Direktlänk till inlägg 23 januari 2012

VAD VORE LIVET UTAN VÄNNER?

Av Anita - 23 januari 2012 09:53

 

Ja nu sitter man här en grå måndagsmorgon och ska försöka få till några rader om dagarna som var, dagarna som kommer och dagen som är.


Man ska leva i nuet sägs det men en sådan här dag känns det inte särskilt hoppfullt utan man vill gärna tänka på någon annan dag.


Men....till det som var då först.

Fredagen var jag också utan bil men PapperBeda kom och hämtade mig och vi åkte till Hammarstrand till DansBritt som lovat massera PapperBedas onda axlar.

Jag uträttade en del ärenden, var på apotektet och hämtade medicin och handlade. Så åt vi hos DansBritt och sedan stannade PapperBeda över hos mig.


Söndagen kom DansBritt hit och vi tog en promenad. Det var länge sedan jag vågade mig på att gå ut och gå nu eftersom det är ojämt och halkigt och jag är rädd att ryggskottet ska nypa till igen men nu var vägen nyplogad och fin så det gick bra att gå en bit. Jag känner mig fången och instängd nu när jag inte kan gå på skoterspåren, föresten är det inte så mycket till skoterspår eftersom det inte går att åka på sjön. Skidor skulle jag aldrig ens drömma om att åka, minns med fasa hur vi skulle åka varje dag i skolan, obefintligt brätte o spann, bakhalt och blött i de hemska hårda pjäxorna och läraren som for bakom och kasade på en Aldrig skidor.


Ni har väl hört nog om mitt gnäll över vintern och mitt gnäll överhuvud taget. Det har väl varit mycket gnäll nu ett tag. men.........

jag är så glad över att jag har goda vänner.


God vän är den som kommer och skottar snö och bär ved när jag har ryggskott.

Goda vänner är dom som skjutsar mig på byn när bilden är trasig.

Godvän är den som masserar mina ömma åderbråck.

God vän är den som klipper mitt hår.

God vän är den som kommer och promenerar och sällskapar med mig när jag känner mig låg och sur.

God vänr är den som bjuder mig på mat när jag är utan pengar.

Goda vänner är ni bloggvänner som skickar uppmuntrande tillrop när jag är låg.

Goda vänner är dom som jag kan ringa och prata bort en stund med och som har tid med det.


  Så jättekram till er alla som är mina vänner. Utan er skulle livet vara rent hemskt tråkigt, trist och ensamt speciellt nu på vintern när jag sitter här som en fånge.


Nu gäller det bara att försöka hålla ut. Om en månad är det bättre. Har jag tur får jag tillbaka bilen innan jag ska på besiktningen.

 Har jag tur går den genom besiktningen.


 Jag ska själv på besiktning under februari och har jag tur klarar jag också besikningen.

Har jag tur lyckas jag fixa till alla andra gruvsamma saker som naturligtvis inträffar den här månaden och nästa.

Har jag tur så blir mitt ryggskott bra så jag kan börja att vara ute mera om dagarna. Har jag tur så tinar snön bort lite grann så jag kan ta mig ner till bastun och börja bada igen.


'Som ni sett så har jag inte visat några bilder på ett tag. Kameran ligger oanvänd på bordet. Finns inget mer att ta bilder på för det är som sagt bara vinterbilder och det har ni väl sett nog av nu.


Dagens ord: Även om denna dagen känns som en genomäcklig gammal otvättad disktrasa så kan morgondagen bli som en rosenbukett om man bara har hoppet.

Vintern är min äckliga disktrasa och mina vänner är min rosenbukett.  

 
 
Selma

Selma

23 januari 2012 14:28

Vad vore vi utan våra vänner?

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Lena

Lena

23 januari 2012 18:46

Kolla ut och se vad mycket ljusare det blir trots allt vecka efter vecka:)Snart är det vår. Min syster hittade de första Snödropparna i Skåne idag. Det kallas fusk!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
margareta wårenius

margareta wårenius

23 januari 2012 18:50

Vi vill gärna se fler fina snöbilder!. Här är snön 1/2 tumnagel hög och barnen gör änglar som är delvis grusiga;Är det inte sött!

Krya på dej, nudå. Och så har koltrasten kommit!

http://margaretawarenius.blogspot.comm

 
Ingrid

Ingrid

23 januari 2012 22:35

Inte kan man väl tröttna på dina vackra vinterbilder! Vi som bara har grått och slabb - här känns det verkligen inte lockande att fotografera.

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Kristina

Kristina

24 januari 2012 10:16

Jag håller med dig, vänner är så viktigt, de muntrar upp en när man är lite låg.
Du skriver så himla bra, tycker jag, det blir alltid trevlig läsning hos dig.
För i grund och botten är du väldigt positiv.
Goa kramar till dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards