Direktlänk till inlägg 11 oktober 2011

OSKAR AND THE BIRDS

Av Anita - 11 oktober 2011 18:46

 Oskar and the birds låter som ett popband men icke. Lilla kinatjejen sa så när jag äntligen kommit mit för att köpa fågelfrö och buskarna blev fulla av småfåglar som katten Oskar tittade på med hungrig min.

    Söndagen var i sanningen en märklig dag. Det var mulet men rätt lite vind så vi bestämde oss för att elda upp högen med gamla plankor och skräp som jag plockat ihop under sommaren.

  Jäklar så det brann. Vi blev riktigt rädda när vinden tog i mer och mer. Vi fick springa runt och släcka i gräset som visserligen är blött i botten men som har torra strån som stack upp.


Jag vågade inte lämna brasan så kinatjejen gick upp för att laga kinesisk mat till oss. Jag stannade nere vid brasan och vinden tilltog och det började småregna.

Jag hade bestämt mig för ett bastubad och hade värmt vatten i värmaren.

Rätt vad det är får jag höra någon spela trumma inne i skogen. Lät precis som min trumma. Min första tanke var att någon tunna åkt ner i ån och slog mot stenar när den åkte neröver men efter ett tag så hördes en tydlig melodi.

Vem i fridens namn spelar i ösregnet i öde skogen?????


Nå jag gick hem och åt god kinamat. Då hade även broder O kommit och även han tyckte att det var gott.


Jag gick ner för att basta men det var inte skönt ett dugg. Vinden rev och slet i bastun och ven genom röret. Utanför blev det bara snabbt jättemörkt och fåglarna skrek som galningar i mörkret. När jag gick upp började snön att falla. Kalla klibbiga flingor Fy sjutton.


Då kom nästa underliga sak. Oskar var inte inne och han hatar snö lika mycket som jag så något var fel. Jag letade i alla rum, vi ropade och ropade men ingen katt kom. Till slut var vi tvungna att gå ut i ovädret. Kanske hade jag stängt in honom i strandstugan eller källaren. Ingen katt Orolig Vad hade hänt?

Till slut kom vi på att kinabror hade hämtat en jacka i "brakskitarnas dal" och mycket riktigt. Där låg han och sov helt fridfullt. Jäkla katt att smyga in överallt.

  Så igår morse hade snön så gott som smält bort och en fin solig dag väntade.


Farbror bäver har snällt nog fällt några björkar nere vid min strand och kinabror tog motorsågen och kapade upp björkarna så jag kunde få lite mer ved.


  Kinatjejen är en helt underbar tjej som vill vara med och prova på allt. Vi satt stopp vid motorsågen men att köra skottkärra och trava ved var hon en fena på minsann även om det var lite svårt med balansen på skottkärran till en början.

Så vilken tur jag har. Bävern, kinabror, kinatjejen hjälper till.


  Kanske är det höstens sista vackra dag så då måste man utnyttja det. Vi tog båten och gjorde en tur runt sjön och det var så fint.

  Vid kronstugan gick vi iland och drack kaffe och fikade i solen innan vi åkte hem.

Naturligtvis ville hon försöka köra motorbåt och det gick ju bra om än lite likt slalom då och då. Jag är full av beundran för den här tjejen. Hon är verkligen både mjuk gullig och samtidigt otroligt tuff.

  Idag var det kallt igen. Vinden ven och bara några grader varmt. Jag skulle till tandläkaren och det tog väldigt lång tid. När jag kom hem mådde jag lite illa av allt skit jag svalt när jag låg där som en gris för slakt. Förstår inte hur man frivilligt kan bli tandläkare. Måste vara ett otroligt tålmodig och fingerfärdig för att klara ett sånt jobb. Hualigen vilket hemskt jobb. Full av beundran är jag.


Nu har kinabror gjort en god gryta och vi har ätit gott idag igen. Jag har mest vilat idag och läst en bok som en kvinna från trakten skrivit. Den var bra tycker jag.

Kinatjejen har plockat lingon i skogen och nu har hon tänt i braskaminen och sitter och broderar. Inga lata stunder där inte.

Hot om snö inatt men det är väl skapligt ändå. Ifjol den här dagen var det 10 grader kallt. Nu är det i alla fall på 0-an men imorse fick jag skrapa rutorna innan jag for. Dags för snödäck nu.


