Direktlänk till inlägg 20 december 2011

MOTFALLSKÄRRING

Av Anita - 20 december 2011 10:22

 

Ja, ja ja. Jag vet att ni längtar efter snö. Tycker ni det här ser mysigt ut VA VA.

Drömde att jag vaknade och att all snö hade smält bort och jag blev så glad.


När jag vaknade till verkligheten hade det vräkt ner ytterliga ett par dm snö.


Det finns många som älskar snö, jag vet.

Det spelas jullåtar om snöflingor som faller och vit jul och jag vet inte varför snö ska vara så romantiskt. Det funderar jag på när jag svettas omkring och skottar. Ler lite åt mig själv för jag är säkert inte någon romantiskt syn med min fula mössa och min slita overall, röda näsa och sammanbiten min.


Dom som älskar snö behöver inte slita med den.

Man kan se ut genom fönstret och på sin höjd svära åt att plogbilen kommer för tidigt och stör morgonsömnen.

Man kan älska snö om man har en man eller granne som skottar eller om man har en snöslunga.

Man kan älska snö om man har en skrothög eller bilskrot på gården för snön förvandlar sånt till söta små romantiska kullar.

Man kan älska snö om man har 10 m att skotta och inte flera hundra som jag.

Man kan älska snö om man har råd att leja en traktor.

 

Titta på faaan. Snön redan upp till fönstret.


Snöhatarn är en sån som jag som bara har en snöskyffel och min egen kraft att ta till.

Nu har det varit en 2 dm snöstöpa igen  och gårdagen skottade jag. Nu börjar snökanterna bli höga och jobbiga att få upp snön på.

Efter en timmes skottande rinner svetten ner i pannan, armarna känns som bly och det värker i bröstet.


Så är det bilkörandet. Bilen igensnöad hela tiden och jag vågar inte ställa ner den i garaget eftersom det driver så förfärligt i backen ner mot garaget så jag riskerar att inte få upp den därifrån. Så det blir bara SOPA SOPA SOPA, SKRAPA SKRAPA SKRAPA.


Förmodligen är det något fel på mig.

I söndags var jag ute hela dagen. När jag skottat klart kom broder O och vi skottade fram hans gamla gula folka som han skulle ta med sig hem

Sedan började det inte bara snöa utan storma. PappersBeda kom och vi skulle åka till Ragunda Kyrka och höra på en körframträdande där DansBritt är med.


 Om det varit jag hade jag tvekat att ge mig ut med bilen på oplogade vägar i snöstormen. Vi hämtade upp DataFia och hon hade precis kört från Umeå i snöstormen, en nätt tur i snön på 30 mil. Hon var beredd att efter besöket i kyrkan skjutsa sina barn till stan, en tur på 20 mil i snöstorm och mörker.


Det ni, är snöanpassade kvinnor. Vore det jag skulle jag troligen stanna hemma och tvingat ungarna att ta bussen.

Konserten var helt underbar föresten. Julstämning Det är julmusik och goda dofter inte snö för mig.


  Som jag svurit de här sista dagarna så kan jag nog kallt räkna med att tomten har gjort en stor bock i sin bok och att jag tillhör dom som inga julklappar får.


Nu har jag ju faktiskt gått på positivitetskurs och det första vi lärde oss var att inte lägga ner energi på sånt vi inte kan ändra på och att man har ett eget val.

Den biten får jag underkänt på direkt Det kan ni hoppa upp och sätta er på. Svårt att ändra sina känslor vare sig dom är onda eller goda.


Ingen ska säga annat än att jag verkligen försöker.

Positivt med snö 1. Att det inte är 20 grader kallt.

2. Att jag numera får skotta när det är ljust och slipper pannlampa.

3. Att sonen och Kinabror kommer hem till nyår och skottar åt mig (fast då snöar det nog inte)

4. Armmuskler och bort med gäddhäng om jag inte får hjärtsnörp och ramlar ihop innan dess.

5. Frisk luft.

Försöker förgäves hitta ett till för allt ska väl vara 6 (eller hur).


Det är bara att erkänna att jag är en motfallskärring men det bjuder jag på. Det ska finna såna som jag också som ett varnande exempel. Nu ska jag klä på mig och gå ut och gräva fram julgranen och ta in och tina den stackarn.   Dagens ord: Kan man inte vara något annat kan man väl vara ett varnande exempel så andra får känna sig duktiga, positiva och bra.

 
ANNONS
 
Ingen bild

margareta wårenius

20 december 2011 12:29

Ser att du oxå har en chinesisk röd sidenlyckta!! Jag älskar lycktorna!

Imorse 07.00 rosaasilverfärgad ostlighorizont. Hela sjön var som ett rosasilverfärgad skrinkelsilversammetstäcke. Inte vill jag sova. Ett skådespel. Redan kl 09.00 hela horizonten silvergulfärgad av en jättestor sol.

Och jag vill baraa stå i fönstret och drömma!

Hänger ut tvätt! (Man står ju med fötterna på jorden.)
Är man oxe så är man.

 
Ingen bild

Dansbritt

20 december 2011 16:42

Du har gett mej dagens skratt. Igen. Kram

 
Ingrid

Ingrid

20 december 2011 16:53

Du är för underbar Anita!

Nu har jag haft högläsning för Åke igen. Dina motvallskärringsepistlar gillar vi skarpt!

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Karin

Karin

20 december 2011 23:35

OM jag mot förmodan inte skulle hälsa på dig innan jul, så vill jag önska dig en riktig GOD JUL!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Skatan

Skatan

21 december 2011 05:34

VA VA ? Det kan se mysigt ut för oss som inte behöver skotta och skrapa och slita och släpa och svettas och frysa och ... börja om från början. Men jag förstååår ju fast jag aldrig ens kan göra det riktigt ordentligt ... att det är ett helvete för dig med all snö och allt snöande. För övrigt är jag full av beundran för hur ni åker och far milsvitt omkring för att träffas och göra saker tillsammans. Här klagar vi om det är några kilometer att ta sig.

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Margit

Margit

21 december 2011 10:06

Förstår Anita, att du inte tycker om snön...och SÅ mycket ni fått också!!
Ja att köra i snöoväder, det är INTE roligt. Körde söndagkväll och måndagmorron, mellan Eskisltuna och Lasse...5,5 mil..och det är nog jobbigt det.
Syd att du bor SÅ långt borta, annars hade du fått komma hit och få en av våra många julgransbelysninga..Vi har 2 st PÅ granen uppsatta..och vi har 2 till som jag /vi inte använder...
Kram till dej, vännen!!!
GOD JUL!!!!! Kramar!!!!!

http://margiholm.blogg.se

 
Selma

Selma

21 december 2011 11:51

Jag nog sjutton kan det vara jobbigt med snö. Jag är förespråkare för varianten med en halvmeter färdigskottad snö jag.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Janne

Janne

22 december 2011 06:39

God Jul och Gott Nytt År önskar Janne och Lilly !

http://skogsduvorna.blogspot.com

 
Sandra

Sandra

22 december 2011 07:32

Nu när du framställer alla positiva saker med snö så kanske jag måste omvärdera min något negativa inställning till snö.. jag menar bli av med gäddhäng... måste ju vara alla kvinnors dröm.
Här har vi några cm snö och det är helt lagom, måste erkänna att lite snö är bra istället för all denna j***la LERA! Lera lera lera, när man bor på gamma sjöbotten så blir det klegg och klet över allt! Hästen har varje dag lerinpackning och hemmet är fullt av små leriga tassavtryck från katterna. Mörkt och eländigt blir det också utan snön som lyser upp. Men lagom är bäst. Men nu hotar SMHI med att vi ska få 8-9 plus så jag får väl ser fram mot mer lera jag.. medan du kan skotta snö.

http://kvickrot.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Ewan

22 december 2011 11:57

Ser verkligen pest ut,med all helvetes snö.Än så länge,är det barmark i Ewans rike.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 20 nov 08:03


  Nu är det nog kört med barmark. Det har snöat och snöat och det är minusgrader till och med på dagarna så det är är sååååå deppigt.   Som tur är så har jag haft Sofiepropp här i helgen och om man ska säga mer positivt så har hunden inte ski...

Av Anita - Fredag 17 nov 08:11


Så i förrgår morse for Kinabror till Skåne och blir där i två månader. Hunden Jack ska vara hos mig och nu sitter jag här och är totalt utmattad och trött som en tok. Vad har hänt. Jo det ska ni få veta.   Klart att han knappt hade hunnit fara...

Av Anita - Onsdag 15 nov 15:38


  PappersBeda och jag bakar tunnbröd två gånger om år. Den gamla bastun som jag badade i när jag var barn byggdes det om till bakstuga men den härliga energin finns fortfarande kvar.   Om ni inte visste det så är det en del att göra när man sk...

Av Anita - Måndag 13 nov 08:35


Nog har väl nästan alla sett den filmen och alla de otroliga och magiska ställen som finns där. Jag har mitt alldeles eget liten magisk skog-.   Nu innan snön kommer har hunden Jack och jag vandrat kors och tvärs i min skog och utforskat varje...

Av Anita - Torsdag 9 nov 10:40


  Har ni hört om tanten på över 80 år som bor på tredje våningen i ett hus utan hiss. Där har hon bott i nästan 30 år. Så får hon en stroke och sitter i rullstol men hon får avslag på ansökan om att få komma till ett äldreboende.   Hon får hjä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se