Direktlänk till inlägg 10 februari 2012

FRISK LUFT OCH SOL

Av Anita - 10 februari 2012 08:50

 

Frisk luft, sol och apelsiner det är vad man måste ta till nu för att bli lite piggare. Så igår sken solen och det var 10 grader kallt. Gamle A kom för att fika en sväng och sedan tog jag sparken och for ner mot byn. Mötte DataFia på halva vägen och vi drog hem till henne för att dricka kaffe.


Konstigt nu när man varit sol-utta så länge då blir man nästan blind när man tittar mot solen. Den är så stark mot den vita snön men det är bra. In i hjärnan med ljus bara så man vaknar till i grådasket.


När vi kom fram upptäckete DataFia att hon inte hade något kaffe mer än hela bönor.

 

Som tur var så har hon en gammal kaffekvarn så det var bara att sitta och mala.


Då forsar minnen över mig. Jag har faktiskt farmors gamla kaffekvarn kvar. Säger till DataFia att hon ska ta kvarnen mellan knäna istället så sitter den fast.

Så gjorde farmor. Satt på soffan med kvarnen mellan knäna och ljudet och doften av nymalet kaffe spred sig i köket. Tala om hemtrevnad.


Nästa gång jag kommer till stan måste jag nog köpa mig lite kaffebönor och försöka mala själv. Det får bli så.


Så var det dags att sparka hemåt igen.

 

Det är fortfarande en massa timmerbilar efter Fisksjövägen.

När jag kommer susande i god fart nerför en backe dyker det upp en på andra sidan kullen. In i snövallen för att få stopp, med ett hjärta som dundrar i våldsamma ryck.


Strax efter kommer en till, snön ryker och småkvistar och skit far omkring som en orkan. Så står man där på kanten med dunkande hjärta.


 Påminner mig om när jag var liten och hela flockar med hästar kom springade på vägen och där står jag liten och eländig och håller händerna för ögonen och hjärtat slå. Nu får jag behärska mig för att inte göra likadant. Tänk att såna minnen och fasor finns inne i en och aldrig verkar gå bort.

Då var det springande hästar  nu är det hemska lastbilar.


Så kommer jag hem, går upp i vävrummet och väver lite grann på min pläd. 2-a pläden är snart klar nu.


Några telefonsamtal blev det också på eftermiddagen. Ibland kan man känna att man vill hjälpa men man kan inte. Alla måste leva med sina bekymmer och lösa dom själva men kanske kan man bara finnas och lyssna. Kanske bara det och alla goda tankar man kan skicka kan göra lite skillnad i alla fall.


Flera dagar nu har jag haft en konstig längtan inom mig. Jag är så förfärligt sugen på en riktigt god köttbit, en pepparbiff med grönpepparsås och pommesfrittes.

Nu när jag inte har något älgkött så blir det mest att man äter fisk, fläskkött och kyckling. Att unna sig en köttbit känns ju ouppnåligt en sådan här månad när man inte knappt har till det nödvändigaste.

Det är väl så det är och det får bli dagens ord.


Dagens ord: Det man inte har lockar mest.

 
ANNONS
 
ANITA

ANITA

10 februari 2012 10:49

Hej Anita jag har varit osynlig ett tag har varit lite dålig en tid men nu börjar det att ljusna så nu ska jag börja skriva i min blogg snart igen den har legat i ide ett tag....vad härligt de e att läsa din blogg det är som att läsa en härlig bok fast verklighet...du skulle skriva en bok tycker jag jag skulle köpa den direkt absolut själv skriver jag lite barnsagor men bara för mina barnbarn men jag fick läsa opp dom på dagis när dom gick där de var kul fast jag skriver som jag snackar men ungarna tycker de e kul.ja nu e de bara o vänta in våren med allt som tillhör ...härligt inte lång tid kvar o så måste jag säga att jag gillar bilden med apelsinen ser ut som du håller i solen:)jag har oxo en kaffekvarn kvar sen förr o en gammal locktång som mamma brände örona på mej o syrran när vi skulle bli fina:) jag älskar gamla saker från förr..har spart mina nallar så dom är nu 65 år gamla fick dom när jag var tre år... nu ska du ha de så bra o sköta om dej kram

http://trollmorslillalya.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Ewan

10 februari 2012 16:53

Kaffe från nymalda bönor,sååååå gott!
Tyvärr,råkade jag ge bort min gamla kaffekvarn,till Dottern.
Har nu inskaffat en sån där elektrisk kaffekvarn.
Nynodigheter,men funkar också bra!
Trevlig helg!
Ewan

 
mimio

mimio

11 februari 2012 13:16

Känner kaffedoften och hör ljudet när veven dras runt. Åsså den lilla lådan som det nymalda hamnar i... Nostalgi =)
Trevlig Helg Anita

http://mimio.blogg.se

 
Kristina

Kristina

11 februari 2012 16:51

Vilket gott kaffe ni fick smaka.
jag har ingen gammal kaffekvarn, men det finns hon min pappa.
Jag köpte en ny liten på osterian i Falköping för 25 kr och upptäckte att den var perfekt till att krossa kardemumma, mala mandel m.m
Igår var det sol här men då hann jag inte gå ut och idag är det blåsigt och narigt.
Precis som du säger man kan inte hjälpa alla men man kan lyssna och skicka goda tankar, jag har det så med.
Go kram till dig och en trevlig lördagskväll.

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 4 dec 09:19

Jag tycker mest om morgonen. När jag vaknar och det håller på att ljusna. Kroppen känns mjuk och varm och aldrig är flanelltäcket så skönt som just då. Jag tänker nästan alltid på hur skönt det är att inte behöva kliva upp utan kan ligga och dra mig....

Av Anita - Måndag 2 dec 12:34

Medan köttbullarna steks i ugnen ska jag passa på att blogga lite grann. Fin dag idag också så jag ska nog gå ut en sväng sedan jag stökat med det jag tänkt.   Nu har det varit första advent och jag hör hur folk börjar stöka med allt innan jul...

Av Anita - Lördag 30 nov 11:05

  Visst vaknade jag till att det hade snöat men jag kan stå ut med det om det bara är så här lite så jag inte behöver skotta.    Det var soligt och 13 grader kallt men inte en vindpust. I snön syntes spår efter massor av rådjur som varit fram...

Av Anita - Torsdag 28 nov 08:09

  Nu har jag försökt att göra det lite mera ombonat och lite juligt. Det finns ju en baksida. Till slut måste man städa hur ogärna man vill. Nåja jag fuskar ju lite grann och struntar i att putsa fönster men att byta gardiner bär med sig en massa ...

Av Anita - Söndag 24 nov 11:54

Onsdagen var det en liten glimt av solen men sedan har det varit bara mörker och regn. Jag som hatar snön är ju lite glad för regnet men jag verkar vara ganska ensam om att vara så.    Innerligt glad över att jag är pensionär och kan göra det j...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se