Direktlänk till inlägg 14 februari 2012

ALLA HJÄRTANS DAG

Av Anita - 14 februari 2012 11:04

 

Får väl börja med att skicka alla en hälsning en sådan här dag.

Sedan kan jag känna att det tar emot lite att skriva idag för det händer inte mycket egentligen.

Inget som kan intressera i alla fall.

Snön faller med tunga flingor utanför och jag känner latheten sitta som ett plåster som man gruvar sig för att dra bort. Ni vet ett sånt där som suttit länge och fastnat i håret och som man vet gör skitont att få bort.


Disken överfyller diskbänken och det finns hur mycket trist att göra som helst och jag har ingen lust.


Ok vi kan prata om pengar. Nu är det väldigt inne att fara runt och köpa upp guld och igår såg jag en sådan annons och skrapade ihop mina gamla förlovningsringar och något trasigt örhänge och trasig guldkedja och drog iväg.

Där satt det tre unga killar i kostym och fluga och såg verkligen ut som riktiga juvelerare. Jag var helt ensam och så vägde dom om kollade karat och så var jag drygt 2000 kr rikare.


Tänk om man kunde göra något roligt för pengarna men jag vet att nästa månad kommer räkning på billagning så man kan inte hoppas för mycket men DansBritt och jag unnade  oss att äta lunch i alla fall.


Sedan gjorde hon massage på mina åderbråcksben och min onda fot. Det är konstigt hur det blir när man börjar bli gammal. Ryggskott för att man har legat illa och nu en fot för att jag bara trampat snett. Verkar inte som man tål någonting utan att få ont. Det är skit att börja bli gammal.


Ja frampå kvällen åkte DataFia och jag till Kälarne och simmade och bastade och det var väldigt skönt. Jag längtar efter att få komma ner och elda i min egen lilla vedeldade bastu men vägen dit ner är igensnöad så jag kommer inte ner dit ännu. Hoppas det ska dyka upp någon med snöskoter som kan köra upp vägen dit ner till mig.


Nu är jag i alla fall klar med min andra pläd så det går undan fast det går sakta. Det känns som om allt går sakta nu för tiden. Är det så att vara pensionär?


Den här veckan har jag en massa som jag ska göra egentligen. Det är bara det att LATHETEN står ivägen. Vet inte riktigt hur jag ska kasa bort den rackarn.

 


På tal om det så är det kärlekens dag idag. Minns på den tiden då någon kom med blommor till mig en sådan här dag. Jag ska inte klaga Jag har fått ett jättefint kort idag med formen av ett stort hjärta. Tack för det.


Kärleken är viktig precis som hälsan och pengarna .Kan inte skryta med att jag har överflöd av varken det ena eller andra men det hade kunnat vara värre.

Jag har tak över huvudet och en vedspis som värmen och en katt som gillar mig. Man får inte förhäva sig och tro att man ska ha så mycket. Det gäller att tänka på det man har i alla fall.


Snart blir det sommar och då ska jag sitta på bryggan och njuta av solen och fåglarna och dofterna och blommorna och förhoppningsvis kommer jag då att släppa både missmodet och latheten och börja om på nytt.


Så är det väl med mig som med alla blommor. Man kurar under snön och är vissen och ful och tror aldrig man ska resa sig igen men när solen och värmen kommer kan de torraste och vissnaste börja skjuta skott och slå ut med de vackraste färger. Så blir det, tror ni inte det.


Tur i alla fall att jag såg guldannonsen. Kanske kunde jag gå in på Tradera och sälja lite gamla böcker som jag aldrig kommer att läsa igen och få ihop någon krona där.


Dagens ord: När nöden är som störst är hjälpen som närmast, glöm inte det.

