det inte så det är här i livet rent allmännt. Skit samma Det är ialla fall fint att folk ställer upp.


Nu har det blivit en dvd med alla gamla foton vi har skannat in som finns att köpa och det ska jag naturligtvis göra och titta på resultatet av vår möda förra året.


Nu har kylan börjat komma. Igår regnade det hela dagen men idag skiner solen lite försiktigt men det är bara 4 grader varmt.


Kinabror och kinatjejen och jag ska väl ut nu och kolla läget. Fara och handla lite mat och sedan ikväll ska vi äta älggryta. Broder O har bidragit med en köttbit. Klart man man måste bjuda kinatjejen på något hon aldrig har ätit. Broder B:s dotter J kommer också och flera därtill så det blir nog en trevlig kväll.


Dagens ord: Om inte latheten fanns skulle människan aldrig göra några fiffiga uppfinningar.

 
 
Skatan

Skatan

7 oktober 2011 13:54

När du beskriver väven blev jag riktigt sugen. För det är verkligen kul att väva och se den växa fram under ens händer. Jag vävde en del när jag bodde i Söderfors i början av 70-talet. Och vacker ser er väv verkligen ut att bli.

Hälsa Kinabror!

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

7 oktober 2011 13:54

Så vackra era plädar kommer att bli!
Färgerna är ju bara för ljuvliga.

Ha det riktigt trevlig nu när du får besök av din bror med sällskap.

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Staffan H

Staffan H

7 oktober 2011 22:48

Så fin pläden blir. Den blir nog varm och skön. Kylan har kommit till Stockholm också - idag var första dagen det inte var skönt ute.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Selma

Selma

8 oktober 2011 07:42

Om inte jag var så förtvivlat slö skulle jag inte vara så effektiv som jag är heller.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
ANITA

ANITA

8 oktober 2011 11:43

Vad härligt o rulla in sej i en sån härlig pläd..vilket konstigt namn egentligen pläd det måste jag slå opp....Svenska pläd (första belägg 1824) är hämtat från skotska plaid, vilket ord är där känt åtminstone sedan 1512 och är hämtat från skotsk gäliska plaide. Var detta ord i sin tur kommer ifrån är okänt. Iriska ploid betyder filt. ...jodå jag e allt lite knäpp mellan varven men vart lite nyfiken så nu vet vi vad ordet kommer ifrån...jag brukar gå in o titta när jag ser nåt roligt ord på saker o ting:)ha nu en bra Lördag , kram

http://trollmorslillalya.bloggplatsen.se

 
Janne

Janne

8 oktober 2011 21:05

Hej! Vilka fina saker ni gör. Jag skulle aldrig klara av sådant. Jag har nog med trasslet bland mina antennsladdar till antennerna. LER! Ha en fin dag !

http://skogsduvorna.blogspot.com

 
Karin

Karin

8 oktober 2011 22:03

Plädarna blir SUPER! Underbara färger!
Här har du en till som jobbat idéellt i över 30 år. Mitt ordinarie jobb har varit halvtid. Då kan du räkna ut hur många korvören jag får i pension.
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
ANITA

ANITA

9 oktober 2011 10:12

Tittar bara in gör att önska dej godmorron o ha en trevlig höstsöndag..kram

http://trollmorslillalya.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

9 oktober 2011 10:14

Supersnyggt med de färgerna i en pläd. Låter också väldigt avstressande och skönt att sitta och väva.Jag önskar att jag hade en plats att sätta upp en vävstol.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards