Direktlänk till inlägg 12 januari 2012

HALLÅ SNÖÄLSKARE

Av Anita - 12 januari 2012 12:48

 

Hallå snöälskare. Insnöad i vitheten har jag inget annat spännande att ge er än en  massa snöbilder.

Inga vackra blommor, inga skimrande sandstränder, bara vitt vitt vitt.


Jag vet ju att ni älskar vitt ni som bor söderöver och bara ser grönt, lera och regn så ta för er ni och om er drift till att rulla er i snö, göra snöänglar och skotta snö känns för hård så välkommen hit till Fisksjön, här finns allt av detta till överdrift.

 

Vad jag gör en sådan här dag. Nja, jag har vävt en timme, plockat upp efter meditationsgruppen ett tag, stoppat i en diskmaskin och pratat med 3 personer i telefon. Vissa dagar är telefonen tyst, andra ringer det hela tiden.


Meditationsgruppen var trevlig igår som det alltid är. Att träffas några speciella kvinnor och prata och meditera och bara samla kraft hos varandra är inte alls dumt. Det behöver inte vara så märkvärdigt. Det finns massa bra skivor som man kan lyssna på. Det allra viktigaste är att kunna träffas.


Spelar ingen roll om det är syjunta eller bokcirkel eller något annat.

 Vi gör allt för märkvärdigt nu för tiden.

 Ni som sitter ensamma och kurar. Ring några vänner och dra igång något. Det är egentligen ganska enkelt. Släpp på kraven att det ska vara så märkvärdigt, en kopp kaffe och en limpmacka med ost duger så gott. Tror att vi umgås alldeles för lite och med det tappar vi så mycket av vår livsenergi.


Har inte tid säger du? Om du inte har tid att lägga ner 3 timmar en gång i månaden då är du nog illa ute. Då har andra tagit över ditt liv eller ändå värre.......du ställer för höga krav på dig själv.....kanske någon annan i din närhet kan ta över dina sysslor för en liten stund .....eller låter du dom inte.?

Såna här funderingar kan jag få för mig en vintrig dag i mitten av januari.

 

Solen börjar titta fram lite då och då men dimman ligger över sjön. Isen är jättedålig så man ska inte ge sig ut på sjön. Kanske därför det är så mycket dimma över sjön, det brukar inte vara så.


Jag har fått elräkningen idag och ser att min värmepump gjort att den är betydligt lägre men så har det ju varit mindre kyla iår än ifjol. Men.....jag har haft varmt och skönt hela vintern och det är ju en lycka för mig som brukar få gå omkring som en ryssgumma med massor med kläder utanpå, lager på lager.


Funderar på om jag ska klä mig och ta en promenad medan det är ljust.

 

Var så god. Ta lite snö från mig för jag har då fått nog för länge sedan.


Dagens ord: Det som göms i snö kommer upp i tö. Gäller kanske också men nedblåsta skorstensplåt, mina bortblåsta hinkar och allt julklappspapper. Ser redan att en del träd är prydda med mina julklappsnören. Den där orkanen hon ställde till det hon.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ewan

12 januari 2012 13:53

Ewan är nog unik,i "Söder Skogen",för jag hatar,det där vita eländet!

 
Ingen bild

Anette

12 januari 2012 14:09

Hej Anita!Förstår att det är tungt o jobbigt med all snö men ack så vackert!Har precis vaknat upp efter många timmar med fröken MIGRÄN.Hon förpestar mitt liv men känslan när hon ger sig iväg är underbar.Att barnen är vuxna o Björn en händig o kärleksfull man som pysslar om mig gör det lättare nu än förr.Ute är det ösregn o full storm.Jag sitter under en varm filt med lite fika o tittar på skidåkning.Ha det så bra Kram Anette

 
Ingrid

Ingrid

12 januari 2012 15:02

Det är ju så vackert så att man smäller av!!!!!!!

Men jag är väldigt glad att det bara är på foto och att det inte ser likadant ut här. Vi får väl se hur länge vi klarar oss utan snö. Fotot i min header är taget 13 januari 2008, så då var vintern ungefär som i år. Inte förrän i mars, när jag satt ut påskfjädrar i en buske utanför köksfönstret kom det lite snö som försvann efter några dagar.
Det var en god vinter!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

margareta wårenius

12 januari 2012 16:57

Med en sådan vinter som hos dej, får man ju planer i förväg - välfyllda skåp, proppar, stearin, fotogen, ved, tändstickor. Havregryn, pulvermjölk.
Ni är ju härdade; 15 mil hit och 19 mil dit.

Men lite av de vita vore trevligt; Här är mörkt och blött.

 
Selma

Selma

12 januari 2012 18:11

Jag skulle vilja ha lite av den där snön. Förresten har jag nu skickat Herta norrut.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Karin

Karin

12 januari 2012 19:56

Det låter rätt mysigt ditt liv, när vägarna är skottade och bilen den går, och du kan ta dig till civilisationen, när det pockar!
Man blir avis på ditt vackra vinterlandskap.
Men om inte ovan funkar.....då avundas jag dig inte......
Håll ut! Det blir vår så småningom!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 17 dec 17:32

  Ska man skotta snö eller städa inomhus? Det var en undran jag hade i morse när jag såg att det bara var 5 grader kallt och det hade snöat en dm.     Visst, jag var ju tvungen att åka till Hammarstrand och handla mat. Så skulle bilen och b...

Av Anita - Lördag 15 dec 10:41

Jag anade redan när jag vaknade. Katten låg kvar under täcket. Det kändes lite svalt trots flanellpyjamas och flanell-lakan. Kläderna som låg på mattan var iskalla på kroppen. Varför lade jag dom inte på stolen då? När jag gick nerför trappen var l...

Av Anita - Fredag 14 dec 08:50

  28 grader kallt och det kändes när jag vaknade. Katten Morris låg under täcket för att få värme av mig och jag skyndade mig upp för att tända i spisarna. 16 grader inne och det är ju inte så kallt Minns att innan jag hade värmepumpen skulle det ...

Av Anita - Torsdag 13 dec 08:00

  När det var fullt med snö i träden sa pappa att det var jullorv och då skulle det bli långvarig kyla och så blev det. I morse var det 24 grader kallt och det var kallt inne.    Plogbilen kom i alla fall i förrgår kväll så igår kunde jag ta...

Av Anita - Måndag 10 dec 06:56

  Söndagsmorgon och jag hade tänkt göra köttbullar och plocka lite lätt men när jag tittar ut så förstår jag att det ska bli andra bullar minsann. Det hade snöat och snöat. Katten Morris vände när han gick ut på bron och jag kände hur humöret sjön...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se