Dagens ord: Maten är halva födan

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

11 oktober 2011 20:43

Hejsan!
Det händer alltid en massa hos dig, eller det kanske är du som har det rätta ögat och upptäcker saker och ting som inte andra reagerar för.
I alla fall måste det vara väldigt trevligt nu när du har gäster i huset.
Snö vill vi inte ha på länge ännu. Hoppas att ni slipper det. Här ser det i alla fall ut att bli några fina dagar nu.
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
zaq

zaq

11 oktober 2011 21:10

det lät värre än det var, även om jag emellanåt funderade om det verkligen inte ska behövas yllesockar ;-)
5 kg grejjer till får jag ha med om jag nu ska shoppa något, och plats för det finns i väskan, fantastiskt!
Här har ingen snö än fallit, men kallt har det varit. JAg hoppas det inte kommer än, ifjol kom den första när jag stack till Holalnd, och den var kvar när jag kom hem, och det blev bara mer och mer och mer!
Ha det gott i och krama Oskar från a'Margit! ;-)

http://zaq.blogg.se

 
Kristina

Kristina

11 oktober 2011 21:18

Nu har jag haft en rolig och trevlig lässtund hos dig igen.
Hårsmycket var så vackert.
Jag gillar med att rocka loss, klart att jag gjorde det i spanien.
Ha det så gott coch en riktigt go kram till dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Selma

Selma

11 oktober 2011 21:50

Byta däck, där sa du nåt.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Kristina

Kristina

12 oktober 2011 10:24

Du har en award att hämta på min blogg!
kramar till dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Janne

Janne

12 oktober 2011 10:28

Hej! Ja fastän det verkar vara torrt i backen så kan nog elden ta fart om det vill sig illa. Ha en fin dag !

http://skogsduvorna.blogspot.com

 
Soldansare

Soldansare

12 oktober 2011 18:43

Vad upplyftande det är med folk som vill prova nya saker!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Karin

Karin

12 oktober 2011 22:57

Så underbart roligt att få besök och presenter från Kina. Bor de där permanent?
Ha en fin och mysig vecka!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Skatan

Skatan

13 oktober 2011 12:31

Så mycket som händer och sker hos dig.:-) Jämnt. Men så bor du i Jämtland också hä hahaa. Att det redan har snöat hos dig låter skrämmande ... men du är väl van. Jag har också lagt märke till att asiater, din Kinatjej och min thailändska svärdotter och min Kines som akupunkterar, alla är nyfikna och vill prova på det mesta ... Det känns verkligen härligt med den entusiasmen. Och den smittar också. :-)

Ha det gott!

Kram!

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 17 juni 07:27

  Lilltåa, tåtilla, tappalånga, långstånga och stortuppen upp i vädret. Igår var DansBritt här med sina barnbarn och vi tillbringade den soliga och fina dagen nere vid sjön. Under en vilostund i strandstugan så lärde jag dom den gamla ramsan och...

Av Anita - Torsdag 13 juni 11:54

Det har varit städvecka för mig den här veckan och just idag saknar jag min mamma. Hon var en baddare på att städa och hon hade en förmåga att städa utan att det märktes. Jag däremot får till ett hemskt elände och stök när jag städar. Det är inte m...

Av Anita - Tisdag 11 juni 19:40

  En gång hade jag en tam svala som nästan varje dag hälsade på och satt på min axel. Även den tuffaste svala dör till slut men hon har lämnat kvar sina barn och barnbarn som bygger bo i uthuset. Dom är inte lika tama som Iris som min svala hette....

Av Anita - Söndag 9 juni 21:19

Kinabror och jag åkte till AMV och Gubben i Bräcke igår. Där var det hejsan tjosan hela dagen och halva natten Årets cruising på byn. Fint väder som om man var utomlands. Bakluckeloppis och utställning av bilar nere på hamnen. Det gick till och m...

Av Anita - Fredag 7 juni 21:38

När svalorna flyger lågt blir det regn och i eftermiddags nuddade dom nästan vattenytan.   När det blir åska blir värmen liksom tjock och tryckande. Eftersom hunden Jack och jag var nere vid sjön och plaskade lite i vattnet. Vi såg de svarta mol...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se