Direktlänk till inlägg 11 oktober 2011

OSKAR AND THE BIRDS

Av Anita - 11 oktober 2011 18:46

 Oskar and the birds låter som ett popband men icke. Lilla kinatjejen sa så när jag äntligen kommit mit för att köpa fågelfrö och buskarna blev fulla av småfåglar som katten Oskar tittade på med hungrig min.

    Söndagen var i sanningen en märklig dag. Det var mulet men rätt lite vind så vi bestämde oss för att elda upp högen med gamla plankor och skräp som jag plockat ihop under sommaren.

  Jäklar så det brann. Vi blev riktigt rädda när vinden tog i mer och mer. Vi fick springa runt och släcka i gräset som visserligen är blött i botten men som har torra strån som stack upp.


Jag vågade inte lämna brasan så kinatjejen gick upp för att laga kinesisk mat till oss. Jag stannade nere vid brasan och vinden tilltog och det började småregna.

Jag hade bestämt mig för ett bastubad och hade värmt vatten i värmaren.

Rätt vad det är får jag höra någon spela trumma inne i skogen. Lät precis som min trumma. Min första tanke var att någon tunna åkt ner i ån och slog mot stenar när den åkte neröver men efter ett tag så hördes en tydlig melodi.

Vem i fridens namn spelar i ösregnet i öde skogen?????


Nå jag gick hem och åt god kinamat. Då hade även broder O kommit och även han tyckte att det var gott.


Jag gick ner för att basta men det var inte skönt ett dugg. Vinden rev och slet i bastun och ven genom röret. Utanför blev det bara snabbt jättemörkt och fåglarna skrek som galningar i mörkret. När jag gick upp började snön att falla. Kalla klibbiga flingor Fy sjutton.


Då kom nästa underliga sak. Oskar var inte inne och han hatar snö lika mycket som jag så något var fel. Jag letade i alla rum, vi ropade och ropade men ingen katt kom. Till slut var vi tvungna att gå ut i ovädret. Kanske hade jag stängt in honom i strandstugan eller källaren. Ingen katt Orolig Vad hade hänt?

Till slut kom vi på att kinabror hade hämtat en jacka i "brakskitarnas dal" och mycket riktigt. Där låg han och sov helt fridfullt. Jäkla katt att smyga in överallt.

  Så igår morse hade snön så gott som smält bort och en fin solig dag väntade.


Farbror bäver har snällt nog fällt några björkar nere vid min strand och kinabror tog motorsågen och kapade upp björkarna så jag kunde få lite mer ved.


  Kinatjejen är en helt underbar tjej som vill vara med och prova på allt. Vi satt stopp vid motorsågen men att köra skottkärra och trava ved var hon en fena på minsann även om det var lite svårt med balansen på skottkärran till en början.

Så vilken tur jag har. Bävern, kinabror, kinatjejen hjälper till.


  Kanske är det höstens sista vackra dag så då måste man utnyttja det. Vi tog båten och gjorde en tur runt sjön och det var så fint.

  Vid kronstugan gick vi iland och drack kaffe och fikade i solen innan vi åkte hem.

Naturligtvis ville hon försöka köra motorbåt och det gick ju bra om än lite likt slalom då och då. Jag är full av beundran för den här tjejen. Hon är verkligen både mjuk gullig och samtidigt otroligt tuff.

  Idag var det kallt igen. Vinden ven och bara några grader varmt. Jag skulle till tandläkaren och det tog väldigt lång tid. När jag kom hem mådde jag lite illa av allt skit jag svalt när jag låg där som en gris för slakt. Förstår inte hur man frivilligt kan bli tandläkare. Måste vara ett otroligt tålmodig och fingerfärdig för att klara ett sånt jobb. Hualigen vilket hemskt jobb. Full av beundran är jag.


Nu har kinabror gjort en god gryta och vi har ätit gott idag igen. Jag har mest vilat idag och läst en bok som en kvinna från trakten skrivit. Den var bra tycker jag.

Kinatjejen har plockat lingon i skogen och nu har hon tänt i braskaminen och sitter och broderar. Inga lata stunder där inte.

Hot om snö inatt men det är väl skapligt ändå. Ifjol den här dagen var det 10 grader kallt. Nu är det i alla fall på 0-an men imorse fick jag skrapa rutorna innan jag for. Dags för snödäck nu.


Dagens ord: Maten är halva födan

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

11 oktober 2011 20:43

Hejsan!
Det händer alltid en massa hos dig, eller det kanske är du som har det rätta ögat och upptäcker saker och ting som inte andra reagerar för.
I alla fall måste det vara väldigt trevligt nu när du har gäster i huset.
Snö vill vi inte ha på länge ännu. Hoppas att ni slipper det. Här ser det i alla fall ut att bli några fina dagar nu.
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
zaq

zaq

11 oktober 2011 21:10

det lät värre än det var, även om jag emellanåt funderade om det verkligen inte ska behövas yllesockar ;-)
5 kg grejjer till får jag ha med om jag nu ska shoppa något, och plats för det finns i väskan, fantastiskt!
Här har ingen snö än fallit, men kallt har det varit. JAg hoppas det inte kommer än, ifjol kom den första när jag stack till Holalnd, och den var kvar när jag kom hem, och det blev bara mer och mer och mer!
Ha det gott i och krama Oskar från a'Margit! ;-)

http://zaq.blogg.se

 
Kristina

Kristina

11 oktober 2011 21:18

Nu har jag haft en rolig och trevlig lässtund hos dig igen.
Hårsmycket var så vackert.
Jag gillar med att rocka loss, klart att jag gjorde det i spanien.
Ha det så gott coch en riktigt go kram till dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Selma

Selma

11 oktober 2011 21:50

Byta däck, där sa du nåt.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Kristina

Kristina

12 oktober 2011 10:24

Du har en award att hämta på min blogg!
kramar till dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Janne

Janne

12 oktober 2011 10:28

Hej! Ja fastän det verkar vara torrt i backen så kan nog elden ta fart om det vill sig illa. Ha en fin dag !

http://skogsduvorna.blogspot.com

 
Soldansare

Soldansare

12 oktober 2011 18:43

Vad upplyftande det är med folk som vill prova nya saker!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Karin

Karin

12 oktober 2011 22:57

Så underbart roligt att få besök och presenter från Kina. Bor de där permanent?
Ha en fin och mysig vecka!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Skatan

Skatan

13 oktober 2011 12:31

Så mycket som händer och sker hos dig.:-) Jämnt. Men så bor du i Jämtland också hä hahaa. Att det redan har snöat hos dig låter skrämmande ... men du är väl van. Jag har också lagt märke till att asiater, din Kinatjej och min thailändska svärdotter och min Kines som akupunkterar, alla är nyfikna och vill prova på det mesta ... Det känns verkligen härligt med den entusiasmen. Och den smittar också. :-)

Ha det gott!

Kram!

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 20 feb 09:51

Som vanligt kunde jag inte sova när fullmånen spridde sina strålar över sovrumsgolvet i förrgår natt. Det blev till att ligga och fundera. Det har varit några fina dagar nu minsann. Bestämde mig för att julgranen ska ut nu. Den börjar barra lite gr...

Av Anita - Måndag 18 feb 09:37

Det har varit en vecka med konstigt väder men vad kan man vänta sig den här vintern? Det har varit blåst, halka, snö och skitväder men så igår var det helt suveränt. Vattnet på sjön hade frusit till under natten, det var ett par grader kallt och vark...

Av Anita - Fredag 15 feb 16:03

  Nog har jag hört hur man ska göra. Gå så man blir svettig och anfådd i en halv timme varje dag. Helst ska man ha stavar att fäkta med och en del går med hörlurar så dom ska slippa höra naturen ljud och slippa höra hjärtat och andetagen.   me...

Av Anita - Torsdag 14 feb 12:24

  Inte lär det bli varken rosor eller kärlek för mig en sådan här dag men det blev i alla fall en teckning från en liten kille som råkade komma inatt. Det är Kinabrors son med familj som kom och nu blir det säkert en vecka med full rulle. Lite o...

Av Anita - Tisdag 12 feb 09:40

Äntligen en solig dag. Ett litet uns av vår känns det som. Småfåglarna till och med kvittrade lite när jag gav dom mat.   Solen kastar några strålar genom fönstret och jag ser allt damm som ligger överallt men det skiter jag i. Idag ska det mins...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se