Direktlänk till inlägg 31 december 2011

NYTT ÅR IGEN

Av Anita - 31 december 2011 09:40

 

Så har ett år återigen sprungit förbi. Snabbt snabbt. Även om året slutat illa med orkan och ryggskott som gör det svårt för mig att sitta här upprätt och försöka skriva några rader så kan jag nog tycka att det för mig varit ett rätt bra år även om jag inte hunnit med det jag tänkte.


Däremot har jag hunnit med en massa annat. Jag ger inga nyårslöften längre utom kanske ett. Jag försöker varje år lära mig en ny sak.


Det har jag gjort iår också.

 

Jag lärde mig göra en magisk trumma och inte nog med det. Jag har spelat på den varje vecka när jag badat bastu utom nu när det är vinter och vägen till bastun har snöat igen.

 

Det är nu många år sedan vi färgade garn men nu blev det av och vi gjorde iordning en väv till att göra plädar, något som jag aldrig gjort förut.


Jag har gått på svampkurs också.


Jag dansade ännu en sommar även om vi inte var på dansgala iår men Hällesjö och onsdagskvällar missade jag inte.


Hälsan har varit enorm bra även om det tog tid att repa sig från harpesten men att vara ute i friska luften och röra på sig har gett mig mycket den här sommaren. Det har fått mig att leva upp och känna mig frisk och kry och ung, även om det inte är så just idag. Jag har aldrig haft ont i ryggen förut så man ska väl klara av det också.


 

Jag hade stora planer för min trädgård och en del hann jag fixa som en jordgubbspyramid. Det växte enormt i den och jag tror att jag plockat 20 liter jordgubbar i den här anordningen.

 

Min nya kryddgård var också lyckad och växte och doftade och lockade till sig massor med fjärilar.

 

Min lilla hydda som snabbt blev övervuxen med sockerärtor som man kunde sitta inne i och äta blev bra.


Så fixade jag lite nere vid sjön och byggde till en bit på bryggan.


Vad mer? Jo jag har målat i köket. Det är väl vad nyttigt jag gjort, en del i alla fall fast jag tror ju alltid att jag ska hinna med mer än vad som jag klarar. Tidsoptimist och latoxe heter det väl eller.....


Några resor som kanske inte heller var så väntade. Jag har varit till en av mina gamla vänner en härlig helg på Alnön.

Jag har följt med PappersBeda till Gotland.

 

Där träffade jag min bloggvän Ingrid och det var jättetrevligt.


Så var hela släktgänget till Ulvön en vacker sommardag för att fira några av gängets 50-årsfyllare.


Så sent på hösten hamnade jag på Island. En märklig upplevelse som jag inte riktigt smält ännu.

 

Vad mer. Vi har haft meditationsgrupp hos mig i flera omgångar.


Jag har naturligtvis träffat några nya och spännande människor, bla den lilla söta och duktiga kinesiskan som Kinabror hade med sig hit i höstas.

Jag har haft besök av två av mina bloggkompisar och det var så roligt.


Det har varit en trevlig 50-årsfest hos DansAnn. Vi har haft massor med sommarfester här i Fisksjön som vanligt och jag har badat som aldrig förr för vattnet har varit varm och sommaren solig och fin.


Jag har varit i kyrkan fler gånger än någonsin. En komfirmation, två begravningar och kanske tre gånger till av olika anledningar.


Pengarna har räckt till och inga stora olyckor med huset har hänt. Bilen har inte gått sönder så jag får väl sammanfatta det här året som ett av dom bättre. Framför allt har jag kännt friheten och verkligen kunnat bestämma över mig själv. Vad jag vill göra och vad jag inte vill göra och det är en stor lycka.

 

Svalan Iris har häckat i uthuset även iår och nu är det flera svalor än någonsin som gäder mig med sitt glada kvitter, massor med fjärilar som sätter sig på mina armar och i mitt hår.

Även en del av de otaliga fåglarna sätter sig och äter ur min hand och jag har två söta ekorrar i mitt fågelbord.

 

Trädgården har blommat som aldrig förr.

 

Så mina kära vänner sänder jag lite av mitt ljus till er och hoppas att ni kommer att få ett fint gott nytt år.


Mitt nyårslöfte får bli samma som alltid. Jag ska göra eller lära mig åtminstone en ny sak nästa år och jag ska resa till åtminstone ett nytt ställe, kanske nära kanske långt bort beroende på pengarna.

Jag ska så gott jag kan försöka vara positiv och ha tilltro till att allt ordnar sig till det bästa och jag ska göra sånt jag tycker är roligt.


Vad lovar du dig själv inför det nya året? Berätta!


Dagens ord: Dagarna går sakta mot ljuset. Dagarna går sakta mot sommaren. Finns det liv finns det alltid hopp. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Herta

31 december 2011 10:33

Gott Nytt År!

 
Ingrid

Ingrid

31 december 2011 10:55

Vilken trevlig sammanfattning av ditt år och din nyårsönskan är väl jättebra. Man får aldrig sluta att försöka lära sig nya saker! Jag hade en lärare som alltid sa att man lär så länge man har elever, men visst är det så, eller ska i alla fall vara så, att man lär så länge man lever.

Nu önskar jag dig en lugn och trevlig nyårsafton och ett Gott Nytt År!
Varm kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
billan

billan

31 december 2011 11:19

Underbar sammanfattning av det gångna året och ditt löfte borde alla ta efter. Återkommer med mina nyårslöften, måste fundera.....
Önskar dig ett Gott Slut på 2011 och ett riktigt Gott Nytt 2012!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Sundinska

Sundinska

31 december 2011 12:49

Har du varit på Island?? Det har jag missat totalt..!
Men resten mindes jag iaf :)
Önskar dig ett vackert Gott Nytt År!

http://solagast.blogspot.com

 
Selma

Selma

31 december 2011 13:04

Jag ska banne mig stjäla jordgubbsidén.

Gott Nytt År!

http://frunatmaken.wordpress.com

 
The Secret Garden

The Secret Garden

31 december 2011 14:20

Kikar in och önskar ett Gott Nytt År!

http://hemligatradgarden.blogspot.com

 
Ingen bild

margareta wårenius

31 december 2011 16:14

Ett Gott Nytt År med hälsa och framgång

 
ANITA

ANITA

31 december 2011 17:43

Skickar ett gott nytt år ..de e faktist rätt vackert o se all snön på bild för här har vi inte haft nån..en fördel har jag haft jag har kunnat vara ute o åkt men min härliga el-moppe-...kram o ha en skön kväll..

http://trollmorslillalya.bloggplatsen.se

 
mimio

mimio

1 januari 2012 05:11

Gott Nytt år till dig Anita!
Så mycket du hunnit med!
Vackra foton bjuder du på
Sommaren i Norrland är vårt finaste minne och jag hoppas så att vi kan få komma upp igen o basta o bada =) Idag, pratade vi omed bästa vänner om våra finaste minnen från året som gått och jag babblade bara om Norrland =) Kram på dig och hälsa B o A så gott

http://mimio.blogg.se

 
zaq

zaq

1 januari 2012 11:54

Gott Nytt till dig med, fin bild på dig!

http://zaq.blogg.se

 
Ingen bild

Ewan

1 januari 2012 15:53

Allt Gott önskar Jag dig,på det nya året!
Wooow.....du har verkligen hunnit med en hel del,året som gick!
Kram från Ewan i Söderskogen.

 
Skatan

Skatan

1 januari 2012 18:55

Tänk vad du hunnit med att göra 2011 ... så mycket och så omväxlande och så härliga saker som du upplevt. Själv brukar jag inte ge några nyårslöften men ska försöka lova mig själv att inte ställa för höga förväntningar på något eller någon så att man slipper bli besviken.

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Dansann

Dansann

2 januari 2012 07:31

Hej Anita!
Vill tillönska Dej ett riktigt GOTT NYTT, LÄROROIKT, GLATT OCH KÄRLEKSFULLT ÅR!!! Åren går fort, men när man ser tillbaka så händer det ju en hel del! Kramar till Dej, vi ska nog försöka göra en Fisksjötripp nån dag! Jag jobbar några dar den här veckan men rätt som det är tar jag en semesterdag annars kan vi ju komma nån kväll! //Ann

http://dansann.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se