Direktlänk till inlägg 22 mars 2012

TÖ ÄNTLIGEN TÖ

Av Anita - 22 mars 2012 11:07

Äntligen har gummat tö kommit sig igång riktigt ordentligen med rejäla plusgrader och till och med ett par dagar utan tokblåst. Idag har det börjat igen konstaterar jag med en suck.


Idag har jag sovit till över nio. Jag har fått en vana att vara uppe till klockan 12 på natten nu ett längre tag och igår var jag uppe före sju för sotarrackarn som skulle kolla muren skulle komma tidigt och jag gruvade mig som en tok.

Jag såg skräcksenarium med sprucken mur och eldningsförbud och ombesiktning framför mig och skäll för att det är svårt att ta sig upp på vinden och allt möjligt.


Där ser ni hur jag är. Negativ redan innan jag vet.

 Klart att det var en trevlig man som åt leverpastejmacka och drack kaffe och småpratade. Tyvärr så hade ju en tegelsten ramlat ner i skorstenen när plåthuven blåste av skortenen i stormen Dagmar men muren vår i alla fall ok. Man får vara tacksam för det lilla.


Igår morse när jag var uppe i arla morgonstund var räven här ute på gården och tuggade av fåglarnas gamla bröd. Det är skare på snön nu och svårt att fångar råttor för stackarn så jag kan tro att han är hungrig.

 

Senare på förmiddagen for jag till DansBritt för att få massage och jag kan säga att den minsann inte är så hårdhänt som den du ser på bilden tack och lov.


Annars håller jag på att väva för fullt för planen är att bli klar till påsk. Jag mäter inte, jag kollar inte hur länge jag håller på. Jag spelar 2 lp skivor på mammas gamla grammofon och då väver jag så länge varje dag.


 

Vi pratade lite grann DansBritt och jag om social kompetens och mingling och i allmänhet förmågan att prata med främmande människor.

 Det som fick mig att tänka på det är min bloggkompis Skatan som är den mest sociala jag vet. Hon kommer hit till vildmarken till människor hon aldrig sett och efter en stund så känns det som man känt henne i hela livet.

Hon lyssnar och intresserar sig och får den mest tystlåtna person att börja prata med sig. Det kan jag känna är social kompetens. Det är faktiskt inte bara att kunna prata men måste kunna lyssna och ha ett genuint intresse för människor och sådan är hon "Skatan" en helt fenomenal människa som jag beundrar.


Jag kan visst prata med folk men hatar att mingla bland okända människor. Då känner jag mig enbart bortkommen och obekväm. Som tur är så är väl minglardagarna slut nu. Ska va att jag ska mingla med pro så småningom.


Från det ena till det andra så försökte jag få upp lådan till skrivbordet och något låg ivägen. Det var en liten pärm med färganalys. Tror att jag fick det i födelsedagsprecent för många år sedan och fick lära mig att jag var "vinter".


Nog gick man på det också dum som man är. Nu i klokhetens tecken vet jag att man ska klä sig i de färger som man tycker om och inte låta sig styras av vad man passar i. (som någon annan tror man passar i) Gult skulle jag inte ha och inte knallgrönt men skit samma. Min knallgula jacka påminner om vårsolen och det kan aldrig bli fel.

 

Nåja från det ena till det andra men jag ska försöka att tänka på positiva och fina saker och vad jag tycker om.

Jag tycker mycket om min strandstuga och stuglukten och sanden som krasar under fötterna när man går in där. En fläkt av sommaren som vi har framför oss.

 

Jag tycker om rosa rosor men har inte fått några sådana på flera år.

Tycker om runda tvålar som löddrar och doftar.

Gillar känslan av ullgarn mellan fingrarna när man drar genom väven.

Gillar doften av fuktig jord. Jag brukar gå ut på bron innan jag lägger mig och dra in doften och känna att nu är det vår i alla fall.

Påskliljor gillar jag också både för färgen och för den goda speciella doften. Jag har fått ett precentkort på blommor så iår ska jag unna mig en riktigt stor bukett till påsk.

Gillar regnbågen och böcker som har ett litet gulligt snöre som man kan ha som bokmärke när man inte läst klart.


Så egentligen är det mycket jag gillar även om jag ibland bara gnäller på sånt som jag inte alls tycker om blåsväder till ex. Krånglande datorer och omständiga grejor och att vi ska betala så in i helsike med skatt och få så lite igen.


 

Nåväl, ikväll ska jag iväg och trumma in våren med ett gäng häftiga tjejer. Återkommer med det imorgon. Nu ska jag ta lite kaffe och gå upp och väva en stund.


Dagens ord: Livets väv består både av mörka och ljusa ränder. Fäst blicken på dom ljusa.   
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

22 mars 2012 15:34

Så skönt att ni har fått lite värme också!

Det måste kännas väldigt skönt efter en lång och kall vinter.
Och vilken tur att det gick bra med sotaren. Jag måste ju säga att jag tänkte på Åke när jag läste dina farhågor inför hans besök.

Ha det så trevligt med tjejerna och trumman!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Titti

22 mars 2012 21:33

och utan de mörka ränderna skulle de ljusa inte framträda så starkt!

 
Ingen bild

Titti

22 mars 2012 21:34

Och så glömde jag säga att du har ett så otroligt vackert hår!

Å sen så undrar jag vart du hittar alla roliga tecknade rörliga bilder?

 
Herta

Herta

24 mars 2012 22:16

Skönt att det börjat töa lite. Har varit borta ett par dagar på en utbildning och kom hem och såg hur krokusen slagit ut. Fint! Känns som att våren kommer i år också, snart.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Skatan

Skatan

26 mars 2012 20:42

Vad fint du skrev om mig Skogsnuvan ... jag blev faktiskt rörd. Och en sak ska du veta ... att du är en av de personer jag verkligen beundrar och är väldigt väldigt glad att ha fått träffa i "verkliga" livet ... Du är en människa som förstår sig på att LEVA ... att njuta av "det lilla" som ju verkligen inte är det " lilla " för mig... eller för någon förresten. Och det verkar ju också ha blivit en slags "knutpunkt" hos dig i Fisksjön för alla däruppe i "vildmarken" :-)

Massor av kramar!

Eva ... eller Skatan ska jag kanske säga så här ...

http://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Av Anita - Söndag 22 mars 08:56

Jag har blivit en riktigt frusenlort på gammeldagarna. Broder B och Frun A kommer nästan varje dag förbi och säger att det är härligt väder och så går jag ut och tycker att det blåser jävligt kallt. Jag blir nerfrusen och det tar timmar att tina...

Av Anita - Torsdag 19 mars 08:26

Det pratas hela tiden om pesten så jag ska inte prata ett dugg om det, eller åtminstone väldigt lite. Inget av det vi tänkte roa oss med i veckan blev av för allt är inställt. För oss i Fisksjön finns det att göra i alla fall.     Vi kan ju va...

Av Anita - Måndag 16 mars 09:31

Nu pratas det bara om pesten och mycket är inställt. AMV och Gubben sitter fast på Mallorca och har försökt att få komma hem tidigare. Årsmöten är inställda och mitt besök hos sköterskan är också inställt.    Här i Fisksjön har vi haft besök i he...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se