Direktlänk till inlägg 7 mars 2012

DET MAN INTE HAR DET LÄNGTAR MAN TILL.....

Av Anita - 7 mars 2012 12:19

 

Min längtan till friheten och för att få vara ute har jag burit med mig ända sedan jag började skolan. Speciellt om vårarna när solen börjar komma har längtan suttit som en klump i hjärtat.


När jag såg ut genom skolfönstret och såg solen lysa på bergets toppar önskade jag att jag bara fick vandra och vandra.


När jag satt på mitt tråkiga kontorsjobb och såg ut genom rutan och såg människor som gick ute i solen då längtade jag och var till och med avundsjuk.

Tänkte att dom måste vara lyckliga som fick vara utomhus i ljuset.


Nu förstår jag att människorna utanför kanske inte tänkte på att dom var fria och lyckliga som fick vara ute. Kanske dom inte ens tänkte på vilket väder det var, kanske kände dom inte solens varma strålar, hörde fåglarnas sång och kände den första jordlukten av vår.


Nu när man fått friheten och möjligheten uppskattar man den inte lika mycket.

Nu är det en naturlig del av mitt liv att gå ut när jag vill och inte blev det den enorma lyckokänslan som jag trodde.

Vi människor är väldigt konstiga eller hur.


Så ser det ut idag. Det ser underbart fint ut utanför men när jag kom ut slet en ilsken snålblåst i mig och ingenstans kunde man hitta lä.

 

En form av vårtecken är väl när grannen börjar bli sugen på att äta surströmming och det var vad som hände idag. Han gör sig alltid för med att köpa alla tillbehör, tunnbröd ost, mandelpotatis, lök och till och med tomater och gurka.

Nubben hoppade vi över för han vet att jag är dålig på sprit och sånt.


Tillbringade ganska lång tid där inne för hans avlopp hade fastnat igen och hans diskmaskin var igenbäckad med gägga så jag fick leka rörmockare en stund och fixa och dona och blev riktigt trött efter det.


Ville bara att ni skulle se min nya trumma och trumpinnen jag fick av korpen.

Det blir ändrade planer för dagen för som sagt. Blåsväder är det värsta jag vet. Tror jag lägger mig på soffan och vilar en stund.


Till er stackare som sitter inne på ett tråkigt kontor och längtanfullt tittar ut genom fönstret. Det är bara som ni tror. Det blåser grinigt och kallt ute åtminstone här i Jämtland.


Dagens ord: Det doftar alltid av den han som skänker bort rosor. Det doftar alltid surströmming av den hand som ätit surströmming och glömt att tvätta sig. 

 
ANNONS
 
Ann

Ann

7 mars 2012 13:23

Hej! Nu vattnas det i munnen och jag blir sugen på surströmmingen.... Härligt med solen!...Ut och njut!!! När blåsten mojnat! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Selma

Selma

7 mars 2012 13:43

Men om man då är som jag tycker man att det doftar gott.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Skatan

Skatan

7 mars 2012 15:14

Surströmming är inte min melodi men alla andra vårtecken som solens värme och ljuset och dagsmejan och ... Jag har blivit mycket mer lyhörd för naturen och väder och årstiderna med åren. Förut bara var jag på något vis och njöt inte på samma sätt medvetet.

Kram!

http://skatanstankar.com

 
Soldansare

Soldansare

7 mars 2012 19:15

Ja visst är vi konstiga vi människor. När man väl är där man har längtat att vara eller har det man längtat efter att ha så hittar man lätt problem och besvärligheter med det också. Varför är det så?

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Janne

Janne

8 mars 2012 07:44

Hej! Det är skönt att vara ute och vandra i vårsolen och bara få vara sig själv. Ha en fin dag !

http://skogsduvorna.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

8 mars 2012 08:31

Nu är det bra länge sedan jag åt surströmming och jag kan väl inte direkt påstå att jag längtar efter det. Men det går, som Åke brukade säga när jag lagat något som han inte tyckte var en höjdare, "det gick väl", sa han när jag frågade vad han tyckte om min försök att förnya matlagningen.
Hoppas ni har sol och fint idag! Här är det nog så att det är bästa att sitta inne och titta ut på solskenet.
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
margareta wårenius

margareta wårenius

8 mars 2012 18:51

oij så jag längtar efter surströming - sitta ute(i lä) med mandelpotatis ett glas mjölk surströming hackad lök och bröd.

margareta

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Herta

Herta

8 mars 2012 19:25

En gång om året, i september, äter vi surströmming på jobbigt. Bara då finns detta goda för mej.

http://www.hertabloggen.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se