Direktlänk till inlägg 10 januari 2012

KUNG BORES PORT TILL VINTERRIKET FISKSJÖN

Av Anita - 10 januari 2012 17:07

 

Har ni tänkt på att det är en jäkla skillnad på romantiken och sagornas skogsrike och verklighetens hårda liv.

Som tex ta Fisksjövägen. Visst kan det te sig som en saga att åka genom snöklädda portar i kung Bores rike om det nu inte vore för att dom är i vägen för bilarna.


Vet att plogbilsföraren kommer att svära ve och förbannelse och inte en enda karl som kan ta ner träden finns det i närheten. Ja vad gör man då. Jo man stannar bilen och hänger sig på träden så snön rasar av, det mesta innanför kragen på jackan naturligtvis. Förhoppningsvis reser dom sig upp efter ett tag.


Det är verkligheten inte den vackra vintersagan. När man själv befinner sig mitt i sagan så kan man lätt få rollen som den elaka häxan.  så det så.


 

Visst kan det vara vackert med den blå himlen och solen som för första gång på länge skiner upp nejden.

Motvilligt får jag väl erkänna det fast det känner på att säga ett enda gott ord om vintern.


Vet att några av er undrar varför jag bor kvar och kämpar mitt ensamma liv mot naturens makter. Vi har alla ett val men somrarna är rent underbara och jag har inte råd att bo på två ställen. Hade jag det skulle jag med glädje bo vinterhalvåret på någon mysig liten gård i Italien.


Min rygg kändes rätt bra idag så jag bestämde mig för att åka och jobba ett tag.

Då eldar man i spisen. Kokar sig lite kaffe. Matar katten och fåglarna utanför. Sopar bilen som naturligtvis som vanligt har en vit vintermössa på sig.

Man sätter på motorvärmaren en stund och tar på sig en massa kläder.


Jag jobbade några timmar och sedan åkte jag hem i sakta mak. Stannade och ruskade av träden efter vägen, mötte en bil och vi stannade och pratade en stund. Ja, förstå mig rätt. Nog för att jag är lite underlig men pratar med bilar gör jag i allmänhet inte snarare med föraren.


Kommer hem. Hämtar posten och pratar med grannen. Bär in matkassar och tänder i braskaminen. Så kommer gamle A och vi kokar kaffe och sitter och ser på dr Qvinn och han är snäll och  hämtar ved till mig.

Jag ligger en stund på spikmatta för det är skönt för min rygg.


 

Jag måste visa er min finaste julklapp. Det är brorsdotter J som målar sådana här vackra saker och det märkliga är att när man flyttar sig framför indiankvinnan så vrider hon sitt ansikte så hon alltid tittar på en med sina skarpa klara ögon. Å vad jag tycker om den här lampan. Det är någon särskild sorts målning, Inte porslin och inte gips utan något annat. Det målas i lager på lager och tar väldig tid men det blir också väldigt väldigt vackert och rent magiskt.


Jag har bespetsat mig på att jag ska väva en timme varje dag men idag blev det inte av. Kanske lika bra att vänta tills jag är bättre i ryggen. Hör ni va? Undanflykter Undanflykter. Jag som var så väldigt pigg på att göra de här plädarna. Det är typiskt mig. När det börjar bli lika och lika och lika då blir jag less. Sån är jag alltid. Otålig och vill ha nya saker att göra hela tiden.

 


DataFia och jag har också sagt att vi ska gå på badhuset i Kälarne och simma varje måndag och jag hoppas att vi får oss till det för man måste ju försöka röra på sig och simning är ju alltid bra och rätt roligt också.


Så har ytterligare en vinterdag gått till ända och jag ska inte bara gnälla. Jag behöver inte jobba mer än vad jag vill. Jag kan sitta och se på tv en hel timme på eftermiddagen om jag vill och till och med ta en tupplur om jag skulle ha lust till det. Inga större katastrofer har hänt idag. Bilen gick fram och tillbaka och inte en enda människa har skällt på mig. Jag har ätit, jag har haft sällskap en stund vid eftermiddagsmackan och nu väntar ett härligt skumbad på mig. Hoppas bara att jag kommer upp ur badkaret. Får väl ta med mig telefonen om det inte skulle funka.


Alltid finns det väl någon som kan komma hit och dra upp mig hoppas jag.


Dagens ord: Nu är inte tid att tänka på det du inte har. Tänk på vad du kan göra med det som finns   

 
ANNONS
 
Ingen bild

Cecilia

10 januari 2012 17:54

Det ser vackert ut i alla fall med snön.Ta dig tid och åk till badhuset det är så gott för kroppen.Har dom bubbelpool så sätt dig där och koppla av efter så skööönt.

 
Selma

Selma

10 januari 2012 18:21

Jo, visst är det svårare att se skönheten när man har snö innanför kragen.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

10 januari 2012 19:15

Jag som ännu inte sett någon snö i vinter kan inte låta bli att tycka att dina bilder är väldigt vackra. Att snön ställer till det både för vägar och annat vet jag minsann.
Hoppas att din rygg snart blir bättre och så att du kommer upp ur badkaret förstås. Vi har inget badkar nu och det saknar jag!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

margareta wårenius

10 januari 2012 19:34

Tack för att det finns sagoböcker, Så vi kan fantisera och drömma!

Har du inte hört talas om snöslunga?

margareta

 
skogsnuvan

skogsnuvan

10 januari 2012 19:46

Visst har jag hört talas om snöslunga men tyvärr kostar en sådan pengar och förmodligen skulle den inte funka för det gör inte de tekniska grejor jag köper.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Janne

Janne

11 januari 2012 07:48

Hej! Det ser ju vackert ut men kan nog ställa till en del bekymmer för snöröjning osv. Ha en fin dag !

http://skogsduvorna.blogspot.com

 
ANITA

ANITA

11 januari 2012 23:39

Hej så här på kvällen ..har sovit ett tag..2 dagar:) ..passar på o skriva när jag e i vaket tillstånd vilket inte e så ofta just nu..ska röntga hjärnan på Fredag..min doktor säger de så de e bara o göra det..de kan ju vara skönt för då ser dom kanske hur klok o begåvad man e:) jag håller fullständigt med dej om den här jäkla snön men snart e de vår o sommar! men på bilder ser det mycket vackert ut o jag tror att om kung Bore finns vid vinterriket fisksjön..kan inte du glida dit o snacka lite vett med han så han flyttar iväg eller smälter eller nåt sånt:) vilken vacker målning verkligen annorlunda jag har en tavla som jag tycker följer efter mej med ögonen men den vaktar nog bara mej tror jag..apropå bilen du kanske skulle ta ett snack med den man vet ju aldrig du kanske skulle kunna få ett intelligent samtal..:)man vet ju aldrig men jag har åkt med min son o han snackar med bilarna framför oss när vi åker ut:)..nu ska jag sova lite till du ska ha det så bra o hoppa i badet snart igen kan du inte ta kung Bore med dej i badet för då smälter han garanterat:)..kram o söta drömmar.

http://trollmorslillalya.bloggplatsen.se

 
Sundinska

Sundinska

12 januari 2012 08:08

Oj vad tjusigt!
Här hade vi lite snö i förrgår, men den har redan regnat bort och allt är grönt...igen. :/

http://solagast.blogspot.com

 
Anita

Anita

12 januari 2012 10:21

Åhh, vilka vintriga vackra bilder men jag ser helst snön på bilder och inte i verkligheten. Vi har inge snö nu. Regn och blåst men sanrt är det vår. Du bor naturskönt men jag förstår att du har det lite arbetsamt på vintern men tänker du på allt det sköna du har på sommaren så är det kanske värt det där extra du får ta i när vintern härjar.
Ha det gott min goa vän !!!
KRam

http://minplats.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 20 sept 09:42

  Jag som aldrig brukar bli getingstucken har blivit det fyra gånger i sommar, senast igår. Annars var det en helt fantastisk dag igår. Varmt och skönt som den finaste sommardag. Vinden var ljum för en gång skull.    En bra dag för att fixa ...

Av Anita - Onsdag 19 sept 08:10

  Idag blir det nog en fin dag. Ser att solen lyser på min trädgård som fått andra färger nu.   Härom dagen gick jag en promenad på badstranden.  Tänkte på Astrid Lindgren och filmen vi såg i söndags. På hur fantastiskt det var att hon behöll ...

Av Anita - Måndag 17 sept 09:19

Nu blev ni väl lite nyfiken va? Kan bara säga som så till att börja med. Det är inte roligt att bli gammal och inte långre kan se så bra och inte gå ner i brygga och inte studsa som en gummiboll på stenar och jag börjar nästan misströsta på att klätt...

Av Anita - Fredag 14 sept 08:00

Det är inte så mycket äventyr och mysterier just nu men jag undrar i alla fall vem som drar upp morötterna ur landet utan att äta upp dom och lägger dom i en fin hög. Som ni vet finns det inga människor här nu så det måste vara ett djur, men varför? ...

Av Anita - Onsdag 12 sept 09:53

Igår när jag vaknade till en mulen dag och eftersom jag hela sommaren sagt att jag ska putsa fönster när det inte går att vara ute så var det bara att sätta igång. Jag har inte putsat fönster på flera år. Ytterligare en sak jag skulle göra när jag bl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se