Direktlänk till inlägg 6 december 2011

JULBOCKEN

Av Anita - 6 december 2011 16:44

  Kvällen igår ägnade jag mest åt att prata i telefon, först med sonen och sedan med min kusin. Så kom DataFia med man och vi fikade lite.


Även en pensionär måste ha lite struktur och planering med tillvaron så idag blev julkorten klara och jag började stöka med lite av varje.


Fåglarna utanför var massor och rätt vad det är får jag se en stor hök komma farande och plötsligt var alla fåglar spårlöst borta. Jag vet inte om han lyckades ta några men det tog en hel timme innan dom var tillbaka vid fågelbordet.


Såg att det var rätt fint ute och fick för mig att jag skulle åka spark på sjön. Ser ni så tråkigt det ser ut nu när snön har landat på både isen och på land. Borta är allt grönt och det är bara vitt vitt vitt.


Jag kan inte på något vis få in i skallen vad som är fint med snö. bara enformigt och tråkigt kan jag tycka.

 

Dagen blev inte alls som jag planerat. En kompis ringde och frågade om jag ville ha en stomme till en julbock och det är klart att jag ville. Jag har visserligen inte gjort någon bock förut men jag blev eld och lågor och lade alla andra planer på hyllan.


Satt iväg ut i skogen och klippte granris och började jobba med att binda och göra iordning bocken.

Det var inte särskilt svårt och det var riktigt roligt.

 

Så här blev den. Det är klart att den inte ska stå inne utan den får gå ut.

 

Nu får han stå ute och vakta huset som en annan vakthund. Jag hittade till och med en gammal bjällra som han får ha ring halsen. Så kul.


Det började blåsa på eftermiddagen så det blev inte något av med att ta fram sparken och åka på sjön utan istället så blev den en skön stund framför tvn och dr Qvinn. Så har ännu en dag gått sin väg och mörkret har lagt sin svarta jacka över världen, månen  kikar ut genom halsringningen och fåglarna har gått till ro.


Katten Oskar har hittat en ny älsklingsplats precis där värmepumpen blåser som värst och varmast. Där ligger han och myser.


Jag tänker lägga mig i badkaret och mysa lite och bara ta det lugnt resten av dagen. Hungrig är jag men hittar just ingen mat. En potatisbulle fanns kvar och en klick lingonsylt. Det får väl bli min middag. Imorgon är jag bjuden på julbord så det skadar väl inte att äta lite idag.


Dagens ord: När mörkret är som värst lyser stjärnorna starkast. 

 
ANNONS
 
zaq

zaq

6 december 2011 17:13

Oj vilken härlig bock!
Oj, vilken lust jag fick till en sådan!
Otur hade du med skridskoisen, jag följde den väntan med spänning, minns själv barndomens skridskoisar, en gång åkte jag i skogen där en bäck svämmat över och gjort en "plan", men det ver ju lika kul att åka i bäckfåran! :-)
Nä, det är inte lönt med sparkarn, här sandas det febrilt, men inte så man törs kasta sig upp på cykeln :-(
eller det är massor som cyklar, båd med och utan dubbdäck, men jag är för feg... Elelr rädd om armar och ben!
hmm... Avundas dig bocken, den är sååå fin, vad skoj det måste varit att få göra den!
kram!

http://zaq.blogg.se

 
zoega59

zoega59

6 december 2011 18:53

Vad fin din julbock blev.

Ha en fortsatt bra kväll

http://zoega59.blogspot.com

 
mimio

mimio

6 december 2011 19:58

Åh en kompis till Nino ju!!! Jättefin blev den och vilken tur att du fick bockaskelettet =) Blir sugen på att göra en jag också.
Nu ser det annorlunda ut på dina sjöbilder,... annat var det i somras när vi bastade och badade i sommarregnet...

http://mimio.blogg.se

 
Skatan

Skatan

7 december 2011 08:06

Jättefin bock! Att kunna få till en sån och bara ha en stomme. Du kan du Skogsnuvan. Jag köpte en julbock på Marknaden av Titti (som brukar ha hand om StinaFina och som är duktig på allt möjligt precis som du) som jag gav till Örebroarna när de hälsade på. Den var också fin men jag tror ändå att din var ett strå vassare ... :-)

Det vita kan också vara fint. Speciellt som det svarta bryter igenom här och där :-)

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
ANITA

ANITA

7 december 2011 10:20

Du har en fin vaktbock o vara glad att den står utanför dörren o inte i Gävle..hur jag nu kom o tänka på det tittade ut o såg snön o jag säger som dej..jäkla snö...ok ungarna har de kul men härutanför mej har vi backar men det är ganska tomt ute med barn ..jag vet inte om dom sitter hemma o tittar på tv eller:)jag törs inte ge mej ut snart med min elmoppe ser ut som en stor köttbulle där jag sitter inbakad för o inte frysa:)..förra vintern var jag inne men ska ta mej 17 ut i vintern..jag klagar absolut inte har så mycke o pyssla med o min lilla Bellan bor nästan hos mommo..vi älskar o pyssla tillsammans åker ut i naturen o plockar allt vi kan sen sitter vi o myser o gör saker..förr när jag kunde hade kompisen o jag stånd på marknader,, tänkte skriva tur man inte e karl då..jaha så skrev jag det iallafall fy på mej:)men vi hade så kul o min trut passade perfekt å vara där ja kompisen e likadan:)..jag har tänkt mycket på att sluta med min blogg har inget att ge..men sen skriver jag här o upptäcker att jag nog ska fortsätta lusten återkommer så nu kan jag nästan inte sluta skriva men de ska jag göra för nu ska jag sova en stund till..:) o du tack för att du finns med dina underbara sätt att berätta o glöm inte o sätta på dubbarna under skorna när du går ut ! kram

http://trollmorslillalya.bloggplatsen.se

 
margareta.warenius@gmail.com

margareta.warenius@gmail.com

7 december 2011 13:53

Dramatik hos dej; Hök som lurar på småfåglar. Nästan som i Sigge Stark böckarna.

Du margaretaär då händigt du. En så fin julbock.

http://margaretawareniusblogspot.com

 
Selma

Selma

7 december 2011 14:03

Det är nog lika bra att bocken får vara ute. Jag tänker att han kanske hårar.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Janne

Janne

8 december 2011 09:30

Hej! Vi får hoppas att julbocken får vara ifred så det inte blir som i Gävle att man bränner ner den. LER! Ha en fin dag !

http://skogsduvorna.blogspot.com

 
Äppelblom

Äppelblom

8 december 2011 10:36

Hej!
Har suttit en lång stund och läst i din blogg. Njutit av dina fina bilder och småskrattat lite av det jag läst i dina texter. Jag är så glad att jag hittade hit och jag kommer igen och läser en annan dag.
Ha det gott!

http://skogsvandring.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 23 feb 08:36

Efter en vecka full av liv och lust sitter jag här själv en lördagsmorgon. Skåningarna åkte imorse och Kinabror har farit på rally. Igår var det fullt ös hela dagen. Vi hela gänget (8 st) var på Hammarstrand och åt på hotellet. Innan hade barnen åk...

Av Anita - Onsdag 20 feb 09:51

Som vanligt kunde jag inte sova när fullmånen spridde sina strålar över sovrumsgolvet i förrgår natt. Det blev till att ligga och fundera. Det har varit några fina dagar nu minsann. Bestämde mig för att julgranen ska ut nu. Den börjar barra lite gr...

Av Anita - Måndag 18 feb 09:37

Det har varit en vecka med konstigt väder men vad kan man vänta sig den här vintern? Det har varit blåst, halka, snö och skitväder men så igår var det helt suveränt. Vattnet på sjön hade frusit till under natten, det var ett par grader kallt och vark...

Av Anita - Fredag 15 feb 16:03

  Nog har jag hört hur man ska göra. Gå så man blir svettig och anfådd i en halv timme varje dag. Helst ska man ha stavar att fäkta med och en del går med hörlurar så dom ska slippa höra naturen ljud och slippa höra hjärtat och andetagen.   me...

Av Anita - Torsdag 14 feb 12:24

  Inte lär det bli varken rosor eller kärlek för mig en sådan här dag men det blev i alla fall en teckning från en liten kille som råkade komma inatt. Det är Kinabrors son med familj som kom och nu blir det säkert en vecka med full rulle. Lite o...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se