Direktlänk till inlägg 13 mars 2012

STORMIGT VÄRRE

Av Anita - 13 mars 2012 08:21

 

Int har jag skrivit på flera dagar heller för här har det varit fullt upp ska jag säga.


Lördag förmiddag drog jag till Bräcke för att hämta Skatan vid tåget. Hälsade på lite hos AMv som var förkyld som attan. Alla runt om mig är förkylda och det är ett under att jag klarat mig.


Vi tog nog igen oss på lördag kväll men på söndagen gick vi en promenad på på morgonen och sedan kom DansBritt på middag.

 

Fixade en maträtt med inlindad fläskfile och parmaskinka och rotfruktsgratäng och det var väl helt ok. Hittade ett recept i Hemmets Journal som faktiskt ibland har goda och rätt enkla maträtter. Annars tycker jag att det är väldigt tillkrånglad och omständigt med en massa saker som är svåra att hitta i affärerna här på bonnläppalandet.


Natten mot måndagen var det storm på gränsen till orkan i stormbyarna och det var omöjligt att sova. Ibland trodde man huset skulle blåsa bort. Skatan har skrivit om gårdagen så jag ska bli väldigt kort.Titta på skatan så har hon både foton och berättelse om våra öden och äventyr under gårdagen.


En sak är då klar. Jag ligger och planerar vad vi ska göra men imorse vid 5-tiden började det tokstorma igen så in i norden så mina tankar om att sitta i skymningen nere vid sjön och elda, grilla korv och spela på trumma kan man glömma direkt.


Sotarn ska komma idag och jag betvivlar att han kan klättra på taken en sådan här dag. Vi ska skynda oss att åka iväg till DansBritt och till affären så vi slipper vara hemma och se på eländet.


Det är nog med att jag kände att jag var tvungen att gå ut med askan ur spisen. Stoppade in asklådan i plastpåsar och försökte tömma ut askan nere i en grop bredvid en björk men just då kom naturligtvis en stormby och drog iväg askan som en svart ande över den vita snön och över mig, i ögon i hår och lite överallt.


På tal om det så var jag rörmokare hos grannen igår. Redan halv 9 var han på tråden och jag drog ut med min lilla rensarpropp men det var tvärnit med kaffesump och fett i rören. Jag spolade och grejade och till slut kokade jag hetvatten och blandade ner en maskindiskklump och tömde ner och till slut så slurp så fixade det sig.

Det var tur för grannen snurrade runt mig och sa:" Det kommer inte att gå. Vi får nog ta hit en riktig rörmokare."


Igår när jag och 'Skatan var på bibblan hittade jag en bok som jag omedelbart lånade "Hur allt gick åt helvete med positivt tänkande. Gilla läget. " Jag har inte läst den ännu men den passar nog mig till skillnad från alla klämkäcka positivitetsböcker som det dräller av nu för tiden. Skulle man tycka att all skit var positivt så skulle inga förändringar ske i den här världen utan vi skulle gå där och mesa och säga oss att det var så bra så bra så.

Äsch det var en utvikning som bara kom så där flygande.


Annars har Skatan otur varje gång hon är här. Första gången några dagar med regn. Andra gången hade jag harpest och så nu är det full storm i flera dagar.


Nåväl vi har haft det trevligt ändå och jag får lite annan syn på hur jag lever. Hon säger att det är mer folk och bekanta hos mig än hos henne i stan och så kan det väl vara. En annan sak är att hon tycker att det är så långt överallt och jag tycker att det bara är en liten bit. Avstånden är liksom annorslunda här och vi har ju inte något val. Vi måste åka och bränna bensin vart vi ska för det finns ju inget val.


Katten Oskar den svikaren har legat hos henne på nätterna istället för hos mig. Typiskt. Han är banne mig som en karl fast han är kastrerad. Tycker att främmande kvinnor är mer spännande än den gamla vanliga.


Så jag. Vi tar och slutar med lite sommardrömmar. Det är faktiskt inte så många månader kvar nu tills såna här kan finnas och blomma och dofta och glädja.

 


Dagens ord: Sov du lilla videung än så är det vinter. 

 
ANNONS
 
Selma

Selma

13 mars 2012 09:25

Det där med att man har fler som kommer förbi i dina krokar tror jag kan vara alldeles sant. Man ringer inte och bokar tid, man far förbi bara. Är folk hemma och har tid så är de.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Ingen bild

Lise-Lotte

13 mars 2012 14:09

Visst är det så att på landet kommer folk bara förbi, det märkte jag tydligt när jag var hemma hos min mor senast. Trodde i min enfald att hon satt ensam sysslolös hela dagarna, men icke! Kaffebröd och mat gick åt i rasande fart. Annat i stan, här ska det planeras innan man kan träffa någon och man åker inte hem till någon oanmäld.

 
Janne

Janne

14 mars 2012 08:41

Hej! Bra att du håller igång. Du är duktig du ! Ha en fin dag !

http://skogsduvorna.blogspot.com

 
Kristina

Kristina

14 mars 2012 19:20

jag har inte varit inne på bloggarna på ett tag. Men jag kunde inte sluta läsa så jag läste igen allt du skrivet.
Det var mycket humoristiskt och energigivande.
Vilken hemsk storm ni haft.
Ikväll ska jag med titta på stjärnorna, jag har missat det helt.
Goa kramar till dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
margareta wårenius

margareta wårenius

14 mars 2012 19:38

Ja visst, så är det på landet; 4mil hit och 3mil dit och 6mil till stora världen. Och snart så kostar bensinen 20:- och tackar Lena Ek för det. Centern. Hon som hela sitt yrkesliv har trampad RÖDA MATTAN! Som inte vet hur en vanlig Svensson lever.
margareta

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Marie-Louise Grimlund

Marie-Louise Grimlund

15 mars 2012 07:57

Var inne på Evas blogg, då hon hänvisade oss hit, för att kunna förstå Evas innehåll måste jag läsa Ditt först.Var det inte så, undrade just vem Oscar var.En katt kanske,har tror jag varit inne hos Dig tidigare,i min allra första början av bloggstarten.

Ha en fin dag däruppe.Dit jag förmodigen aldrig kommer att komma.
Kram Mi

http://lillgrimman.bloggo.nu

 
Skatan

Skatan

15 mars 2012 11:17

Ja även om du har det tufft många gånger, Skogsnuvan, med väder och vind och ekonomi och ... så bor du i rena Paradiset och har vänner som kommer och finns där ... och även om avstånden är stora så är "man" närmre varandra än i stan ... Tack för jättefina dagar och trots stormvindarna har vi haft det toppen ... tycker jag.

Kramar!

http://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 25 maj 08:41

  Så varmt och skönt det varit. Därför var det korta byxor topp och sandaler so jag hade på mig i torsdags och vilket rent misstag det var.   Jag följde med PappersBeda till Östersund och det var bara 5 grader varmt och regnade. Fy sjutton så ...

Av Anita - Onsdag 22 maj 18:45

  Nu är nog den bästa tiden. Varmt och skönt och fjärilar och humlor och inte ens mygg ännu.   Igår var det rekordvarmt och fram på eftermiddagen kom TuppOla och vi åkte till Östersund för att gratta Sofie Propp när hon fyller år. Indalsälve...

Av Anita - Måndag 20 maj 22:15

  Sådana här dagar är det minsann en ren fröjd att vara pensionär. I den ljuva vårens tid när friheten känns som en gåva. Jag tänker på hur man hade när man jobbade. Hur man längtade ut i solen. Hur man undrade hur man skulle hinna med allt man sk...

Av Anita - Fredag 17 maj 07:37

  Sista dagarna har gjort mig riktigt nöjd både med vädret och med min insats. Tänk att energin kan komma tillbaka så fort bara det blir fint väder.   Tisdagen plockade jag ut pelargonerna till växthuset. Jag lagade sprickor med ull så att de...

Av Anita - Måndag 13 maj 09:16

Ibland ska det vara första gången på länge som man man gör något och så var det den här helgen.   Första gången på flera år som min bloggvän Skatan kommer och hälsar på. Det var så roligt att träffa henne igen och på något sätt kändes det som igå...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se