Direktlänk till inlägg 16 januari 2012

TÖRS INTE, KAN INTE, VILL INTE

Av Anita - 16 januari 2012 09:19

 

Började gårdagen med att öppna köksskåpet för att hämta en kaffekopp. Längst upp på översta hyllan står en trave med glastallrikar och av någon outgrundlig anledning trillade dom ner, flera av dom landade med kanten före på min högra handled så nu har jag ett jätteblåmärke och en svullnad.


Golvet fullt med glasskärvor. Ut med mattan, dammsuga, sopa. En sådan början på dagen bådar naturligtvis inte gott.


Min kompis kom och hämtade mig för min bil stod ju i ett garage för att tina upp så hjulen börjar snurra igen.

Jag skulle hjälpa henne att städa en skitig lägenhet. Nu skrattar ni för dom flesta vet att jag inte är av den fantastiska städartypen men jag är inte kräsmagad av mig så får jag bara på ett par gummihandskar kan jag kräla omkring på toa och badrumsgolv och skura bort de äckligaste beläggningar av skit och intorkade tvålrester.


Så fick jag reda på att bromsbelägg eller bromsklossar på ett hjul var lösa på min bil så jag skulle då köra hem bilen utan att bromsa. Min kompis följde efter för säkerhets skull. Svettig och med hjärtklappning for jag sakta hemåt och tog mig ju hem.


Trodde ni att det var klart nu med skit för en och samma dag. Nehej då.  

När jag skulle gå och lägga mig tassade jag barfota ut i köket och skulle dricka vatten och naturligtvis så låg det en glasskärva kvar och den gick rakt in i min fot och blodet bara sprutade omkring och ont gjorde det innan jag lyckades få ut glasskärvan ut foten.


Imorse skulle jag ju försöka ta mig till verkstaden med bileländet men när jag kommer ut regnar det. Jag som längtat efter regn länge nu. Man ska aldrig önska sig något för man kan få precis vad man önskar.

men.......på en oskottad gård där man sjunker ner med hjulen så tog jag mig inte ur fläcken och man varnar på radion för glashalka.


Nu fattas det väl bara att det blir strömavbrott igen. Egentligen vill jag bara gå och dra täcket över huvudet och försöka somna om och komma bort från vardagens eländiga tjafs.


Så ryggen värker, handleden värker, foten gör ont och jag har en självspricka på fingertoppen men det hade väl kunnat vara värre. Bilen är trasig och pengarna är slut, kylskåpet gapar tomt.


På tal om det hörde jag om en kille som skulle göra ett försök hur länge han kunde klara sig utan att handla mat. Han klarade sig i 100 dagar men det kan jag säga att så mycket finns då inte i mina skafferier och frysar men det är klart att man klarar sig i några dagar. Idag lär det väl bli pannkaka för det har jag då grejor till, lite blåbär finns det nog i frysen också.


Hua vilken rörig berättelse det blev idag. Undrar om kan kan våga sig på att plocka undan lite julgrejor idag utan att det ska bli något mer tjafs.


Dagens ord: Alla vet ju att en olycka sällan kommer ensam.

 
ANNONS
 
ANITA

ANITA

16 januari 2012 11:36

´Jadu nu skratta jag faktist fast inte så mycke för jag har tandvärk väntar på att telefon ska laddas opp så jag kan ringa tandis var ju där dan före julafton o de var inte kul inflammation fick ju medecin i min uppborrade tand.... har börjat göra ont igen ..ge sjutton i julsakerna sätt dej på en stol o lägg en patiens eller nåt o rör dej inte idag:)själv har jag julgardinerna oppe än men dom ska ner snabbt...dottern kommer o hjälper mej...du undrade när jag kommer iväg..jaa de lär nog ta ett tag men jag har varit ute så mycket förut så de gör inget bodde hos sonen i Salvador Brasilien från oktober till mars för o slippa vintern..några vintrar..var där förra året i 2 månader vart så dålig på flyget så jag stannar på marken numera har varit runt lite i stora vida världen när jag var yngre så jag e nöjd..jag har min elmoppe o tar en tur till Ö.B o IKEA mellan varven 15 km i timmen ..jag brukar ut o jaga en o en annan gubbe...nu kommer man ju ifatt dom:)passar på när dom sitter på soffan o matar änderna skämt åsido..hur sjutton kom jag in på de samtalsämnet ok e ju känd för o hoppa från ämne till ämne!hoppas nu att alla dina krämpor går över snart...glöm inte broddarna o ta de lungt idag... sänder över två alvedon ...varsegod:)glömde tala om att i tamburen hade jag en spegel från golv till tak körde in min elmoppe i tamburen ... garage:) backade in rakt i spegeln så glaset yrde men jag skadade mej inte nåt som tur var så nu har jag en liten gullig spegel på väggen istället som tur va så var jag trött på den stora saken..... det vart lite mycke de här kanske ska in till min lilla vrå o skriva lite nu...måste bara vila hjärnan lite:)kram o ta de nu lungt.

http://trollmorslillalya.bloggplatsen.se

 
Anita

Anita

16 januari 2012 13:44

Kära min namne ... Visst vet jag att en olycka icke kommer ensam och det vet ju också nu som fick ett helt lass på en och samma dag. Men vet du, jag tror att du fick för både i år och nästa år på en och samma gång. Jaa, när du ätit pannkakorna med blåbär idag så tror jag att du ser framtiden med tillförsikt igen.
Hoppas du får dina sår åtgärdade och bilen reparerad sen är det bara att tuffa på i ett olycksfritt år 2012.
Stor kram till dig och tack för ett innehållsrikt inlägg.

http://minplats.bloggplatsen.se

 
Selma

Selma

16 januari 2012 15:11

Här tror jag att vi skulle kunna klara oss rätt länge utan att handla men fy så mycket äckligt det skulle bli.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

16 januari 2012 17:49

En olycka kommer sällan ensam, säger man ju.
Hade tänkt att jag skulle städa ut julen i fredags men det fick jag inte för sambon. Vi skulle "mysa" lite till, tyckte han. Själv tycker jag att julen är över nu!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Kristina

Kristina

16 januari 2012 19:55

Bilar är bra när de rullar och går som de ska, krånglar de är de inte roliga.
Jag får nog städa mina skåp så att jag inte blir anfallen jag med. känns som det är dags, jag fick som tur var bara en platsburk i huvudet härom dagen.
Men pannkaka och blåbär är mycket gott särskilt för oss här som inte fick tag på några i höstas, det fanns inga att plocka.
Hoppas att allt ordnat upp sig!
Jag ger dig en go kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Janne

Janne

17 januari 2012 08:22

Hej! Oj vad du varit med om mycket. Ha en fin dag !

http://skogsduvorna.blogspot.com

 
Sundinska

Sundinska

17 januari 2012 18:46

Allt kom verkligen på en gång du. :/
Men hellre ta all skit direkt, så kan man skita i det sen!

http://solagast.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se