Direktlänk till inlägg 16 december 2011

DITTAN OCH DATTAN

Av Anita - 16 december 2011 15:22

 

Börjar med vädret eftersom det är det som styr mitt liv.

Takraset från taket har rivit ner en av mina blomlådor som jag har granris i.

Oskar vågar inte gå ut när det rasar från taket.

Snön från träden har blåst bort så nu är det verkligen läge att leta julgran. Dessvärre jobbar jag idag och ikväll blir det ömse äventyr så det får bli imorgon.


Har inte bastat på flera veckor eftersom jag inte ids trampa i djupsnön ända ner till sjön. Hoppas att jag får uppkört med skoter badstrandrundan när någon kommer som färdas på sådant fordon.


Idag är det bara -3 grader och lugnt och fint, det är inte ens halt på vägen. Hoppas det håller i sig.


Då går vi från vädret och till någon negativt som jag retade mig på igår när jag såg på tvn. Det är ju så att telia har börjat riva ner sina telefonledningar lite överallt på glesbygden och säger att det mobila ska fungera.


Såg några äldre människor längre norröver som inte hade någon täckning på sina mobiler och att man tagit bort telefonen för dom.


Så oförskämt. För de äldre människorna återstod det bara att flytta för inte kan man bo långt till skogs om man inte kan nå omvärlden.


Jag blir ärligt talat förbannad. Vilka jävla skithögar. Allt för att tjäna pengar. Klart att jag talar i egen sak också för det är väl bara en tidsfråga tills våra telefoner ryker all väg också men här har vi i alla fall full mobiltäckning.


Så kan vi gå till något mer positivt. Det har helt oväntat ramlat in lite pengar till mig, några hundralappar lite då och då som jag inte alls tänkt mig heller. Dessutom hade jag inte restskatt utan lite tillbaka dock inte så det räcker till det jag tänkt mig så småningom.


Jag behöver en ny dator för den här som jag har fått tar det timmar att bara skriva ett enda inlägg på men nu måste jag laga bilen först innan besikningen så det får vara som det är.


Såg ett program från  Göteborg om människor som var bostadslösa och drev omkring i ett köpcentra och då känner jag att jag har det bra. Jag har i alla fall tak över huvudet. Tänk så förfärligt att veta att snart är det jul och man inte har varken bostad eller pengar till mat. Man kan knappt tro det att vi ska ha det så i vårt land.

 

Jag förser i alla fall alla byn fåglar med mat om jag inte gör något annat gott och ser till att grannen har vad han behöver.


Annars gör man ju för lite naturligtvis. Kan inte låta bli att tänka på barnen som gruvar sig för julen för att föräldrar är fulla och våldsamma. Jag måste beundra poliserna som måste ta reda på sådant och se barn och kvinnor ha det dåligt.


Vi får väl i alla fall sända goda tankar till alla. Vi hoppas verkligen att julen är en magisk tid och att tomten eller om det är jesus som ska se till oss alla så vi får en fin jul.


Dagens ord: Stanna till och tänk till mitt i julruschen. Knuffas och bufflas inte utan ge varje människa du möter ett varmt leende.

 
ANNONS
 
Ingen bild

robert

16 december 2011 16:10

vad är snödjupet uppe i fisksjön nu ?

tacksam för svar!

 
Liliann

Liliann

16 december 2011 16:35

Ja du Anita, jag ser oxå julen som en magisk tid men så har jag som du skriver både tak över huvudet och pengar till mat m.m Jag/Vi försöker alltid ge bort lite extra kring jul, frälsis, kyrkan, läkare utan gränser med flera men just denna tid önskar man att man kunde göra så mycket mer. Min mamma var xtra resurs på en mellanstadieskola i länet och slet ont kring jultider, det var många barn som med sorg i ansiktet insåg att jullovet skulle bli alldeles för långt och det tog hårt på henne.Man vill ju att iaf barnen ska ha en magisk jul....

Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingen bild

margareta wårenius

16 december 2011 17:26

blir varm om hjärtat då jag läser att du är djurvän; Oxå

 
zaq

zaq

16 december 2011 18:36

Hallå, hallå! Ja, jag kanske skulle skrivit dator, fast jag tror jag gjorde det. Jag har fantastiskt nog klarat åskan,men har ju också bott på mer åsksäkra ställen merparten av tiden.
hrliga vintriga bilder och jag riktigt längtar till din spis...
Det ska gudarna veta att det finns att laga, bilen är nyfixad och besiktad, ta i trä, men när vi skulle baka så hade min gamla assistent gett upp. Ja, ja.. Symaskinen var ju också en "smäll" jag inte räknat med... Eller inte ville... MEn den är ok den nya, vi blir nog kompisar med tiden!
Ha det gott i paradiset...

http://zaq.blogg.se

 
Selma

Selma

17 december 2011 08:53

Är det en katt jag ser där under fåglarna?

http://frunatmaken.wordpress.com

 
skogsnuvan själv

skogsnuvan själv

17 december 2011 09:32

Svar till Robert. Det går nästan över stövlarna men där det inte drivit så är det väl så där 17-18 cm kanske mindre ute på sjön där det varit blött och tinat lite. Ska ut och pulsa efter gran idag. Gruvar mig redan.

Svar till Selma: Klart det är katten Oskar som sitter och lurar. Ibland lyckas han till och med ta någon fågel tyvärr men för det mesta hinner dom undan

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
kristina

kristina

17 december 2011 23:42

Min gamla dator var som din. Nu har jag köpt mig en ny för den gamla gav upp helt. Det var ganska dumt att vänta så länge, för nu går det undan.
Vi har det ganska bra i allafall fast man klagar över att pengarna inte räcker. Det finns ju dom som du skriver, som har det värre.
Go kram till dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

18 december 2011 10:11

Tänk att du har så mycket snö. Här är det precis lagomt tack och lov, några cm. Ser dock just på tv-vädret att nu vankas det mer:(Tänker också på alla barn som upplever julen på olika sätt. Har aldrig som uppgift till dem efter julen att de ska berätta om sitt jullov. Det blir lätt en tävlan om flest och bäst julklappar. Ha det så gott.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se