Direktlänk till inlägg 18 december 2011

MORGONSTUND HAR GULD I MUND

Av Anita - 18 december 2011 11:22

 

Ett ordspråk som jag aldrig har förstått förut. Trodde att det betyder att man skulle kliva upp tidigt och rusa iväg och njuta av att vara uppe före alla andra. DET har verkligen inte vara min starka sida, morgontrött och morgonsur som jag alltid varit.


Nu förstår jag en annan innebörd eller kanske har jag gjort min egen variant.

Jag har alltid vaknat och varit som mest avslappnad och skön i kroppen på mogonen. Sängen är aldrig så mjuk och skön och härlig som när man vaknar.


Nu för tiden då jag slängt alla väckarklockor och får vakna av mig själv är det en njutningfull stund.

Att vakna av att det ljusnar lite sakta utanför. Höra katten Oskar spinna där han ligger i mitt knäveck. Sakta se världen vakna. Noterar att det snöar igen och att balkongräcket är fullt med snö så högt att jag knappt ser mer än trädtopparna. Där sitter det föresten en orre i toppen av granen.


Sakta tända lampan, läsa en stund, kanske lösa ett korsord och börja planera i skallen vad man ska göra en sådan här dag.


Åter till vad som hänt sedan sist bortsett från att det snöar igen.


Fredagen åkte jag iväg för att jobba ett tag och sedan följde jag med Pappersbedas dotter på julrevy med skolbarnen i Kälarne. Först festade vi på pizza på hotellet och sedan var vi på revy.


Det var först luciatåg och sedan en rolig och trevlig revy. Tänk så duktiga skoleleverna är nu för tiden, annat än när en annan var blåsippa i klänning av kräppapper.

Sedan skjutsade jag hem henne till Höglunda och dagen var slut.

 

Igår letade jag julgran. Klampade omkring i djupsnön men fann ingen fin på skapligt nära håll så jag fick ta granen jag har på källarkullen. Den var  i minsta laget, liten och tjock som en riktig bonnkärring men den får duga. Eftersom det är så mycket snö så är det jobbigt att gå för långt i skogen.


 

Var så god och kom in i mitt lilla hus. Bron är i alla fall skottad och du kan nog få lite glögg och pepparkaka.

 

På dörren hänger min nygjorda julkrans och det är varmt inomhus tack vare min nya värmepump och brasan som brinner i vedspisen.

 

Smälte några ljusstumpar för jag hade sett att man kunde göra fina ljus i gamla kaffekoppar och det har jag ju gott om. Tyvärr blev det en konstig färg när man blandat lite hur som helst. Kom på att det såg ut som chokladpudding och då tömde jag ljusmassan i ett glas istället och visst blev det väl lite kul?


Annars så städade jag lite grann, bytte mattor och lagade lite mat. Det är för tidigt att göra så mycket men det finns alltid att göra. Pratade i telefon med min faster, med spökjägarn och två av mina bröder och en brorsdotter.

Inte en människa kom och hälsade på igår för nu har väl alla bråttom med julstöket.


Nu mina kära vänner så ska jag ta och klä på mig och gå ut och skotta snö, ett evigt göra som det verkar. Jag ska inte klaga idag för det är inte tung blötsnö i alla fall. Man får vara tacksam för det lilla.


Dagens ord:  Morgonstund har guld i mund om man får ligga kvar och gosa i sängen.

 
ANNONS
 
Selma

Selma

18 december 2011 11:52

Jag borde nog skaffa mig lite vekar när jag kommer förbi nån pysselaffär. Ljusstumpar brukar det ju kunna bli.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

18 december 2011 12:58

Dagens ord är så sant som det är sagt! Det värsta som finns är när klockan ringer på morgonen.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Sundinska

Sundinska

18 december 2011 14:06

Fina bilder och ett vackert hem.
Med risk för att bli idiotförklarad(;)), men det ser verkligen helt underbart ut med snön!
I Värmland är det alltså fortfarande grönt och plusgrader. Det ger inte mycket julkänsla direkt, även om jag får lite av att titta hur det ser ut hos dig.

http://solagast.blogspot.com

 
margareta.warenius@gmail.com

margareta.warenius@gmail.com

18 december 2011 16:16

Jodå, riklig med tung blöt snö har vi fått. Snorhalt oxå då man åker bil. Men vackert då jag ser in i skogen!

Vilken fin tomtetavla, han sitter ju i gungstol, du har på väggen. Fina ljus, törs du tända dom?
Kommer gärna på kaffe. Vill se Orren!
margareta

http://margaretawareniusblogspot.com

 
Ingen bild

Titti

18 december 2011 22:30

Tackar för inbjudan och den virtuella glöggen!
Så fint du gjort på förstu´bron med girlang och annat granrispynt! Det är ju faktiskt allra finast med en egengjord krans.
Jag eldar slut på ljusstumparna i en "stumpastake", men som omväxling kunde man ju prova att göra som du och smälta ner dem till ett "nytt" ljus. Tack för tipset!

 
Janne

Janne

19 december 2011 06:19

Hej! Vilken vacker vinterbild. Idag så vaknade jag tidigt och gick opp kl 5.30 Det kan vara skönt det med. Vi ska åka och handla julmat idag och då ska vi åka tidigt så man slipper alla julhysteriska människor. Ha en fin dag !

http://skogsduvorna.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

19 december 2011 14:15

Verligen festligt med det där chokladpuddingsljuset. Det kan man ju lysa upp många stunder med ... behöver ju inte vara jul utan när som helst när man vill ha det lite festligt.

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

19 december 2011 16:55

Det verkar faktiskt som om du trivs rätt bra med din nya tillvaro, trots snöeländet.

Chokladpuddingljuset var häftig. Du är verkligen kreativ!

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
ANITA

ANITA

19 december 2011 20:41

Hej hoppas de gick bra med snöskottningen..o jag var hos tandis ..inte roligt jag har haft en hemsk värk i flera veckor..o det blev värre dom sista dagarna nu...ag kunde inte ta nån bedövning för hon tittade efter o jag hadde en häftig inflammation inne i tanden i nerverna o hon började o försöka utan bedövning..ajaj så jag skrek brukar aldrig göra det annars hon sa att ok vi ska försöka att ge bedövning men de e som o ta en lott..jag hade en hemsk infektion inne i nerverna fick sex bedövningar..när tanden var öppen så la hon in medecin så vi får se nu de kan ta 4 dar innan de hjälper annars skulle jag höra av mej...men de känns ok just nu..måste ju gnälla av mej.:)...har haft mina fyra ungar med barnbarn på middag sonen gjorde en flygande Jakob de var så gott..nu ska jag lägga mej o sova e lite trött...läste om blåsippan :)) jag var blåsippan ute i backarna stog jag tror mamma sydde den lilla söta blåsippedräkten:) vilka minnen man får ibland när man läser i bloggarna nu ska du ha det så bra .. kram

http://trollmorslillalya.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se