Direktlänk till inlägg 18 mars 2012

HELLRE MULET OCH GRÅTT ÄN SOLIGT OCH STORM

Av Anita - 18 mars 2012 10:27

 

Det retar mig till vansinne när solen skiner från klarblå himmel men det stormar så det inte går att gå ut. Dessutom är vägen och gårdsplanen hal som glas och man bara åker omkring när man går ut. För vilken gång i ordningen på sista tiden som jag fått hämta spadar, sparkar,  sopar och allt annat löst som finns i närheten, inne i skogen.

Ingen fredagsbastu blev det heller eftersom det inte går att ta sig ner till sjön i blåsten.


Börjar fundera om det är alla kalhyggen som gör att vinden beter sig som en jävla dåre. Kanske moder natur börjar hämnas på oss som bara skövlar och förstör. Inte vet jag.


Igår vävde PappersBeda klar sin pläd så nu är det jag som får sitta vid vävstolen och försöka sätta lite fart för vi har som plan att vi ska bli klar till påsk.


På eftermiddagen kom AMV med man och vi satt och pratade och fikade en stund.


Jag har gjort en väska till min trumma. Den tål inte att bli blöt för då blir den så brummig i ljudet och DataFia och jag ska på trumkväll för att trumma in våren med några av oss vänner från trumbyggarkursen. Det ska bli härligt.


Så här blev min väska. Den är av tovad ull och meningen är att man kan använda den till sittunderlag när man trummar. Man skulle också kunna använda den till kudde när den inte har trumman i sig. Är jag inte ett geni så säg?

 

Det börjar bli ett vårligt ljus ute nu och en vårlig doft och en vårlig fågelsång. Jag ska skynda mig ut en stund nu innan blåsten hugger tag igen. Ser att det börjar lite smått så det gäller att skynda på. Hoppas kunna gå på skaren lite grann så jag kommer ut i skogen.


Annars har jag blivit spelberoende av "Castlewill" och sitter där och flyttar slott och samlar kristllskärvor som en tok. Man tror att man känner sig själv men upptäcker alltid något nytt i sina inre sidor. Finns barnet kvar i en eller vad är det. Drömmer till och med om att mata hönor och grisar och slåss med mörkerråttor. Ja herre je så det kan bli.


Nu har jag bloggat i säkert 5 år och det roliga är att se bakåt ett år och två år och tre år. Tycker ibland att jag upprepar gamla saker som jag skrivit om förut men vadå. Ingen minns väl vad jag har sagt förut. Så viktigt är väl inte mitt svammel.


Ibland kan jag väl vräka ur mig något klokt och ni ska veta att jag verkligen försöker att vara positiv och glad men jag vet att jag mer än många andra är beroende av vädret och naturen utanför och gudarna ska veta att det inte är något lätt liv att leva så här men när jag tänker på dom stackare som sitter i någon dyr lägenhet i någon förstad och glor ut på ett annat höghus då skäms jag för att klaga.

Förstår också att det är mycket ensammare och värre att vara utan pengar i en stad där ingenting är gratis. Jag har i alla fall gratis frisk luft (fast gudarna ska veta att den ibland är FÖR frisk) och en hänförande utsikt. Så ibland gnäll jag i onödan.


Dagens ord: Det kunde alltid vara värre. Det kunde vara kallare. Det kunde vara blåsigare. Det kunde vara ensammare.

 
 
Hannele på Hisingen

Hannele på Hisingen

18 mars 2012 11:17

Fin väska, tova låter roligt.

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

18 mars 2012 15:35

Jo, Skogsnuvan, du är ett geni ... ett riktigt födgeni. Och väskan är bara sååå underbar. Kram!

http://skatanstankar.com

 
Liliann

Liliann

18 mars 2012 17:49

Tror den där energikursen blir som klippt och skuren för dig Anita!
Väskan OCH trumman är alldeles underbart vackra....
Sköt om dig nu i vårsolen.
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Lena

Lena

18 mars 2012 18:11

Superfin och praktisk väska! Håller med om denna blåst som vi tack och lov klarat oss från nu i helgen. Isen gör att man bara väntar på ett lårbensbrott. Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

18 mars 2012 18:46

Ja, visst är du ett geni. Både praktiskt och vackert!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Janne

Janne

19 mars 2012 08:09

Hej! Här är det sol och hagel om vartannat. Typiskt Aprilväder. Ha en fin dag !

http://skogsduvorna.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards