Direktlänk till inlägg 21 november 2011

DRUTTA PÅ ASLET

Av Anita - 21 november 2011 17:14

 

Att allt har en mening och att man ska lära sig av det man är med om har jag lärt mig på diverse positivetetskurser men faaaan trot.


Vete sjutton vad man skulle lära sig av en sån här dag.


Gårdagen var redan förstörd när jag tittade ut genom fönstret och såg blötsnön vräka ner utanför fönstret, fåglarna satt stilla och kurade som små runda bollar och allt var grått, grått, grått. Vilka var det som ville påstå att det blev ljusare när snön kom föresten? Inte då här i alla fall.


Jag hade bestämt mig för att gå ut med askan ur spisen så jag tog den överfulla asklådan och gick ut med den.

Slipprig nysnö på vått gräs. Jag gick försiktigt och hade mina riktiga vinterskor för jag vet ju hur jäkligt det kan vara men tjoooop så drattade jag på ändan rakt ner i blöthelvetet och fick all aska över mig.


Klart att ni skrattar när ni tänker på hur jag såg ut där jag satt indränkt i aska från topp till tå och till och med småfåglarna flög runt om kring och hånskrattade.


Vet att jag svär för mycket (något som blev när jag jobbade med åkare) men ni skulle hört mig nu. Attans attans, förlorade min ev plats i himlen direkt.


In med alla kläder i tvättmaskinen och hoppa in i duschen själv och det var inte lätt att få bort fet aska som hade bitit sig in överallt till och med innanför sockarna och trosorna hur det hade gått till.


Funderade över vad jag skulle lära mig av detta? Att jag inte ska gå ut när det är snö men tyvärr så går det ju inte att undvika.


Tog tag i berget med disk efter gårdagens middag.

Den nya diskmaskinen funkar inte bra. Trots rengöring och petande här och där är hälften av disken skitigare än när jag stoppade in den och det hjälpte inte att köra en gång till.

Det blev att plocka ut allting och diska för hand, något jag inte alls räknat med och som inte gjorde mitt stygghumör bättre.


Nåja det blev bättre framåt kvällen och jag åkte iväg på bokcirkel.


 

Idag ringde DataFia och ville jag skulle komma ner till henne för hon var ledig idag.

Så tog jag en promenad ner till byn. Vägen var glashal och till och med älgen hade halkat så jag gick på sidan om vägen. Nu börjar det här halkandet både när man går och åker bil, ytterligare ett elände med vintern.


Det var dimmigt men framöver dagen lättade dimman och snön hade smält bort nere på byn. Bakom den gamla kyrkan var bergen så fint blå och det var så vackert.

Jag tycker så mycket om hästen färger innan snön förstör alltihop och som sagt en promenad på några kilometer får en alltid på bättre humör.


Det där att allt har en mening kan man fundera över faktiskt. Trasig diskmaskin och ramla på aslen i snön vad kan det ha för mening? Jag bara undrar? Gå inte ut när det är snö?


I mina svagaste ögonblick funderar jag på om det är den nya tomten Nicklas som tog krokben och mixtrade med diskmaskien.

Det ska ni ha klart för er att kommer jag på honom med något mer hyss kommer han att bli instängd i lådan igen med en jäkla fart.

 


Dagens ord: Dratta på ändan gör ingenting så länge man kan resa sig igen.  

 
ANNONS
 
Margit

Margit

21 november 2011 19:28

Förstår att det <<inte var en rolig situation..att du halkade och fick SOTET över..på dej!!! Inte roligr!!! Och så funkade inte tväöttmaskiinen heller..stackars dej!! Men som du sa..TUR att du INTE bröt nåt ben....
Fina bbilder och färger på himlen,på bilderna du visar!!!
Kram på dej, Anita!!!! ta det försiktigt!!!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Ingen bild

margareta wårenius

21 november 2011 19:29

Vad jag har sett och vet, har ALLA norrläningar spark.

Nu är du kommen i den åldern så du behöver en oxå.

En olycka kommer sällan ensam!

margareta

 
Ingen bild

Titti

21 november 2011 20:34

:)
F´låt, men jag kunde faktiskt inte hålla mig för skratt!
Alldeles säkert var det Niklas Storefar som gjorde ett hyss för dig. Men jag förstod inte riktigt, det var väl läkestenen som låg i en låda på vindsrummet, inte tomten?
Låt läkestenen få en fin hedersplats i ditt hem och lova tomtefar en stor skål med gröt på jualfton, så blir ni nog vänner!
Kramar till dej å Oskar!
Hälsning till Storefar.

 
Ingen bild

Annci

21 november 2011 20:55

Ett tips,, En regnponcho vore nåt att täcka sig med när man går ut med aska..även på vintern..då fastnar all aska på den om du drattar på ändan en gång till. Kram på dig

 
zaq

zaq

21 november 2011 21:31

Jag håller fullt med dig och önskade det kunde räcka med att umgås, äta gott och ha trevligt på jul. Eller att man satte ett "tak" på vad det får kosta, eller bestämde sig för exempelvis "något ätbart"...
Inte för att jag är snål, utan för att jag tycker det mest är handlarnas högtid och så var det väl ändå inte tänkt.
Så jag hoppas att de håller i sina slantar, alla!

http://zaq.blogg.se

 
Skatan

Skatan

21 november 2011 21:50

Lås in honom igen! Ta det säkra för det osäkra. För det var värst vad mycket olyckor du råkade ut för på en och samma dag. Fast man vet ju förstås inte om det är hans verk ... Och ibland tror jag inte alls att allt har en mening.

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
zaq

zaq

21 november 2011 22:10

omenhuvva! ja, vilken tur du inte bröt dig! Den där tomten, han verkar int go å tas med... diskmaskiner ska baske mig göra sitt jobb, annars blire ju bara tyarbete :-(

Vilka vakra höstbilder! De glittrar som guld! Här kom snö virvlandes igår också. var ut en sväng genom jobbet, men inom en timma hade det förvandlats till regn, inte en gnutta vitt och jag var BLÖT innan jag var hemma! Margit höll jag torr i sin finka bakpå cykeln med en stor handuk, gick bara finfint!

Ha det gott!

http://zaq.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

22 november 2011 14:38

Man ska ju inte skratta åt andras olycka, men jag måste ju erkänna att jag hade väldigt svårt för att hålla mig för skratt när jag tänkte på hur du såg ut där du satt i blötsnön med alla aska över dig.
Förlåt, förlåt!!
Men det blir nog en högläsning för Åke idag också!

Himla trist att diskmaskinen krånglar. Du som har så mycket folk hos dig behöver verkligen en bra diskmaskin. Jag köpte ju en och satte in när vi flyttade hit och "tanterna" runt omkring himlar lite med ögonen när jag berättar att jag har diskmaskin. "Det behövs då rakt inte, det är sååååå lätt att diska för hand". Och det kan jag väl hålla med om, att det är lätt alltså, men det är trist.

Kram Ingrid
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

margareta wårenius

22 november 2011 16:02

Förfarande vid hantering av aska!

Fixa till ett TEFAT,
ställ den precis utanför stugdörren
ta askbunken(se till att bunken ej är het)
ställ den till randen fyllda askbunken i tefaten.
Om det blåser; lägg snabb en gammal trasmatta eller utsliten
rock över den fyllda askbunken(så ej askan blåser dej i ansiktet)
Kan stå tills du får tid/lust att gå till skogs med tefaten.
Vid halka sätt på snöskor.

Så gorde man i Resele på vintrarna då jag var där på påhälsning.

margareta 
Beppan

Beppan

22 november 2011 17:32

Oj - vilken syn! Kunde vara tagen ur en Emil i Lönnebergabok...:-)

Jag har en dröm: Att det skulle komma snö sådär 2 dm kanske - men bara på ängarna och i skogen. Vägarna skulle vara bara. Då skulle det vara ljust i vår del av världen även på vintern, men vi slapp halkan och allt bök med vinterdäck på bilarna. Och så skulle det inte vara kallare än minus 5 grader och vintern skulle vara från Lucia till påsk.

Första snön föll hos oss i söndags natt. 3-4 cm kanske. Fullt tillräckligt! Gillar inte alls vintern....

Men man måste se det positiva - snart vänder ljuset tillbaka, bara en månad dit :-)

Så vacker bild den med kyrkan!

http://beppansallehanda.blogspot.com

 
Rebecca

Rebecca

22 november 2011 17:44

Vilka fina bilder! Får en så mysig känsla i hela kroppen, även om man ryser lite av kylan. =)

Rebecca

http://byxan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 20 sept 09:42

  Jag som aldrig brukar bli getingstucken har blivit det fyra gånger i sommar, senast igår. Annars var det en helt fantastisk dag igår. Varmt och skönt som den finaste sommardag. Vinden var ljum för en gång skull.    En bra dag för att fixa ...

Av Anita - Onsdag 19 sept 08:10

  Idag blir det nog en fin dag. Ser att solen lyser på min trädgård som fått andra färger nu.   Härom dagen gick jag en promenad på badstranden.  Tänkte på Astrid Lindgren och filmen vi såg i söndags. På hur fantastiskt det var att hon behöll ...

Av Anita - Måndag 17 sept 09:19

Nu blev ni väl lite nyfiken va? Kan bara säga som så till att börja med. Det är inte roligt att bli gammal och inte långre kan se så bra och inte gå ner i brygga och inte studsa som en gummiboll på stenar och jag börjar nästan misströsta på att klätt...

Av Anita - Fredag 14 sept 08:00

Det är inte så mycket äventyr och mysterier just nu men jag undrar i alla fall vem som drar upp morötterna ur landet utan att äta upp dom och lägger dom i en fin hög. Som ni vet finns det inga människor här nu så det måste vara ett djur, men varför? ...

Av Anita - Onsdag 12 sept 09:53

Igår när jag vaknade till en mulen dag och eftersom jag hela sommaren sagt att jag ska putsa fönster när det inte går att vara ute så var det bara att sätta igång. Jag har inte putsat fönster på flera år. Ytterligare en sak jag skulle göra när jag bl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se