Direktlänk till inlägg 30 november 2011

ATT KOMMA HEM

Av Anita - 30 november 2011 18:47

Jag längtar aldrig hem när jag är på resa men .....visst är det skönt att komma hem och få ta igen sig och smälta allt man har varit med om.


Man får så många nya ideer och uppslag. Det som jag kom på var att jag nog måste börja tova igen för oj så mycket roligt man kan göra om bara fantasin finns.

 

Se här en gästbok med tovad ull på och små stenar som dekoration.

 

En söt liten julkrubba med söta små figurer. Jag köpte en ängel också av tovat.


Vi såg så mycket fint och ibland är det enkla det vackraste. Tänk att jag inte tänkt på det. På ett hotell såg vi den här enkla fina dekorationen.

 

Två metallskålar med kottar i. Så enkelt och snyggt.


Det är inte så dumt att få lite nya intryck när man som jag sitter här i skogen och allting är rätt lika hela tiden.


Igår var jag på jobbet halva dagen och sedan var PappersBeda här och vävde och hjälpte mig med diskmaskinen. Nu diskar han rent som aldrig den när en grej blivit bytt.


Inatt har det stormat och när man vaknar och ser blötsnön vräka ner är man glad att man inte behöver ut i halkan och fara omkring utan kan hålla sig inne och minsann finns det att göra. Jag har satt upp adventstakar och stjärnor och ljus ute och bytt till andra dukar och plockat och plockat och plockat.


Jag har sett på dr Cvinn och hennes underbare älskare Sylly och ibland när jag ser på något så romantiskt och härligt kan jag verkligen känna att det saknas något i mitt liv. Att det är lite trist att inte ha någon som älskar en och veta att man blir ensam resten av livet. Inte ensam för jag har ju vänner men att ha en man att gosa och älska med.


Jag får ju skylla mig själv för att jag inte ens försöker för jag vet att verkligheten minsann inte är någon romantisk dans på skära rosenblad när det bär till mest en dans på vassa taggar.


Vem skulle föresten kunna älska en gammal grinig kärring som jag? Det förstår man ju är omöjligt så man får väl nöja sig med att titta på snygga Sylly och drömma sig bort en liten stund.


 

Från det ena till det andra så vet jag inte om jag talade om att maten var fantastisk på Island och det mörka på den här tallriken var valkött, annars är det fisk i alla modeller och sorter och lika goda allihop. När man var ung brydde man sig inte om mat så mycket men det blir mer och mer viktigt ju äldre man blir.


Maten är så att säga halva födan och så känns det när man går ut och äter. Det är riktigt mysigt när man har trevligt sällskap.


Jag är så glad att vi är inne i December och det fortfarande inte varit någon kyla att tala om. Då blir det billigt med strömmen och jag har inte behövt frysa inomhus som jag gjorde ifjol vinter.


Inte har jag börjat skotta snö ännu heller och det är jag innerligt tacksam för. För min del kunde det vara bart hela vintern men jag vet att vissa längtar till snön så ok då, lite pudersnö till julafton  kanske jag kan stå ut med.


Dagens ord: Varje ålder har sina glädjeämnen.

 
ANNONS
 
Liliann

Liliann

30 november 2011 19:40

Välkommen hem Anita! Men du hur många gånger måste jag säga det? Du ÄR vacker Anita både inuti o utanpå..så det så! Idag hade vi nog det mest underliga väder här kl 0630 8,5 plusgrader 20 minuter senare var det 2. Störtregnet övergick i tät blötsnö och mitt i allt...gick åskan???Vet inte jag om det är så mycket bättre än lagom med kallsnö och en 10 minus...
KRAM

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingen bild

margareta wårenius

30 november 2011 21:00

ATT BLI ENSAM HAR INGET MED UTSEENDE ATT GÖRA!

Men, du ska se Anita rätt som det är så händer det!!!

margareta

 
Skatan

Skatan

30 november 2011 21:50

Så sant som det är sagt ... fast känslan och insikten kommer i efterskott: Att Varje ålder har sina glädjeämnen. Nu gillar jag mat så mycket att jag tänker och drömmer om den överdrivet mycket Och det gjorde jag inte förr. Då, när jag var yngre, var det stora glädjeämnet något helt annat om du förstår vad jag menar :-)
Jag tycker att det skulle vara jättekul att komma upp till dig i mars eller när det börjar våras ... det är också ett glädjeämne ... att ha träffat dig IRL och att vi blivit så goda vänner.

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

30 november 2011 22:07

Visst är det så sant som det är sagt att varje tid, varje ålder har sina glädjeämnen. Man brukar ju säga att summan av lasterna är konstant och det kanske ligger något i det.
När tillvaron krymper och tillfällena till förlustelser avtar, så blir annat viktigare. God mat, att kunna dricka ett gott vin, att ha någon att skåla med, det är sånt som betyder mycket för oss nu.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
ANITA

ANITA

1 december 2011 00:45

Hej så här på natten jag har nu sovit nåra timmar somnar snart igen men kan inte låta bli o kika runt stannar här en stund älskaer din sida .. oj jag har plockat kottar nu vet jag vad man kan göra med dom enkelt tjusit o lätt tack för tipset.. på kul egentligen de där med sur Gamla KÄRRINGAR OK TILLHÖR JU DOM JA MED Fasst jag vet ju att de e på kul men du vad ska vi göra med alla sura gamla gubbAR SOM SPRINGER FRITT JAG HAR ELMOPPE DU KAN FÅ SITTa bakpå 15 km så e vi ut jakt man vet ju aldrig..apropå prover dom tas för att jag somnar jämt o ständigt kan sova nåra dar i ett sträck tur jag kommer opp o pinkar:))så dom ska gör EN HJÄRNRÖNTGEN PÅ MEJ FÖR DE HÄNDER JU LITE ANNAT OXO MED MEJ..MEN JAG HAR ALLTID VARIT EN JÄKLIT GLAD O SNACKSAM O POsI

TIV MÄNNSKA MEN IBLAND FÅR MAN JU LOV O GÅ LITE NERÅT O INTE ORKa så mycke hoppsan som vanligt trycker jag på knappar som man ska ge sjutton i..snart så trycker jag nog på en knapp o mörklägger hela stan:)) de jag skriver e mycke pladder e en riktig pladdermaja..mitt barnbarn 9år lilla Bellan sover o ska väckas kl 7 o till plugget,,,o jag säger som dej hoppas inte den där jäkla snön kommer jo ok bara 2 kanske 3 dar julen de räcker jag har ju brukat smita till Brasilien Salvador nåra månader förr över vintern från okt -mars bara underbart nähä nu börjar ögona stängas gonatt min vän sov så sött nu ..hors de vart mycke pladder men ok kram måste ju säga ett av mina barnbarn 18 år hon praktiserar på ett sjukhus som man e för o pigga opp sig o bli bättre efter sjukdomar o sånt jag har sagt åt henne o hålla ögona öppna för nån söt lite sak gärna lite pigg:))gonatt...ps hoppas du har fattat mitt lilla samtal så här i litet halvvaket tillstånd:)

rt o vikla opplevelser

http://trollmorslillalya.bloggplatsen.se

 
Janne

Janne

1 december 2011 08:10

Hej! man kan göra mycket spännande och kul med ull , tyg och garn. Ha en fin dag !

http://skogsduvorna.blogspot.com

 
Selma

Selma

1 december 2011 14:34

Jag brukar propagera för att snön ska komma färdigskottad och klar och att det kan få vara en halv till en meter med just färdigskottad snö. Sen ca 5-10 gr kallt och solsken till den sista mars då allt kan få tina bort.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
zaq

zaq

2 december 2011 00:27

Island?! Herrejösses människa, haru vare åt Island!!!
Ett av mina drömresmål!
JAg har varit off en tid och nu ser jag ju att jag missat jättemycket, måste läsa ikapp mig, oj-oj!

Jag som bara kulle slinka in och säga, var glad i dina maskiner, sköt om dem för de är "guld" värda har jag fått lära mig på resan mot en ny symaskin. tur jag är snål på andra håll, har garanterat cyklat ihop till den under denna långa (tack-och-lov) barmarkstiden!

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 23 feb 08:36

Efter en vecka full av liv och lust sitter jag här själv en lördagsmorgon. Skåningarna åkte imorse och Kinabror har farit på rally. Igår var det fullt ös hela dagen. Vi hela gänget (8 st) var på Hammarstrand och åt på hotellet. Innan hade barnen åk...

Av Anita - Onsdag 20 feb 09:51

Som vanligt kunde jag inte sova när fullmånen spridde sina strålar över sovrumsgolvet i förrgår natt. Det blev till att ligga och fundera. Det har varit några fina dagar nu minsann. Bestämde mig för att julgranen ska ut nu. Den börjar barra lite gr...

Av Anita - Måndag 18 feb 09:37

Det har varit en vecka med konstigt väder men vad kan man vänta sig den här vintern? Det har varit blåst, halka, snö och skitväder men så igår var det helt suveränt. Vattnet på sjön hade frusit till under natten, det var ett par grader kallt och vark...

Av Anita - Fredag 15 feb 16:03

  Nog har jag hört hur man ska göra. Gå så man blir svettig och anfådd i en halv timme varje dag. Helst ska man ha stavar att fäkta med och en del går med hörlurar så dom ska slippa höra naturen ljud och slippa höra hjärtat och andetagen.   me...

Av Anita - Torsdag 14 feb 12:24

  Inte lär det bli varken rosor eller kärlek för mig en sådan här dag men det blev i alla fall en teckning från en liten kille som råkade komma inatt. Det är Kinabrors son med familj som kom och nu blir det säkert en vecka med full rulle. Lite o...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se