Direktlänk till inlägg 4 februari 2012

MINUS 40 GRADER DE NI

Av Anita - 4 februari 2012 08:23

  

Om ni inte tror mig kan ni glo på min termometer så ser ni att det faktiskt är sant. Min nya fina värmepump klarar inte av det så nu är det bara 10 grader inne och jag har satt eld i båda spisarna, dragit på mig mera kläder och tagit fram de varma armmuddarna jag fick av Skatan ifjol. Så nu går jag omkring som ett otympligt bylte och gruvar mig för att gå och hämta ved. Som tur är så räcker den några timmar till innan jag måste ut.


Någon frågade mig vilket som var värst, kyla eller snö. Svår fråga att svara på. Båda hindrar en från att göra vad man vill men långvarig kyla är nog det värsta.


Jag som är en sällskaplig människa blir så isolerad då. Man kan inte ge sig ut med bilen om man inte är absolut tvungen och inte en människa kommer hit och hälsar på. Annars är jag ju van att det för det mesta kommer någon varje dag.


Gårdagen var en sådan dag men jag roade mig med att prata i telefon med min moster, mina vänner och klarade av ett och annat tvunget samtal.


Fick ett erbjudande om att vara med i styrelsen för jaktvårdsområde. Har ni hört så vansinnigt galet. Visserligen är jag markägare men jag borde vara den minst lämpade av alla som inte är ett dugg intresserad snarare irriterar mig jägarprat och dödande. Jag tackade nej.


Aldrig känner jag mig så isolerad som sådana här dagar. Instängd och ensam. 

 

Visst tittar solen fram när det är så här kallt och visst kan man tycka att det är vackert. Ni ser en fin vinterbild och jag ser att mina portaler nästan säckat ihop och att staketet börjar luta åt alla möjliga håll. Se så det kan bli. Allt beror på hur man ser det. En del ser solljuset och en del ser kylan.


Jag har sagt det förut och säger det igen. Vinter gör sig bäst på vykort.


Julgranen stor fortfarande kvar men börjar barra lite grann nu. Har mina funderingar på att kanske ta och kasta ut den. Det är i alla fall länge sedan jag hade granen så pass länge. Vi får se hur det går.


Jag har börjat på min andra pläd nu och det är betydligt roligare för nu har jag börjat väva på mitt regnbågetema och det är betydligt roligare att se hur det blir undan för undan. Det är rätt kallt där uppe där jag sitter och väver så nu har jag fått tillbaka min blåskatarr. Alltid ska det vara något helvete minsann.


När jag sitter där och väver kom jag ihop att brorsan sa att han lagat mammas gramofon som står på bänken där uppe. Hur mycket skivor som helst finns det och nu provar jag och mycket riktigt. Här spelas det gamla skivor. Startade igång med den första jag hittar: Vikingarna. Stampar i takt på tramporna till vävstolen och längtar efter sommardanserna.

 


Två av mina bloggkompisar, nej tre föresten är på thailand och det finns underbara bilder på grönt vatten och mjuka sandstränder. Tänk vilken lycka att få åka härifrån och vara några veckor i solen och värmen. Jag kan riktigt föreställa mig njutningen att få skala av sig kläderna och krypa ner i ett salt varmt vatten.


Känns som om mitt liv just en sådan här dag inte kan intressera någon och jag har ingenting klokt att säga till er heller så därför slutar jag nu.


Dagens ord: Håll er inne när det är så här kallt.

 
 
Sundinska

Sundinska

4 februari 2012 11:35

Hujeda! -20 här, men det är ju rena sommarvärmen i jämförelse.
Gick och lade mig sent igår och var uppe i ottan idag för att hålla igång i kaminen och vedspisen. Lik förbannat hade innetemperaturen hunnit sjunka till 13 grader. :/
Men februari brukar alltid vara värstavinermånaden och jag har en känsla av att den kommer att gå fort.

http://solagast.blogspot.com

 
Selma

Selma

5 februari 2012 16:27

Nog är det lite väl bistert med 40 minus men som jag minns det brukade det kunna vara riktigt bistert i dina krokar.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Lena

Lena

5 februari 2012 21:45

40 minus! Det har jag aldrig varit med om tror jag. Nu kan det bara bli bättre!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Kristina

Kristina

6 februari 2012 08:55

Hur står du ut med kylan?
Här är minus 10 och det är kallt.
Vilken vacker pläd du väver, du har så många roliga intressen.
Ha det gott, min önskan till dig är mycket go värme.
Go kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

6 februari 2012 12:17

Jag står inte ut med kylan men vad ska man göra. Det är väl att gilla läget skulle jag tro. Väljer man fel här i livet så får man stå sitt kast och hoppas på bättre tider. Synd bara att sommaren är så kort och vintern så oändligt lång. Lite obalans kan jag tycka

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards