Direktlänk till inlägg 20 februari 2012

KUCKELIMUCK

Av Anita - 20 februari 2012 10:36

 

Jaså, ni vet inte vad det är? Det kan väl vara väldigt mycket.


Det kan vara alla smågrejor jag har i mitt skåp, skåpet med grisbilderna på.

Det kan vara att gå ut och vifta med sopen som gumman tö och hoppas att den genom lite kuckelimuck ska snön försvinna (misslyckade stor med det kan jag säga)

Att med energikraft få ljuslågan att växa till dubbel höjd är också kyckelimuck.


Ja för att vara lite lite omständig kan jag berätta att DansBritt och jag har ägnat oss åt en del kuckelimuck under helgen med varierat resultat. Ni skulle inte tro det om ni såg det.


Men......ni kanske minns att jag har gått omkring och varit så sugen på riktigt kött i flera veckor nu och ibland så är det faktiskt så att man får det man önskar.


Dansbritt kom med en stor mör bit älgkött och vi gjorde pepparstek med hasselbackspotatis och grönpepparsås och svampsås av de sista svamparna vi plockade i höst och till och med lite persiljesmör. Vad vi frossade.


Eftersom kuckelimuck är ansträngande och magen blev proppfull låg vi i varsin soffa och halvsov till eurovisionstävlingen. Vaknade till och poppade lite popkorn och längre fram på kvällen åt vi upp resterna av köttet.

Kände mig nästan som en stor padda där jag låg i soffan.


I vanliga fall brukar man ha chips med dip, men jag kan lova att små köttstrimlor doppade i sås är minst lika gott.

Jag gillade de unga killarna som sjöng först bäst. Det var lite riv i låten. Igår när jag var på bokcirkeln var det någon som sa att "det var sånt som ungdomen gillar". Tack för det.


Vad annars. Bokcirkel igår kväll.


Årsmöte på Håsjögården i fredagskväll med god paj och underhållning och rätt mycket folk. En trevlig kväll.


Nu kom jag på en häftig sak. DansBritt är en hejare på att busvissla. Pratade med DansAnn och vi kommer kanske att ha en liten kurs i busvissling. Vi behöver lära oss det. Tror att man kan ha stor nytta. Kan man ha bokcirkel och meditationsgrupp kan man väl ha busvisslingcirkel eller hur (hihi).


"Rosa Elefanter" av Karin Brunk Holmqvist Ännu en härlig bok som jag har svårt att släppa men solen skiner från en klarblå himmel och jag måste ut i ljuset och andas. Tror jag tar en promenad ner till byn och hämtar min spark.


Dagens ord: Ljuset och solen värmer själen. Skratten och glädjen värmer hjärtat. 
ANNONS
 
Margit

Margit

20 februari 2012 11:50

Intressant hlg du varit med om!!!!
Du är så härlig med att beskriva också..man ser det framför sig, när man läser, såg när ni dippade köttbitarna...
Kram till de min vän Anita!!!! Ha det så gott..i solen!!!!

http://margiholm.blogg.se

 
Skatan

Skatan

20 februari 2012 14:11

Jag vill komma och "kuckelimucka" hos dig snaaart (hör av mig om det också snaaart) och kan jag inte då kunna få passa på att få en lektion i busvissling. Det har jag alltid velat lära mig ... (och att kunna joddla är en annan färdighet som jag misslyckats med att lära mig ... kan du det?) Även om det är snö nu också härnere hos oss har mycket töat bort och som idag när solen lyser och himlen är blå är det riktigt härligt ... om det inte vore så halt förstås ... alltid är det nå´t.

Kram!

http://skatanstankar.com

 
Kristina

Kristina

20 februari 2012 18:07

Jag har alltid velat lära mig att busvissla, har förökt men det går bara inte...
Mysig kväll ni hade så gott det låter med köttdip.
Ha det gott och goa kramar!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Titti

20 februari 2012 19:54

Busvissla är bergis Kuckelimuck det med!
Jag kan busvissla. Det lärde jag av min mormor som liten flicka. Hon busvisslade alltid från kökstrappen till morfar i verksta´n när det var kaffedags eller middag.
Så om ni ska starta busvisselklubb, sen när alla lärt sig, så vill jag redan här och nu söka medlemskap!

 
Karin

Karin

21 februari 2012 17:58

Busvissla det fick man inte göra som flicka, det var fult. Det var bara fula pojkar som gjorde det. Men nu skulle man kanake lära sig? Ni kan ju hålla kursen via nätet, för det verkar vara många som vill lära sig!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Lena

Lena

21 februari 2012 19:32

Jag vill också lära mig att busvissla. Har försökt och tränat men lyckas inte. Ibland behöver man avbryta något eller höras högt och snabbt. Det skulle vara effektfullt att kunna dra till med en busvissling då!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Sandra

Sandra

21 februari 2012 20:44

Du skickade bara kuckelimucket lite fel, snön försvann hemma hos mig istället och har förvandlats till en stor översvämning mitt i grindhålet så man måste ha vadarstövlar för att komma in på min gård, håller i alla fall objudna gäster borta, försöker se det positivt...

http://kvickrot.bloggplatsen.se

 
Dansann

Dansann

22 februari 2012 07:19

Hej på ´re kompis! De e klart att vi må lära oss att busvissla....det skulle kännas så gott när man är på nån bra konsert eller nåt....Åsså har vi ju en superexpert nära oss!!!
Du! Det här med kuckelimuck, kan ju handla lite om hur man stavar(hm?) Tänker på Din finurliga stavning på FB häromdan!Då vart jag allt lite brydd vad du menade...??? Hahaha...! Kram!

http://dansann.blogg.se

 
Janne

Janne

22 februari 2012 10:06

Hej! Hoppas Kuckelimuck magin funkar så att det snart blir vår. Ha en fin dag !

http://skogsduvorna.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 25 maj 08:41

  Så varmt och skönt det varit. Därför var det korta byxor topp och sandaler so jag hade på mig i torsdags och vilket rent misstag det var.   Jag följde med PappersBeda till Östersund och det var bara 5 grader varmt och regnade. Fy sjutton så ...

Av Anita - Onsdag 22 maj 18:45

  Nu är nog den bästa tiden. Varmt och skönt och fjärilar och humlor och inte ens mygg ännu.   Igår var det rekordvarmt och fram på eftermiddagen kom TuppOla och vi åkte till Östersund för att gratta Sofie Propp när hon fyller år. Indalsälve...

Av Anita - Måndag 20 maj 22:15

  Sådana här dagar är det minsann en ren fröjd att vara pensionär. I den ljuva vårens tid när friheten känns som en gåva. Jag tänker på hur man hade när man jobbade. Hur man längtade ut i solen. Hur man undrade hur man skulle hinna med allt man sk...

Av Anita - Fredag 17 maj 07:37

  Sista dagarna har gjort mig riktigt nöjd både med vädret och med min insats. Tänk att energin kan komma tillbaka så fort bara det blir fint väder.   Tisdagen plockade jag ut pelargonerna till växthuset. Jag lagade sprickor med ull så att de...

Av Anita - Måndag 13 maj 09:16

Ibland ska det vara första gången på länge som man man gör något och så var det den här helgen.   Första gången på flera år som min bloggvän Skatan kommer och hälsar på. Det var så roligt att träffa henne igen och på något sätt kändes det som igå...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se