 
ANNONS
 
ANITA

ANITA

14 februari 2012 12:07

Det var ord o inga visor som man brukar säga:) men snart så ramlar all lat het o man kliver ut ur idet ..fåglarna börjar o sjunga o solen skiner ju redan så skönt o takdropp o pölar med smältvatten som man kan stampa till i:) HÄRLIGA TIDER LJUVLIGA TIDER SOM DEN SKÅNSKA SKÅDISEN SA FÖRR:)o jäklar capslock åkte på orkar inte skriva om nu ska du lata dej ett tag till o sen lever du opp igen...vad skönt o få lite extra stålar men som sagt man har alltid hål att stoppa dom i men man får vara glad för det lilla här i livet o göra det stort:) ta hand om dej o en <3 kram på den här dan.

http://trollmorslillalya.bloggplatsen.se

 
Hannele på Hisingen

Hannele på Hisingen

14 februari 2012 12:18

Ha en mysig alla hjärtans dag!

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
margareta wårenius

margareta wårenius

14 februari 2012 15:29

Du har lite problem med dina gamla ben. De har jag oxå - men nu har jag dagligen på STÖDSTRUMPOR och dom är så sköna. Inga trötta ben längre.

margareta

http://margaretawarenius.blogspot.comm

 
Ann

Ann

14 februari 2012 19:28

Hej Anita! Tack för fin hälsning och ett stort kärleksfullt hjärta till Dej idag på alla hjärtans dag! Kram! Ann

http://dansann.blogg.se

 
Lena

Lena

14 februari 2012 20:01

Jag frågade två små grabbar i klass 2 idag vad kärlek är. De svarade: När man går bredvid någon och känner att man blir alldeles varm i hela kroppen. Fint va!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
mimio

mimio

14 februari 2012 23:30

Kraaam tillbaka till dog Anita på alla hjärtans dag!
Här snöar det också idag. Har varit på hundklubben i tre timmar, tur man har varma kläder ;) nu har jag krupit ner och sängen är sååå skön. Fick koncertbiljetter idag av Inge till Sofiero i juli - jättekul :) blev så glad. Nu,Godnatt Zzzzzzz ...

http://mimio.blogg.se

 
Karin

Karin

14 februari 2012 23:45

Ja, jag spelar ukulele, hellre än bra! Kan 5-10 accord ungefär, och calypsokomp och tvättbrädekomp! Man klarar sig hjälpligt till det mesta. En fördel med PRO:S cirklar de är billiga. 30 kr, för en termin, är lagom:-)))
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Margit

Margit

15 februari 2012 14:29

Ja när man är pensionär..så kan man...göta det i morron..om et känns besvärligt att gör det IDAG...ellelr man kan vänta ytterligare en dag...Så gör vi ofta nu....
Duktig du är som gör en pläd! Virkar eller stickar eller syr????
Kram!!!

http://margiholm.blogg.se

 
Anita

Anita

15 februari 2012 16:46

Nu har jag suttit en iten stund och haft ett brett leende på läpparna. Joo, så är det varje gång jag läser din blogg. Du har alltid humorm med och det gillar jag. Ditt ordspråk idag har jag alltid med mig för det lärde min mamma mig som liten. Sånt kommer man ju ihåg.
Grattis till guldpengarna ... Ta du och sälj lite böcker också om du tycker att du har för många. Finns ingen anledning att spara på det man aldrig kommer att använda igen.
Jag har skrivit klart berättelsen om Karolina nu och det blir 4 avsnitt av den.
Ha det gott min goa vän !!!
Stor kram !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

15 februari 2012 19:15

Tror också att man blir mer aktiv framåt våren och värmen. Nu är man bara kall och stel och vill bädda ner sig.
Hjärtliga kramar i värmen!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Janne

Janne

16 februari 2012 06:17

Hej! Här var Alla Hjärtans Dag lugn och stilla. Lilly och jag har varit förkylda men nu är det bra igen. Det kom ca 3 dm snö här i Tisdags natt så våren känns avlägsen. Ha en fin dag !

http://skogsduvorna.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se