Direktlänk till inlägg 22 oktober 2011

SITTER HÄR OCH SKÄMS

Av Anita - 22 oktober 2011 10:39

  Tror tamme katten att den där flugan flög in i hjärnan på mig för fullt så förvirrad som jag var igår brukar jag inte vara.


Går inne på affären i godan ro och letar febrilt efter en fläskfile som jag ska göra en gryta av. Då kör jag på någon bakifrån med kundvagnen och får höra ett smärtans skrik. Vem har jag kört på om inte min vän DansBritt.


 Då kommer den mest dumma kommentaren uthoppande ur min mun.

"Tur att det var dig jag körde på!" Har ni hört så dumt.

Det jag menade med det var naturligtvis att det var tur att jag inte körde på någon gammal skröpplig tant som ramlade omkull och bröt lårbeshalsen eller något sånt.


Fy vad jag skäms. Hur kunde jag missa att se DansBritt. Hon var ju tyst förstås och det brukar ju höras där hon kommer fram.


Nåväl hon sitter på älgpass idag så jag kan inte ringa och be om förlåt heller.

Förlåt Förlåt Förlåt


Ägnade hela dagen igår till att sortera mattrasnystan. Flera hundra i olika färger.

Har ni någon aning om hur mycket damm det är i trasor som legat orörda i flera år. Näää, jag tänkte väl det. Jag visste inte heller men jag har damm i halsen, i näsan, i håret och på kläderna. Liknar nästan en nallebjörn när jag gick omkring där uppe.


Nyser och nyser och snorar men nu är det gjort och jag kommer att väva en matta som är i grönt och gult. Liten sugen blir man när man ser vilka fina trasor jag har.


men.....kom på att man kanske kunde väva in kardad ull och göra en matta som man sedan tovar i tvättmaskinen. Undrar hur det skulle bli. Kanske måste jag prova.


Annars så måste vi väl prata om vädret och om disken som översvämmar diskbänken nu när lilla gulliga kinatjejen har åkt.


Vädret är blåsigt men soligt och inga minusgrader. Väntar på att broder O ska komma och dra upp sin båt så vi kan få upp bryggorna innan isen lägger men han är av den sorten som alltid väntar till i sista minuten med allting.


DataFia ringde just och ville ta en promenad i solskenet och fara på en loppis så då gör jag väl det då.


Inga visa ord kan jag ge er idag för förmodligen snurrar flugan runt i skallen fortfarande och får mig okoncentrerad.

Ha en fin helg på er.

 

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

22 oktober 2011 11:34

Jag tror nog att hon förstår dig, Dansbritt. Vad du menar när du sa vad du sa när du hade kört på henne. Du gjorde det ju inte med vilje. Men det gör förbaskat ont ... Men det var ju inte meningen så du behöver verkligen inte skämmas.

Det kan nog bli en fin matta om du väver in lite garn i den som du tovar sen... Ta "patent" på idén, vetja ... ha ha ha ...

Jag beundrar dig som är så flitig ... fast du hela tiden säger motsatsen.

Ha en fin höstdag ... passa på!

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
mimio

mimio

22 oktober 2011 13:39

Ojoj stackars dig som råkade köra på din kompis. Meeen, du är säkert förlåten, tror jag.
Vilka fina trasor du har blå tonerna är jättesnyggt. Det måste väl gå lite snabbare att väva med trasor än med garn? de är fylligare liksom...
Idag, ska jag ta in mina blodsdroppar så de inte fryser ihjäl.. det skulle varit gjort för en vecka sedan men vissa saker skjuter man ju bara på. Sedan ska jag sätta lite stockrosfrön på framsidan som jag nästan glömt bort att jag sparat på. De får ligga i jorden över vinter så får vi se. =) Trevlig Helg på dig Anita. Kram

http://mimio.blogg.se

 
Karin

Karin

22 oktober 2011 21:17

Så många gamla matt-trasnystan du har! Det är en hel skatt!
Och den fina julmattan MÅSTE du ju få färdig!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingrid

Ingrid

22 oktober 2011 22:42

Tur att man inte var i vägen när du kom farande med kundvagnen, men jag kan aldrig tänka mig att Dansbritt tog illa upp av din kommentar, den var väl snarast en komplimang.

Det ska bli spännande att se dina trasmattor för du visar dem väl sen när de är färdiga.

Kram och trevlig helg!

http://stenstugu.com/wp

 
margareta.warenius@gmail.com

margareta.warenius@gmail.com

23 oktober 2011 14:03

Hon har säkert förlåtit dej!
Men Anita kan du inte ta kort på den fina gungstolslöparen i vit. Tänkte virka nåt liknande, mönstet är intressant.
jo då, om du väver i ylle och sedan kokar väven så får du en riktig fin tjock och vindtät vadmal/tuvbit. Härlig som kudde i kökssofan.
margareta

http://margaretawareniusblogspot.com

 
margareta.warenius@gmail.com

margareta.warenius@gmail.com

23 oktober 2011 14:27

Anita, lilla älskling därutei skogen!!! vad
tycker du om ordet "TANT", är ordet positiv eller negativ för dej.

Personligen gillar jag ordet. Men har inte hunnit med att känna efter.

Ordet säger mej; kunskap och kompetens.

margareta

http://margaretawareniusblogspot.com

 
Janne

Janne

24 oktober 2011 08:56

Hej! Denna hög med garnnystan skulle Lilly gilla då hon älskar att sy virka och brodera. Ha en fin dag !

http://skogsduvorna.blogspot.com

 
Ingen bild

DansBritt

24 oktober 2011 10:31

Du är föråten. Det har gått över. Om framtida psykiska problem skulle uppstå och jag skulle behöva terapi, får jag väl lägga mig på din soffa. Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se