Direktlänk till inlägg 30 oktober 2011

SÅ MYCKET BÄTTRE

Av Anita - 30 oktober 2011 09:30

 

Så mycket bättre om man hjälps åt. Nu är det inte så att jag tänker på tvprogrammet men om jag ska tycka något om det till att börja med så är...det verkligen underhållande. Jag gillar Tomas Ledin. Så många toppenbra bitar han gjort och så ungdomlig och lättsam han ser ut att vara.


Nu över till det jag skulle prata om och som man verkligen kan fundera mycket över och kanske utnyttja mycket mer.

Jag har det beviljat som har så många vänner som är duktiga på lite av varje och som sagt. Det är roligt att göra saker tillsammans och det går så mycket lättare.


PappersBeda och jag vi väver ju tillsammans just nu. Vi sitter vid varsin vävstol och jobbar och pratar och tar oss en fika och tiden går fort och vi hinner göra så mycket.


Nu börjar julen närma sig och DataFia och jag ställer oss att göra köttbullar tillsammans i mitt kök. Vi drar igång med 5 kg köttfärs och senare på kvällen kom hennes familj på middag.

Jag följde med henne hem och vi började göra iordning väskorna som vi ska ha våra trummor i.

Allt går som en dans när man har sällskap.


Snart ska DansBritt och jag gå till skogen och samla materiel till att göra julkransar och julgrupper och vi har väldigt roligt när vi sitter på köksgolvet framför vedspisen och komponerar våra kransar.

Skörden av svamp som står torkad och klar har vi också plockat tillsammans.


PappersBeda och jag har också planer på att baka tunnbröd och göra pepparkakshus för det brukar vi göra före jul.


Min jobbarkompis I-M och jag ska stöpa ljus. Ett göra som är enbart ett nöje och förra gången vi gjorde det blev dom så bra fast vi var nybörjare.


Även nöjen kan vara roliga att dela. SofiePropp och jag träffas då och då för att sitta och gosa i soffan och se på barnsliga och roliga filmer som ingen utom hon och jag uppskattar. Vi har samma smak där och vi brukar göra plankstek eller baka något gott till våra nöjesstunder.


När min mamma levde gjorde hon och jag alltid kåldolmar varje höst i massor. Det tog en hel dag men sedan hade vi frysen full. Sedan kunde vi avsluta med att se på bingolotto eller någon buskisgrej på tv. Saknar det.


Mina tankar snurrar och jag känner att vi skulle göra mycket mer saker tillsammans istället för att kämpa på ensam.

Jag väljer ju bland mina vänner och vi har olika förmågor och talanger som vi kan dela med oss till andra.

Varför inte baka tillsammans ni som brukar baka till jul. Dubbelt så kul, mindre disk, bara använda en spis.

Laga mat tillsammans, städa tillsammans, julpynta tillsammans.


Det här förutsätter naturligtvis att man har vänner som man kan göra det med och jag kan verkligen vara glad och lycklig som har så många duktiga vänner att leka med.

 

Såg att det var haloween imorgon så jag ska väl ta fram mina kusliga grejor. Min stora skrattande häxa har redan fått komma fram men jag har stängt av ljudet för många blir lite rädda av hennes kraxande.

Annars bryr jag mig inte om det firandet och jag tror inte att det kommer någon hit med avsikten att skrämmas eller få godis.


Jag har en ide som jag KANSKE ska genomföra. Det är så att jag skrivit en barnbok som mina syskonbarn och syskonbarnbarn har fått att läsa. Det handlar om skogsnuvan, alltså inte jag utan den riktiga skogsnuvan och hennes vänner PillaBritta och en liten musfamilj som bor här i skogen. Dessutom om PipLisa och Lillebror bus (det är jag och min bror) och hur vi hade när vi var små.


Kanske skulle jag göra en ny blogg där jag varje vecka skriver en fortsättning på den sagan som barn kan läsa eller få läst för sig. Det finns alldeles för lite roliga sagor och jag tror att jag skulle kunna skriva något kul.

Vi får se.


Nåväl nu är det söndag och ute är det lite mulet och grått och lite rimfrost på marken. Jag ska nog gå ut en tag idag och få lite frisk luft. Nu gäller det att ta vara på de sista fina dagarna innan kylan och snön sätter stopp för utflykter i naturen.


Dagens ord: Tillsammans går allt så mycket lättare.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lise-Lotte

30 oktober 2011 10:24

Jsg tycker du borde försöka få barnboken publicerad! Den kommer att bli lika underhållande som Astrid Lingrens böcker, det är jag övertygad om!

 
Ingen bild

Lise-Lotte

30 oktober 2011 10:26

PS. Jag älskar både Tomas Ledin och köttbullar :)

 
Ingrid

Ingrid

30 oktober 2011 10:36

Du är lycklig du Anita som har så många goda vänner att dela både glädje och förtretligheter med. Så är det inte här, men jag är lite socialt handikappad sedan barndomen, så är det bara!

Visst var gårdagens program jättebra. Han är en ödmjuk och fin artist Thomas Ledin som har glatt oss i så många år.

Jag tycker absolut att du ska försöka göra något av din barnbok. Har du försökt få den utgiven? Om du inte har lust med det, så är idén att göra en sagoblogg väl alldeles utmärkt.

Kram och trevlig söndag!
/Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Skatan

Skatan

30 oktober 2011 11:33

Jag tror jag har sagt det förr ... klart du skall skriva en barnbok, flera barnböcker ... och publicera dom. Men det där med berättelser allteftersom i en egen blogg är inte en dum idé heller. Jag kan se mig själv ligga mitt i sängen med barnbarn vid var sida och läsa om den "riktiga" skogsnuvan som du, som jag tycker är den riktiga, har skrivit :-) Det ena utesluter ju inte det andra.

Till och med det här trädgårdsarbetet som jag har hållit på med i helgen går faktiskt lättare när man som vi är flera. Fast vi har en riktig "polis" i sällskapet och det är inte kul. Gör inte si, gör så ... nej så kan du inte göra. Jag tror jag blir tokig.

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Hannele på Hisingen

Hannele på Hisingen

30 oktober 2011 12:47

ofta går det fortare när man är flera

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
Liliann

Liliann

30 oktober 2011 13:21

Hm! Varför bor jag så långt borta??? OCH framför allt här där jag bor verkar ingen aldrig ha tid att göra nåt tillsammans. Det brukar vara jag och min yngsta dotter som träffas ibland och stökar med lite mat och bak men alldeles för sällan...
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Cecilia

30 oktober 2011 13:58

Det passar bra om du skriver en bok.Ellen fråga häromdagen om allt Astrid Lindgren skrivit verkligen hänt.Jag förklara att en del är fantasi och en del sant.Hade varit kul att läsa vad du skrev.Kram

 
Ann

Ann

30 oktober 2011 19:58

Ja kommer att följa "boken" , helt klart, fast jag inte är nåt barn, men jag gillar ju barnfilmer och barnböcker ändå... sen kommer jag naturligtvis att läsa den för lilla Melissa, var så säker! Att göra saker tillsammans är ju det allra kuligaste....Mer av det!!!Nu ska jag titta på min favorit Gustafsson 3 tr på tv! Vi hörs kompis! Kram!

http://dansann.blogg.se

 
Soldansare

Soldansare

30 oktober 2011 20:24

Är det någon som kan ha en sådan sagoblogg så är det väl du! Och jag håller med Lise-Lotte, du borde få boken publicerad. Jag vill hemskt gärna läsa!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Kristina

Kristina

30 oktober 2011 20:53

Jag önskar att jag hade bott närmare dig du har så mycket kul på gång.
Att gå ut i skogen och samla grejer och sedan pyssla är jättroligt.
ha det gott och go kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Titti

30 oktober 2011 21:27

Vad mysigt det låter, att göra köttbullar tillsammans så där!
När kottarna var små hade jag jämt hjälp med bakningen. Numera bakar jag i stort sett aldrig.
Vad roligt det låter med boken om Skogsnuvan! Vad menar du med "den riktiga"? Det är ju DU som är den riktiga! Sagoboks-Skogsnuvan, är förstås en fantasifigur som bor i sagobok-skogen.

 
zaq

zaq

31 oktober 2011 07:32

Heja på för barnboken!
Ja, du Skogsnuvan, nog tycker jag du ska ge Turkiet en chans om du får råd, kör igång din Loppis och res sen för pengarna! Fråga dina goa vänenr i omgivningarna så att de rensar sina skåp och lådor också så du får ett brett och bra utbud på prylar, det drar folk!
Jag fick ju ihop rätt mycket pengar på mina månader med Loppis (- vännernas prylar) så det tror jag du får också, kul har man dessutom under tiden!
Go Girl! ;-)

http://zaq.blogg.se

 
Janne

Janne

31 oktober 2011 08:30

Hej! Vad gott det ser ut. Det är bara potatisen och sylten som fattas. LER ! Ha en fin dag !

http://skogsduvorna.blogspot.com

 
Ingen bild

Ewan

31 oktober 2011 16:17

Lyckliga du,som är omgiven av så många,fina Vänner.Själv har jag bara en Riktig Vän och jag saknar henne.16 mils körande mellan oss,så det är inte varje vecka vi träffas precis.Kram till Dig Anita från Ewan1

 
margareta.warenius@gmail.com

margareta.warenius@gmail.com

31 oktober 2011 17:43

Sagoblogg för barn vore väl bra. Bara att sätta igång.
Trevlig sammanhållning ni har där i skogen, du tycks ju var oerhörd social.
Själv är jag en social enstöring!

margareta

http://margaretawareniusblogspot.com

 
Margit

Margit

1 november 2011 23:03

Så praktiska ni är, som hjälps åt!! Då går allting mycket fortare och det blir mycket roligare!! ocg så byter ni "tjänster" med varandra!!!
Ja tänk vad livet är härligt, att ha så många GOA vänner..träffas och skratta och umgås med och ha roligt samtidigt!
Mycke köttbullar ni rullat!! Bra att gör mycket på en gång, snabbt och bra när man då kan ta dom från frysen..och värma och äta!!!
Kram till dej Anita!!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Ingen bild

CAMILLA

5 november 2011 00:40

JA!!Sagobok och sagobok.....Då kommer du sälja MASSOR !!Jag s atill pappa när jag fick boken nu till Joel att du borde släppa den som bok på ett förlag!!Den vi ficke fortfarande kvar på skolan..... de ville läsa hela !!Fröknarna var såå imponerade och tyckte det var så kul att läsa!!!!!SÅ DET SÅ
KRAM KRAM

 
Staffan H

Staffan H

14 november 2011 22:00

Det där ser väldigt gott ut!

Med din berättartalang skulle du både kunna skriva fortsättning på sagan, illustrera den och skicka in den till en drös förlag. Skulle inte bli det minsta förvånad om du fick napp.

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 25 maj 08:41

  Så varmt och skönt det varit. Därför var det korta byxor topp och sandaler so jag hade på mig i torsdags och vilket rent misstag det var.   Jag följde med PappersBeda till Östersund och det var bara 5 grader varmt och regnade. Fy sjutton så ...

Av Anita - Onsdag 22 maj 18:45

  Nu är nog den bästa tiden. Varmt och skönt och fjärilar och humlor och inte ens mygg ännu.   Igår var det rekordvarmt och fram på eftermiddagen kom TuppOla och vi åkte till Östersund för att gratta Sofie Propp när hon fyller år. Indalsälve...

Av Anita - Måndag 20 maj 22:15

  Sådana här dagar är det minsann en ren fröjd att vara pensionär. I den ljuva vårens tid när friheten känns som en gåva. Jag tänker på hur man hade när man jobbade. Hur man längtade ut i solen. Hur man undrade hur man skulle hinna med allt man sk...

Av Anita - Fredag 17 maj 07:37

  Sista dagarna har gjort mig riktigt nöjd både med vädret och med min insats. Tänk att energin kan komma tillbaka så fort bara det blir fint väder.   Tisdagen plockade jag ut pelargonerna till växthuset. Jag lagade sprickor med ull så att de...

Av Anita - Måndag 13 maj 09:16

Ibland ska det vara första gången på länge som man man gör något och så var det den här helgen.   Första gången på flera år som min bloggvän Skatan kommer och hälsar på. Det var så roligt att träffa henne igen och på något sätt kändes det som igå...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se