Direktlänk till inlägg 31 oktober 2011

EN DEL PUZZELBITAR PÅ PLATS

Av Anita - 31 oktober 2011 17:08

  Tjosan hejasan faderittan lambo

Int firar jag  den här dagen speciellt men jag har plockat fram mina häxor i alla fall.


Oktober månad har gått och när jag tänker tillbaka på den så har det varit en ovanligt bra månad för sin tid. Ingen snö, ingen kyla, inte så blåsigt och jag har haft sällskap främst av kinabror och kinatjejen och flera andra och vi har gjort roliga saker. En ovanligt fin höstmånad.


Idag ramlade en puzzelbit på plats. Hantverkarn som ska laga min spis var hit och tittade på den. Man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken men han har på sätt och vis börjat i alla fall.


Igår kom broder O och SofiePropp och vi tog upp bryggan.


Jag har fått till min tand och betalat den.


Vinterdäcken är på och vi har gjort massor av köttbullar.


 

Så länge sjön är ofrusen och snöfri är det en tid med en härlig skymning och en härlig gryning. Jag kan sitta och titta ut genom köksfönstret och se solnedgången och hur färgerna förändras från gult till orange och till rosa innan det blir alldeles mörkt. Eftersom solen står lågt nu blir allt belyst på ett annorlunda sätt.


Jag går varje dag badstrandsrundan och jag kan inte annat än beundra Farbror Bäver. Andra hatar bävern och tycker att han förstör men jag vet vilka som förstör. Visst dämmer han och grejar men det är ingenting mot skogsmaskinerna som göra fula kalhyggen och göra stora sår i marken där det står vatten.

Vi ska nog sopa rent framför vår egen dörr innan vi klagar vi människor


Farbror Bäver håller som bäst på med att samla kvistar i mindre storlek så han har något att äta i vinter.


Mig hjälper han ju på många sätt. Han tar ner björkar som jag sedan kan använda till ved. De små fint gagda pinnarna använder jag till tavelramar och det flis som blir när han gnagt är det allra bästa att tända eld i bastun med.

 Så farbror Bäver tycker jag mycket om och jag hoppas att ingen lyckas skjuta honom.


Dessemellan jag är utomhus och njuter av den fina hösten så väver jag. Just nu är det mattväven som gäller och jag har en matta som väver sig själv just nu.Ja slå in trasorna får jag förstås göra men jag kom på en ide när jag sorterade trasor. Varför ska man göra som man lärt sig. Göra ränder och få ett regelbundet mönster.


Nej nu har jag svarta och vita trasor och mönstrade trasor som är svart-vita och någon annan färg och så bara växlar jag svart mönstrat vitt mönstrat, bara som det faller sig och huller om buller. Jag tror att det kommer att bli en ovanlig zebrarandig matta, häftig och ovanlig. Det är så kul


Det regelbundna är ju egentligen igenting för mig. Det är precis som när man målar eller skriver.

Jag tänker inte, planerar inte utan låter det bara bli som det blir och som det vill.


November månad ligger framför oss och jag hoppas på snöfritt, halkfritt och en härlig skridskois på sjön.

Jag hoppas att ingenting går sönder och att mina pengar räcker. I almanackan är många dagar fulltecknade med roliga saker och spännande saker så ni ska nog få höra mer av mig framöver.


 

Jag tänder i alla fönster så älgarna, ugglorna och allt oknytt kan titta in på mig när jag sitter här  framför brasan och myser med katten Oskar i famn.


Dagens ord: Mörkret är ingenting farligt, det är bara solen som gömt sig för ett tag.

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

31 oktober 2011 18:23

Ja visst har det varit en härlig sista oktoberdag ... Och jag håller med dig ...väv på du på dina egna alldeles speciella Skogsnuvemattor ... de kommer att bli helt fantastiska och som "de vill". Det är jag alldeles säker på. Jag ser er framför mig också där ni sitter framför elden och myser ... du och Oscar. Jag önskar jag kunde kila förbi ...

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
The Secret Garden

The Secret Garden

31 oktober 2011 19:23

Jag gillar också bävrar! Har fångat några på bild..men det blev inte så bra.
däremot så för många många år sedan så satt jag i kanoten och drev med strömmen i en liten å..och DÅ kom jag nära!! De simmade brevid kanoten! När de väl upptäckte mig dök de med ett plask och stänkte ner hela mig. Det var en riktigt härlig och mycket annorlunda upplevelse. Antar att det är efter det som jag liksom känner lite extra för dessa stora vattengnagare.

http://hemligatradgarden.blogspot.com

 
mimio

mimio

31 oktober 2011 19:24

Åh herre guuuu måtte ingen skjuta Herr Bäver. JAg tänker på honom var kväll jag lägger mig, för där hänger den fina drömfångaren du gjort åt mig och som har en ram av Herr Bävers fint gnagade pinnar =)
Du har alldeles rätt i att det är människorna som förstör, inte djuren.

http://mimio.blogg.se

 
Ingen bild

Titti

31 oktober 2011 20:30

Ja solen måste väl oxå få gömma sig under täcket och sova nån gång!

 
Sandra

Sandra

31 oktober 2011 22:10

Snöfritt ja tack! Ser inte fram emot att skotta snö än på länge måste jag erkänna.

http://kvickrot.bloggplatsen.se

 
ANITA

ANITA

1 november 2011 15:21

Jäsingen vicken underbar häxa lite lik mej tycker jag :)gillar o läsa din blogg e som o läsa en bok som man inte kan lägga ifrån sig men de måste jag göra nu för mina små migrängubar snackar lite för högt i skallen så de blir en kall trasa på huvet..ha en underbar dag idag ..kram

http://trollmorslillalya.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

1 november 2011 20:31

Jag gillar också herr Bäver. Vilket gediget arbete han lägger ner. Tänderna växer allt eftersom och han är sin egen tandläkare. Snacka om egenvård.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Selma

Selma

2 november 2011 09:30

Det var länge sen det var nåt vidare Lambo!

http://frunatmaken.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 25 maj 08:41

  Så varmt och skönt det varit. Därför var det korta byxor topp och sandaler so jag hade på mig i torsdags och vilket rent misstag det var.   Jag följde med PappersBeda till Östersund och det var bara 5 grader varmt och regnade. Fy sjutton så ...

Av Anita - Onsdag 22 maj 18:45

  Nu är nog den bästa tiden. Varmt och skönt och fjärilar och humlor och inte ens mygg ännu.   Igår var det rekordvarmt och fram på eftermiddagen kom TuppOla och vi åkte till Östersund för att gratta Sofie Propp när hon fyller år. Indalsälve...

Av Anita - Måndag 20 maj 22:15

  Sådana här dagar är det minsann en ren fröjd att vara pensionär. I den ljuva vårens tid när friheten känns som en gåva. Jag tänker på hur man hade när man jobbade. Hur man längtade ut i solen. Hur man undrade hur man skulle hinna med allt man sk...

Av Anita - Fredag 17 maj 07:37

  Sista dagarna har gjort mig riktigt nöjd både med vädret och med min insats. Tänk att energin kan komma tillbaka så fort bara det blir fint väder.   Tisdagen plockade jag ut pelargonerna till växthuset. Jag lagade sprickor med ull så att de...

Av Anita - Måndag 13 maj 09:16

Ibland ska det vara första gången på länge som man man gör något och så var det den här helgen.   Första gången på flera år som min bloggvän Skatan kommer och hälsar på. Det var så roligt att träffa henne igen och på något sätt kändes det som igå...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se