Direktlänk till inlägg 19 mars 2012

ÄNTLIGEN EN DAG UTAN BLÅST

Av Anita - 19 mars 2012 09:39

 

En dag utan blåst och med kallgrader på natten. Det gäller att passa på att vandra på skaren ner till jordkällaren och plocka fram blommor som stått där för vinterförvaring. Det är min änglatrumpet, mina fuxior och en vinplanta.

Nu har dom fått ny jord och står i mitt sovrum och nu får vi se om det är liv i dom till synes livlösa plantorna. Jag har aldrig haft änglatrumpeten i källaren förut så vi får se.


När jag ändå är igång så fyller jag på jord på lite andra blommor också. Jag älskar att gräva i jorden och känna lukten av jord och växter.


 

Äta lunch ute på altanen för första gång ivår i och för sig bara en macka och lite mjölk men i alla fall. Det känns bra i hjärtat att sitta ute och höra fågelkvitter och andas vårluft.


En promenad ner till badstranden och nu kan man gå på strandkanten och komma sig ner till ån. Farbror Bäver har börjat sin våravverkning och tagit ner lite smaskig björk som han kan mumsa på alldeles i närheten av hyddan.


Tänkte bära in lite ved, en syssla som jag inte gillar alls men hittade ett vedträ som bara måste bli något av.

 

Så satt jag på verandan och pysslade lite med det.


Det var dags för bokcirkel på kvällen och eftersom vägen är hal som glas och bitvis bar, tog jag sparken och for och kom fort som ett huj ner till byn. Oj så nästan otäckt fort det gick i backarna.


 

Kom lite tidigt ner till Håsjögården så jag passade på att vattna blommorna och njuta av den fina utsikten ner mot kyrkan.

 

Åkte spark hem i skymningen med en bok i kassen "Vivekca Lärns " Öster om heden"


Det var en ovanlig dag för det var inte hit en endaste människa på hela dagen och det är ovanligt.


Så idag blåser det igen. Nu är vägen sandad och sandbilschauffören har varit in och fikat en stund. Jag ska gå upp och väva lite grann. Här gäller det att lägga på ett kol om vi ska hinna klart till påsk. Jag har plockat fram alla gamla lp-skivor och satt igång mammas gamla grammofon så jag spelar och minns och småler medan jag sitter och väver.


Dagens ord: Joggare springer efter något som andra inte saknar. Det är svårt att springa ifrån sig själv och att springa på halt underlag så gå sakta för allt i världen.

 
 
Ingen bild

IngMarie

19 mars 2012 10:58

Dagens ord håller jag inte med om :)) Det är inte för att springa ifrån sig själv som man springer utan mer för att man känner ett välbefinnande i det, man (i allafall jag) mår bra utav det :) OCH det rensar skallen väldigt bra!

 
Ingrid

Ingrid

19 mars 2012 13:09

Så vackert ditt vedträ blev Anita!
Det är ju ett riktigt konstverk. Du är bra påhittig!

Idag är det vi som har det blåsigt och det har snöat på morgonen. Det lär ska har varit åska på morgonsidan också, men det hörde jag ingenting av. Nu sitter jag och funderar på om jag ska gå ut en vända trots blåsten??

Ha en fin dag och halka nu inte omkull om du ska ge dig ut!
Kram

http://stenstugu.com/wp

 
Selma

Selma

20 mars 2012 13:34

Jag har aldrig lyckats hitta tjusningen i löpning jag heller. Och mina blommor borde få lite vårpyssling.

http://frunatmaken.wordpress.com

 
Karin

Karin

20 mars 2012 15:18

Nu får vi hålla tummarna att dina blommor visar lite liv efter att ha stått i vila. Nu för tiden har jag inga övervintrade sommarblommor, för de trivs inte i ett varmt och mörkt förråd.
Jag såg blommande tussilago häromdagen. Det var SÅ fint att se.
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Soldansare

Soldansare

20 mars 2012 18:21

Fast man kan få vädigt mycket energi av att träna och springa också!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Kristina

Kristina

20 mars 2012 18:27

Så fint ditt vedträ blev. Vilken fin förmåga du har att kunna se dessa figurer i ditt trä.
Att åka spark är jättroligt men min spark sitter i taket på garaget för all snö är borta nu och sjön har gått upp.

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
margareta wårenius

margareta wårenius

20 mars 2012 18:55

Oj en sån fin träkyrka med takspånt hela vägen!

Änglatrumpet; Hoppas du lyckas, ivarjefall rätt ställe att ha ju nu!

margareta

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Lena

Lena

20 mars 2012 22:04

Den boken måste jag få höra mer om. Har inte läst den. Däremot har jag precis som du kämpat för att hålla änglatrumpeterna vid liv över vintern. Ska nog ta och titta efter i svärmors jordkällare. Där finns åtminstone ett minne av min änglatrumpet.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Margit

Margit

20 mars 2012 23:53

Så duktig du är Anita, planterar om blommor..och mycket annat!!! Länge sedan mina /våra blommor blev ompysslad med ny jord...
Kram!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Skatan

Skatan

21 mars 2012 06:33

Det är allt bra vackert uppe hos dig, Skogsnuvan ...
Tänk bara att få åka spark! Det har jag inte gjort sen jag var barn, tror jag.
Och vilken härlig välfylld dag trots att ingen tittade förbi ... jo killen som sandade förstås ... Hos mig tittar inga sandbilskillar in ska du veta :-)

Kram!


Kram!

http://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards