Direktlänk till inlägg 17 oktober 2011

SJÄLV

Av Anita - 17 oktober 2011 10:13

Efter en trevlig vecka sitter jag här nu alldeles själv. Inget munters snarkande från brorsans rum och ingen kaffelukt från köket när jag vaknar.

Ingen tekopp som står på bordet. Kinatjejen har alltid en tekopp stående.

Katten Oskar har inte ens klivit upp ur sängen idag. Han ligger och surar i Kinatjejens säng. Han har legat hos henne så gott som hela veckan.


Utanför skiner solen och det ser ut att bli en fin dag men.....visst märkt det att det börjar bli vinter. Det är kallgrader på nätterna och igår såg jag att rimfrosten låg kvar på skuggställena hela dagen.


  Helgen har ju varit fin i alla fall. Lördagen var vi ute och promenerade och på kvällen tog vi med kinatjejen till hotellet i Kälarne där det var buffé och trubadurunderhållning. Vi gjorde sällskap med Pappersbeda med familj.


Kinatjejen tittade sig omkring med lite undrande ögon. Förmodar att det är lite annorlunda än hemma i Kina. Vi tysta svenskar som blir mer och mer pratsamma ju mer sprit som kommer ner i magen.


Igår åkte dom alltså hem till Helsingborg och så kom Sofiepropp och hälsade på.

DataFia har gått på massagekurs och ringde och erbjöd mig en omgång massage så vi for ner till henne och jag blev knådad och varm och avslappnad.


Så kom PappersBeda för väva en stund och hon hade med sig sin man och en släpvagn full med ved. Välsignade människor.


Tyvärr drabbades hennes man av ryggskott så han fick sitta i en fotölj med min värmedyna under ryggen. Hoppas att det går över fort.


Så skjutsade jag hem Sofiepropp och nerför mansjöbackarna var det halt för nu började temperaturen gå ner till minus igen.


En hel plog med canadagäss flög över bilen, lågt lågt. Förmodar att dom var på väg att landa för nattuppehåll.


Vid stora rönnen vid Ica satt massor med sidensvansar och stoppade i sig de sista rönnbären. Sidensvansar är en av de vackraste fåglar jag vet. De kommer i flockar och försvinner lika fort.


Så for jag till Håsjögården och gick ner på kyrkogården en sväng. Ute på vallvika skrålade och skrek hundratals svanar. Den här tiden stannar dom för där i stora hopar. I skymingen är det nästan lite spöklikt med det ljudet.


Det var bokcirkel på Håsjögården och nu har vi fått nya böcker. Nu kommer ett boktips: Alla Karin Brunk Holmquists böcker: Den här heter Kaffe med musik men jag har läst "Potensgivarna" och "Sirila gentlemän sökes"

Böcker man bara inte kan släppa och man sitter med ett igenkännande småleende på läpparna hela tiden.


Nåväl vad mer. Det är förunderligt skönt att komma ner i köket på mornarna och det är lika varmt som på kvällen. Värmepumpen är helt underbar och det är skönt att slippa frysa.


Vinterdäcken har brorsan satt på. Det är bara bryggan som skulle komma upp ur vattnet nu sä är det klart med vintern.


Jag hoppas bara att att det dröjer riktigt riktigt länge innan den förbaskade snön kommer. Tänk om man kunde få skridskois en enda höst. Jag har inte åkt skridskor på många år nu och det hade varit kul.


Nej, nu ska jag gå ut och ge fåglarna mat.


Dagens ord: Det mesta är underverk men anses vardaglikt då vi är vana.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

17 oktober 2011 10:54

Hejsan!
Jag kan tänka mig att det känns tom och tyst nu när alla gästerna har åkt och det bara är du och Oskar kvar i huset.
Så skönt att värmepumpen fungerar bra, så att du slipper frysa. Här brassar de på med värmen ordentligt, så vi får stänga av elementen lite. runt 24 grader har vi inomhus och det är i mesta laget. Jag ska ta och skaffa luftfuktare och hänga på elementen, för luften blir väldigt torr när det är så varmt. Man blir torr och skorpig i näsan och så blir det så enormt dammigt.

Kram och ha en fin dag!

http://stenstugu.com/wp

 
Liliann

Liliann

17 oktober 2011 12:07

Låter som en underbar vecka och helg, och visst blir det tyst när huset blir tomt. Men du verkar ha folk som kommer och går mest för jämnan måste kännas både kul och tryggt...
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Skatan

Skatan

17 oktober 2011 14:17

Jo det måste allt kännas bra tomt och tyst men som du beskriver din verklighet låter den ändå så fantastisk eftersom du tar vara på ALLT du kan, ser det vackra och uppskattar det du har. Jag är avundsjuk på hur du är många gånger skall du veta ... trots att jag vet att du har det hur tufft som helst (som jag helt enkelt inte skulle klara av) så är jag avundsjuk i alla fall.

Och nu håller jag tummarna tillsammans med dig att du skall få åka skridskor på Fisksjön i år och att snön dröjer med att komma ... länge länge länge än.

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

Titti

17 oktober 2011 20:00

Det var nu rätt längesedan jag var inne hos dig och läste. Skönt att du finns kvar! Det var lika trevligt och mysigt som vanligt här vid Fisksjön.

Själv har jag förmånen att tillbringa hela 10 dagar i Visby! Det är vackert här med om hösten och gissa vad, det finns mogna valnötter här! Jag går med näsan i backen och letar varje gång jag passerar trädet vid nordergravar. Det finns ett i botaniska trädgården med, hoppas jag hinner hitta några nedfallna där med innan vi åker hem igen!

Kramen

 
Selma

Selma

18 oktober 2011 11:07

Jag vill också ha det kallt först ett tag. Lagom så att alla otäcka fästingar dör.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Karin

Karin

18 oktober 2011 19:51

När man blir ensam efter en sån intensiv vecka, så känns det onekligen. Nu har du tid att läsa, och Karin Brunk skriver härligt. Du vet väl att miljön är SKÅNE och Österlen?
Ha det gott!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Kristina

Kristina

18 oktober 2011 20:26

Jag längtar efter skridskois jag med, det va några år sedan den var bra. Får jag bara hålla mig i sparken kan det nog bra.
Goas kramar till dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 17 maj 07:37

  Sista dagarna har gjort mig riktigt nöjd både med vädret och med min insats. Tänk att energin kan komma tillbaka så fort bara det blir fint väder.   Tisdagen plockade jag ut pelargonerna till växthuset. Jag lagade sprickor med ull så att de...

Av Anita - Måndag 13 maj 09:16

Ibland ska det vara första gången på länge som man man gör något och så var det den här helgen.   Första gången på flera år som min bloggvän Skatan kommer och hälsar på. Det var så roligt att träffa henne igen och på något sätt kändes det som igå...

Av Anita - Torsdag 9 maj 15:48

  Igår kväll var det lugnt och fint och snön hade gått bort. Lagom till att gå badstrandsrundan. Storskrakarna har kommit nu och oj så dom slogs ute sjön.   Nu är det så tyst och bara lommen och sjöfåglarna hörs.   Så torsdag. En mulen oc...

Av Anita - Tisdag 7 maj 18:01

  De sista dagarna har det vräkt ner snö, smält och vräkt ner igen. En dag kunde jag vara ute en stund och gå ner till badstranden för att se om vattnet höjt sig. Det hade det och det var lika högt vatten som det brukar vara.   Nästan hela sa...

Av Anita - Söndag 5 maj 10:54

  Vanligtvis skriver jag inte om elände och politik. Det är så många andra som skriver om sådant så jag håller mig ofta till mitt lilla liv i skogen. mest retar jag mig på väder och kyla och lastbilar men i dessa dagar kan jag inte låta bli att bl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se