Direktlänk till inlägg 30 mars 2012

TJATKÄRRING

Av Anita - 30 mars 2012 11:02

 

Ja,ja, jag vet att jag är en jäkla tjatkärring men det kan inte hjälpas. Jag skulle nästan betala några kronor (om jag hade några) för att åtminstone få en enda dag eller kväll utan att vinden ska vina och blåsa och pina.


Förr var det ju så att vinden mojnade framåt kvällen men nu är det tammesjutton tvärt om, nätterna är värst. Jag har inte sovit en hel natt på jag vet inte när tack vare blåsandet.


Nå, nog om det. Min påskkaktus har i alla fall slagit ut med fina rosa blommor lagomt till påsk.


Nu kommer lite saker som jag småskäms för.

1. Jag har blivit besatt av att spela castelvill på facebook. Har yvat mig för alla fåniga datanördar som suttit framför datorn och spelat spel och lite ryckt på axlarna och fnyst. Jaha, där sitter man själv. Ser hur lätt det är att trilla dit på något sånt och dessutom ett sagospel. Gamle A menade på att jag var i 5-årsåldern som höll på med sånt men vilken koll har han som inte ens kan starta en dator och spelar bort sina pengar på trav. Jag bara undrar. Tur att det inte är några pengar inblandade.


2. Igår gick jag med i PRO. Så förfärligt pinsamt. Började med ett samtal från en kvinna jag känner och slutade med medlemskap i PRO. Är det det optimala beviset på ålderdomen eller????? Nåja det är slut på dom lugna dagarna i den föreningen nu i alla fall. Kanske behövs det att röras om i grötgrytan även där.


Vad har hänt i veckan.

Jobb på tisdag och PappersBeda här och vävde.

Onsdag Meditationsgruppen med alla mysiga tjejer.

Torsdag.


 

Då kom brorsdottern J och lille gullige Liam. Vi roade oss med att läsa sagor, fika och klä på påskriset.

Sedan började han och jag kika på Castlevill. Han blev också eld och lågor och matade kor och höns och fällde träd av hjärtans fröjd.


 Vi gick ut i skogen där det numera finns vara fläckar och han provade sina nya gummistövlar i alla lokar. Man måste ju kolla om dom är utan hål eller hur. Jag drog också på mina gummistövlar. Det är väl det enda som gäller nu i flera månader.  

Så kom PappersBeda och kompisen M och naturligtvis grisnäsan Bob och vips så hade hela dagen gått i ett enda nafs.


Idag är det ju fredag och jag hade planer på att elda och bada i min bastu ikväll men som sagt. Vinden viner redan runt knutarna så vi får se.

Jag har gjort rullader. Något jag aldrig gjort. Det är bogfläsk med fyllning av bacon och ost. Få se hur det blir.


Tagit fram mina penslar för jag har vissa tankar på att jag ska måla men jag har bara kommit till tanken ännu. Vi får se.


Blommorna jag plockade fram ur källaren för en vecka sedan har redan fullt med blad utom änglatrumpeten men den är ju vedartad så det kanske tar tid eller så har den dött.


Slutar med ett riktigt grinigt inslag. Man har höjt pensinpriset igen och det är ytterligare ett slag mot oss här i norrland. Man vill utplåna oss från jordens yta eller flytta oss till storstan. Högsta skatt och högsta kostnader. Det är bara bostadskostnaden som är högre söderöver och det gäller nog inte om man bor i Åre eller Östersund där till och med dom har storstadspriser på boende. Vi har mil på mil för att komma till jobb och affärer. Många måste ha två bilar för att komma till sina jobb. Inga förbindeles som fungerar . Fy faaaan Det behövs nog attan att vi är ett hårt och tjurigt folk. Minns förra gången man försökte flytta oss. De bildade dom tjurigas förening med ropet:


VI FLYTT INT Vi vill tillbaka till Norge men dom vill väl inte ha oss förstås. Där värnar man om småbruken och dom som har kraftverk och älvar i sina kommuner får ersättning. Inte här inte. Kalhyggen och kraftverken på nära håll men inte ens billigare ström får vi om ni trodde det.

Timmerbilarna kör sönder vägarna och inga pengar till reparationer finns här. De ska gå till fler rondeller i storstäderna. Fy faan. Nu måste jag sluta innan jag blir mer förbannad. men säger ni : Ni har frisk luft. Jo nog kan man tycka det och den rör sig fort också. Dyr luft kan jag tycka.


Dagens ord:VI FLYTT INT

 
ANNONS
 
margareta wårenius

margareta wårenius

30 mars 2012 11:43

Jag håller med dej på allt! Fy fan säger jag!
Jag giller inte castesnill!
Men en sån fin kaktus och så många blommor. Den är väl ute på sommaren!
margareta

http://margaretawarenius.blogspot.com

 
Anita

Anita

30 mars 2012 11:52

Tack för din påhälsning i min blogg. Joo, jag har vilat. Bloggvilat alltså och det har varit skönt. Nää då det har inte hunits med mera hemmet för det för man ger sig ju på anra saker som skall kompensera bortfallet av bloggandet. Sån är jag.
Jag har läst här med leende på läpparna och jag håller med dig i det du är uprörd för. Livet är inte så lätt att leva nu för tiden med alla moderniteter som gagnar storstan och inte landsbygden.
Ha det gott min goa vän !!!
Stor kram

http://minplats.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

30 mars 2012 13:02

Även om du nu gått med i PRO så har du definitivt inte blivit äldre av det. Jag vet få i din ålder som har så mycket kvar av barnasinnet och lekfullheten. Jag tror att du skulle kunna göra nytta i PRO och få lite fart på "gamlingarna". Få dem att måla, trumma, vårskrika och kanske rent av meditera.

Varm kram till dig!

http://stenstugu.com/wp

 
Kristina

Kristina

30 mars 2012 13:33

Oj så mycket läsvärt. Jag hade gärna varit med på trummträffen.
Vi bor på landet och det är fruktansvärt vad dyr besinen är, man kan undra om de vill ha oss alla i stan.
Men jag säger som du "vi flytt int".
Blåst är så jobbigt, jag får en oro i kroppen och visst är det svårt att sova.
Ha det gott och go kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Skatan

Skatan

30 mars 2012 13:53

Fy fan säger jag också ... fy fan. Jag FATTAR inte att politikerna kan behandla halva Sverige på detta viset ... Hela Sverige ska leva ... heter det ju. Pyttsan! Du har all anledning i värden att klaga ... så det så.

Ja det är tur att jag inte började spela (du får inte bli ledsen att jag inte svarar eller spelar med när du ber mig från ditt Castleville) ... jag har nog göra med Wordfeud.

Jag blir varm i hjärtat när jag ser dina bilder ... Och tänk vad kaktusen blommar bra ... men det beror ju på den som pratar med den förstås. :-)

Ha det fint, Skogsnuvan och hoppas hoppas hoppas att det slutar blåsa snart ... nej NU!

Kram!

http://skatanstankar.com

 
Soldansare

Soldansare

30 mars 2012 16:03

Det blir nog röj i den PRO-föreningen! Vilken tur de har.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Karin

Karin

31 mars 2012 12:47

Om storm, tycker inte jag! Och nattetid har man ingen koll alls!
Gläder mig att bofinken har kommit till dig!
Och dansprogram....du har en del att planera! Till Hanssons loge ska du absolut, och PRO-danserna är nog inte så dumma dom heller!
Hoppas att ruladerna smakade bra!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Janne

Janne

31 mars 2012 16:14

Hej! här har det både regnat blåst haglat snöat och varit solsken. Alltså ett äkta Aprilväder. Ha en fin dag !

http://skogsduvorna.blogspot.com

 
Ingen bild

Ann

31 mars 2012 21:21

Jag glömmer aldrig buggkursen vi hade med PRO-seniordansare!
Jg höll i den o Paulin hängde på! Det var full fart! Inte var det lugnt i den PRO-föreningen! Så det blir nog häftigt att gå med i PRO!
Hälsade på mamma när hon var på årsmötet senast! Fullt!!!Med folk var det!Verkar kul!

 
Margit

Margit

1 april 2012 14:26

Härligt inlägg..och härliga bilder...Påskriset..och påskägget...som mössa.
Förstår att ni hafr dte roligt tillsammans!!!
Kram!!!

http://margitholm.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 okt 09:47

Det knastrar under skosulorna när jag går ut och det är en grad kallt. Hunden Jack är förstås med. Fåglarna får mat, soppåsen slängs i soptunnan. Vi går neråt sjön och Jack snurrar runt på åkern. Det är så märkligt tyst, inte ett ljud någonstans....

Av Anita - Söndag 21 okt 14:19

Igår var det soligt och fint och hunden Jack och jag tog flera promenader.    Det luktar så gott i skogen nu och solstålarna letar sig in mellan träden. Vi kan inte gå så långt nu för det är älgjakt igen och man vet inte vad man stöter på men vi...

Av Anita - Lördag 20 okt 09:10

Nu är tiden då hallen alltid är full med gula löv. Dom flyger in så fort man öppnar dörren och följer med skorna in men vad gör det, det är ju bara löv.   Nu är tiden då fåglarna börjar bli hungriga och tjatar på mig om mat så fort jag kommer ut...

Av Anita - Onsdag 17 okt 08:02

Så är det dags igen. Tunnbrödbakandet. PappersBeda har handlat allt som behövs. Jag har fraktat ner ved och vatten och fika och lite av varje som behövs. Det är mycket som behövs ska ni tro.   Vi har bakat i många år nu. Ibland blir det bra iblan...

Av Anita - Måndag 15 okt 08:47

  Den här helgen har varit den varmaste jag minns under oktober månad. Till och med vinden har varit ljum som om man varit utomlands. Nu flög löven omkring gula som guldpengar. Jag hade velat åka till Sollefteå på höstmarknad men eftersom Kinabr...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se