Direktlänk till inlägg 14 november 2011

ETT LITET HOPP

Av Anita - 14 november 2011 16:32

 

Igår när katten Oskar och jag gick badstrandsrundan var det en genomskinlig fin is inne i badviken, för tunn att gå på men ändå så att hoppet tändes om skridskois. Några dagar till med kallgrader och ingen snö så kanske kanske vi kunde försöka att ha en trevlig skridskodag. Samlas några stycken, grilla korv nere vid sjön och åka skridskor.

Det skulle ha varit så trevligt.

 

Ser ni att isen är precis som glas och man ser botten och fiskarna och det är en härlig upplevelse att åka på den isen. Det var så länge sedan vi kunde göra det men igår tändes hoppet.


Det var ganska kyligt igår och jag gick dom 4 km ner till kyrkan för att sätta ljus på pappas grav. Sedan kom broder O och vi åt söndagsmiddag tillsammans.


Några kvällar nu har det smugit ett djur utanför. När jag släppt in katten Oskar har jag hört hur det krasat i frosten och ett djur har rört sig bakom buskarna. Jag vet inte vad det har varit. Var ut igår och tittade på spåren men det var i alla fall inte en älg för dom har stora spår, kanske räven eller möjligen en grävling.


Inatt började det storma. Isen gick upp och det klingade som tusen silverklockor när isflaken for in i varnandra. Det var rent omöjligt att sova uppe i mitt sovrum. Jag hörde hur kvistar slog mot plåttaket och det visslande, kvirrade och dånade överallt. Det var bara att gå ner och lägga sig i soffan.


När jag vaknade imorse var det många plusgrader och all is var borta från sjön men.........ingen är gladare än jag om det inte snöar så jag ska väl inte klaga. Ute på bron satt en ekorre och det var länge sedan det var någon här. ett tag hade jag 8 stycken men rätt vad det var försvann dom. Jag gillar ekorrar.


Annars har jag väl ingenting att skriva om idag. Det har varit en helt vanlig dag i Fisksjön. Inte en människa har varit hit idag men jag har väl pratat i telefon en del. Jag har bytt gardiner och vävt lite grann annars rätt lugnt


Inte kan jag hitta på något bra dagens ord heller så det får väl bli ett ur min almanacka

I dag är första dagen på resten av ditt liv.

 
 
Ingrid

Ingrid

14 november 2011 17:24

Jag pratade med en bekant vid Konsum idag och han påstod sig ha hört, från säker källa (hmmm??), att vi inte skulle få någon snö före jul. Den nyheten tog vi tacksamt emot, för i den här åldern är inte snön till någon nytta alls. Enda glädjen med den är att det blir lite ljusare ute, men man tröttnar snart på det där vita.

Hoppas nu att isen lägger sig så där vacker igen, så att du kan få åka skridsko på blankis.

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Lena

Lena

14 november 2011 19:54

Vilka härliga dagar du har vid Fisksjön. Synd att isen försvann men som det stormade även här hos mig är jag glad att taket var kvar i morse. Vilket blåsväder!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

14 november 2011 20:08

Håller tummarna för skridskois!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

margareta wårenius

14 november 2011 21:01

jättefint foto från badstranden. varje gång jag ser dina foto, så tänker jag ; vilken härlig miljö!
margareta

 
Skatan

Skatan

14 november 2011 21:06

Jag håller tummarna för skridskois på Fisksjön i år. Det vore väl en fin present till en nybliven pensionär... och så hoppas jag också att snön håller sig borta länge länge länge ... även om det blir väldigt mörkt då.

Kram!

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Staffan H

Staffan H

14 november 2011 22:03

Skridskois låter trevligt och jag hoppas att din önskan slår in. Det är otroligt vackert uppe där du bor.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Selma

Selma

15 november 2011 13:15

Jag har börjat längta efter snö. Det är så förtvivlat mörkt utan.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Karin

Karin

15 november 2011 22:43

Vilka vackra foto du har tagit på din omgivning! Man njuter i fulla drag! Visst går tiden fort som pensionär, men livet är bra skönt när får VÄLJA vad man vill göra för roligheter.
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Janne

Janne

16 november 2011 08:40

Hej! Vacker bild. Det är viktigt att kolla tjockleken på isen så det inte händer något illa. Ha en fin dag !

http://skogsduvorna.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards