Direktlänk till inlägg 28 oktober 2011

GÖRA BLOGGEN BREDARE

Av Anita - 28 oktober 2011 10:57

Ständigt dyker det upp ett meddelande på bloggen. Att man ska göra bloggen bredare genom att ändra sin hedder eller vad fasen det heter. Då inser jag min okunskap. Vad händer om jag inte gör detta som jag inte vet vad det är. Blir det konstiga bilder eller vad? Säg till om mina bilder ser vimsiga ut för jag har inte gjort ett dugg.


 

Nu var det ju int det vi skulle prata om utan något helt annat. Blommorna utomhus har tagit slut nu men visst kärleksörten lever ännu och visst kan man göra en fin bordsdekoration genom att ta vad man haver av det som fortfarande finns utomhus. Blommor vill jag ju inte vara utan och köpa har jag inte råd med.


Skatan en av mina bästa bloggvänner och jag, vi har ofta samma tanke för det kan väl inte vara så att jag härmar henne. När hon skrev om tanten skrev jag om tanten och nu när hon skriver om bloggningen skriver jag om bloggningen och svarar på en grej hon fått.


1. Varför började du blogga.

Jag hade en hemsida som liksom bara försvann efter ett tag och jag kände att det var så kul att få inlägg från alla möjliga människor och jag har alltid skrivit dagbok och så var det klart och jag började och sedan blev jag fast.


2. Vad har du för mål med bloggen.

Det var nog att ersätta dagboken med bloggen och en av det roligaste med den här är att man varje dag ser vad man skrivit ifjol och året innan. Se hur det var i naturen då och vad man gjorde. En dagbok som bara poppar upp lättare än en skriven dagbok. Dessutom kan man lite klarare se hur man själv förändras, speciellt nu när man har ändrat sig från att vara hårt jobbande och sliten till att vara fri och få vara utomhus.


3. Vilka bloggare följer du.

Jag har ett gäng bloggare som jag följer så gott som varje dag. Några har hängt med sedan jag började som väl var för så där 5 år sedan.

Tänk att få följa människor som bor på olika ställen från Helsingborg i söder till Piteå i norr. Ingrid från Gotland skriver så härliga saker och jag träffade henne i somras och hon och hennes gubbe var precis så härliga som jag tyckt.

Skatan är från Nyköping och vi har träffats flera gånger. Hon är precis motsats till mig och far och flyger mellan Österike, Thailand och olika orter i Sverige. Hon är väldigt duktig på att måla och skriva men på något underligt sätt är vi ändå lika och har stort utbyte av varandra.


Billan är också från Nyköping och hon har bindningar hit till Jämtland som gör att jag också träffat henne i somras.

StoraB är fd lärare och spelar gitarr i ett band. Han har också hälsat på i sin husbil Fimpen. Han är lång som en stör och jättetrevlig. Han är bitsk och har de mest underfundiga kommentarer om saker och ting.

så har hans blogg legat oskriven länge nu. Han lär väl ha skaffat sig nåt fruntimmer och har inte tid längre. Dock ser jag att han är in på facebook ibland.


Staffan Huss jobbar på tunnelbanan i Stockholm och är en fantastisk fotograf. Han har genom åren fått mig att se Stockholm med andra ögon och oj så mycket jag lärt mig av honom.


Mimio i Helsingborg visade sig vara en kompis till min bror och hon skriver fantastiskt roligt och underhållande. Dessutom tecknar hon roliga karikatyrer främst av sin häftiga hund.

Vi har träffats två gånger, en gång i Helsingborg och nu i somras kom hon hit och bodde med brorsan i deras stuga och hon är hur underbar som helst.


Det finns många flera i mina länkar som är värda att prata om men det skulle bli för långt. Gå in och titta på mina länkar får ni se.


Dom jag pratat om här är dom som jag bloggat med längst men det finns så många andra och alla har lärt mig en massa och jag tycker att det är så kul att se hur olika våra liv är. En del i Storstaden, en del i söder, en del i norr. Jag 'är väl den av alla som bor mest i ödemarken.


Tack till alla mina bloggkompisar. Ni förgyller verkligen mina dagar och det känns som jag har många nya och fina vänner.


4. Vad har du för favoritfärg

Jag gillar starka färger, knallblått och turkos gillar jag men även rött och knallrosa.


5. Vad har du för favoritfilmer.

Nu blev det svårt men jag är en enkel och romantisk människa som gillar ÅsaNisse och romantiska filmer men inte rysliga saker där det smäller och exploderar och blodet sprutar.


6. Mitt favoritland är Italien så dit skulle jag vilja åka igen. Maderia skulle jag vilja åka till och vandra bland blommorna uppe i bergen.

Skottland har jag alltid drömt om. Det finns bussresor som går mellan gamla slott och borgar och där man ligger på såna varje natt. Så häftigt.

Englands landsbygd och deras fina trädgårdar skulle jag vilja besöka och även Irland skulle vara fint.

Kina har jag ju varit till så dit vill jag inte igen.


Ja det var väl alla frågor.

 

Mulet och grått har det varit i ett par dagar. Igår kväll hade vi meditationsafton och vi hade besök av en kvinna som berättade om Inkafolkets kalender och betydelsen av dagen 111111. Spännande.


Idag sov Oskar och jag jättelänge. Vaknade av att brorsan ringde. Så är det ju med mig nu. Jag lever efter naturen och mörkret och vädret och är inte tvungen till någonting. men........ni ska ha klart för er att det är inte bara guld och gröna skogar. Friheten kostar och nu med alla oväntade utgifter biter oron mig hårt i bakhasorna om hur jag egentligen ska klara av ekonomin med det lilla jag har. Det har ju gått hitintills men nu börjar det bränna till.

Vet att min stora svaghet är att ha tilltro till att allt ordnar sig men vi får ta den funderingen någon annan dag.


Dagens ord: Vissa människor måste var missnöjda för att vara nöjda.

 
ANNONS
 
margareta.warenius@gmail.com

margareta.warenius@gmail.com

28 oktober 2011 18:06

Hej lilla flicka, OM DU VISSTE SÅ FINA BILDER DU ORDNA. dE ÄR EN GLÄDJE ATT PLOCKA UPP DIN BLOGG! FORTSÄTT BARA....

dU ÄR EN MYCKET LYCKLIG LITEN MÄNNSKA. VET DU OM ATT DU ANDAS FRISK LUFT, DU HAR RENT VATTEN (EGEN BRUNN GISSAR JAG) OCH DU HAR TYSTNADEN EN BRISTVARA IDAG HÄR NERE. DU HAR HELA GALAXEN OVANFÖR DEJ. E N MILJARD SPRIDA STJÄRNSYSTEM ÄR SPRIDA ÖVER DITT HUVUD UT I UNIVERSUM. OCH JAG UNDRA HUR OFTA DU HA SETT NORRSKEN. aLLT HAR DU. dU HAR VÄL LÄST HARRY MARTINSSON, INTE, GÖR DET DE FORTTASTE DU KAN? OCH LÄS ANIARA.
SVERIGES BÄSTA FÖRFATTARE GENOM TIDERNA! MARGARETA


http://margaretawareniusblogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

28 oktober 2011 23:05

Hejsan!

Dina bilder är jättefina, det var de i och för sig förut också, men nu är de ju ännu större och vackrare.

Tack för vänliga ord i inlägget! Jag tyckte det var jätteroligt att träffa dig och det gjorde Åke också. Din blogg är en av få som jag har högläsning ur för honom. I regel är det när du skrivit något sånt där riktigt ilsket. Vi älskar surkäringen Anita!

Få se om jag ska ta mig an den här bloggutmaningen också. Jag såg att Znogge hakat på den.

Kram och trevlig helg!

http://stenstugu.com/wp

 
mimio

mimio

29 oktober 2011 09:55

Det var en grann bordsdekoration du gjort! Visst är det härligt att ta in vad naturen ger. Vi har många rosor som fortfarande blommar och jag tar in varje dag, de håller inte lika länge, det är väl för stor skillnad i temperatur ute och inne nu, men vackert är det och doftar det gör de ja av blommorna blir man liksom glad ända in i själen.
Tack för de fina orden Anita, där satte man morgon-teet i halsen ;) Visst är det roligt att blogga! Det ger en nya infallsvinklar och tom vänner om man har tur. Utan bloggen hade våra vägar kanske inte korsats, hemska tanke.
Idag har vi varit uppe sedan klockan sju! gick och handlade bullar och så sitter vi med tända ljus o myser medan dimman rullar utanför. Det blir en bra lördag, sanna mina ord =) Kram på dig o Trevlig Helg.

http://mimio.blogg.se

 
Skatan

Skatan

29 oktober 2011 16:39

Åh vad fint du har här inne ... höstfint. Och bilderna är så fina så du behöver verkligen inte bekymra dig om att ändra något ... mer än du kan och har lust till.

Vad kul att du hoppade på och berättade om ditt bloggeri. Jag funderade just på hur länge vi har hållit på för jag träffade dig första gången på blogdog där väl Stora B också bloggade. Eller? Så det är hela fem år. Jag trodde nästan det var mer ...
Jag blev väldigt glad att du skrev att vi var lika för jag känner mig väldigt nära dig på något vis, själsfränder kanske man kan säga och då spelar kanske inte "yttre" förhållanden så stor roll. Och jag håller med Ingrid också ... det är kul när du biter ifrån och säger vad du tycker ... också när du är riktigt arg och sur :-)

Kramar i massor!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

Titti

29 oktober 2011 17:51

Vilken jättefin och höstlig bordsdekoration!
Ny bloggdesign med ser jag. När jag hade blogg fick min dotter hjälpa mig med header mm för jag var (och är) också helt okunnig om sådana tekniska frivolter.

Läste igen lite inlägg som jag missat. Ett sånt fint skrin som du köpte på loppisen har jag med. Dekoren är en annan bara, men annars ser det lika ut på formen!

Trevlig helg önskar jag dig!

 
Selma

Selma

30 oktober 2011 10:25

Det är en massa härliga människor i bloggosfären. Du verkar bo i närheten av mina rötter.

http://frunatmaken.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se